MITÄ ETSIÄ KIRPPUTOREILTA? | SECOND HAND SERIES

Kaikkea ei voi ostaa käytettynä, mutta ison osan käyttövaatteista voi! Mä oikeastaan ostan aina 'samoja' vaatteita kirpputorilta ja toisia en oikeastaan koskaan. En esimerkiksi melkein koskaan osta teepaitoja/pitkähihaisia trikoopaitoja, koska nämä tuppaa usein olemaan huonolaatuisia ja melkein puhkikäytettyjä jo valmiiksi. Ilmiselvää on myös se, että alusvaatteet, sukat ja uikkarit jää myös uutena ostettavaksi, mutta lähes kaikkea muuta oon ostanut käytettynä.

Puhuin mun kirppistely vinkkipostauksessa siitä, että kirpparille kannattaa mennä siten että mielessä on jo jokin tietty vaate tai asuste jota etsii. Tällöin suurella todennäköisyydellä sen saattaa löytäkin. Tän vuoksi mä halusin jakaa teille mun 'suosikki' tuotteet, joita ostan käytettynä!

Sivuhuomautuksena haluan sanoa, että mä harvemmin ostan mitään ns. uutta kirpparilta vaan keskityn enemmänkin vintage löytöihin. Vintage määritelmä on se, että vaate on yli 20 vuotta vanha, joten tähän kategoriaan putoaa jo kaikki vaatteet ennen 2000-lukua. Käytän tätä termiä vähän huolettomasti, mutta yleisesti ottaen kun puhun vintage vaatteesta, on vaate selkeästi vanha eikä kanna mitään nykyistä ketjuliikkeen lappua. Tää periaate mulla on yksinkertaisesti siitä syystä, että vintage vaatteet on aina selkeästi laadukkaampia ja ehdottomasti uniikkeja kappaleita. Mun vartalo on myös ilmeisesti täydellinen housuille jotka on tehty 80/90-luvulla, minkä vuoksi yritän aina bongailla varsinkin hyvin istuvia farkkuja ja puvunhousuja kirppareilta!

takit

Farkkutakit, trenssit, nahkatakit. Kaikki nää on parempia vintagena! Takkeja kannattaa metsästää erityisesti Ufflta ja muista vähän kuratoiduimmista second hand kaupoista, koska tällöin valikoimaa on enemmän samassa kategoriassa. Varsinkin trenssejä tulee vastaan kirppareilla usein ja vintage trenssit on usein ihan älyttömän hyvän laatuisia.

Mulla kävi pari viikkoa sitten ihan älyttömän hyvä tuuri kun löysin sen täydellisen Leviksen farkkutakin kirpparilta ja voin sanoa, että oon tätä etsinyt niin kauan käytettynä kun oon kirppistellyt :---D Vintage farkku on vaan jotenkin aina parempaa kuin uusi, johtuen ehkä siitä että se on ns. sisäänajettua ja farkkukangas on yleensä aina 100% puuvillaa. En yllättäen oo nahkatakki-tyttö vaikka luulisi että se istuisi mun tyyliin erittäin hyvin. Multa kuitenkin löytyy täydellinen nahkatakki kaapista, joka on ostettu juurikin käytettynä. Mulle ei tulisi mieleenkään sitä myydä eteenpäin, koska nahkatakki on yksi ajattomimmista vaatteista. Nahkatuotteita varsinkin tykkään ostaa käytettynä, koska siinä kuvioon astuu myös eettisyys ja koen että käytetyn nahkatuotteen ostaminen on parempi kuin uuden.

farkut

Farkkuja valitettavasti ei enää tunnu löytyvän yhtä hyvin kirppareilta kuin muutama vuosi sitten ja tuntuu, että tarjolla olevat (varsinkin naisten farkut) on aina todella huonolaatuisia. Mutta pari kertaa on onnistanut perinteisten vintage farkkujen suhteen! Käytettynä ostan pelkästään farkkuja jotka on 100% puuvillaa, koska uskon että jos sekoitefarkut on jollakin jo olleet käytössä, ei niillä ole kovin pitkää käyttöikää mun käytössä enää jäljellä. Toisaalta myös zadaa yms muut kirppissovellukset mahdollistavat sen, että voi kuratoidummin etsiä juuri tietynlaisia farkkuja. Oon esimerkiksi Norjassa bongannut parit mun luotto farkut kirppissovelluksen kautta ja sitä kautta saanut jo hyväksi todetut farkut kokoelmaan toisessa värissä.

Kokeilen kyllä tosi rohkeesti farkkuja mitä tulee vastaan kirpparilla, koska varsinkin vintage farkuissa kokomitoitus voi olla täysin erilainen. Törmäsin jossain kikkaan että jos kokeilee mahtuuko farkun vyötärö osan kaulan ympärille niin sitten farkut on myös sopivat jalkaa. En osaa sanoa tosin toimiiko tää kikka oikeasti :----D Farkkuja pystyy helposti onneksi lyhentämään sopivan mittaisiksi ja vyöllä pystyy helposti vähän ison vyötärön kiristämään sopivaksi.


villapaidat

Oon ollut tosi onnekas, koska oon moneen otteeseen bongannut itsetehtyjä älyttömän laadukkaita ja taidokkaita villapaitoja kirpparilta. Ja vaikken tarvitsisi yhtään enää omaan kaappiini, ne on ollut niin loistavia löytöjä etten oo voinut niitä olla ostamatta. Villapaidat kannattaa pakastaa ennen käyttöönottoa, koska tällöin niistä saa raikkaan oloisia.

Suosittelen ehdottomasti siis tarkkailemaan villapaitoja kirpparilla, koska jos hyvin käy niin voi löytyä loistavia villapaitoja loistavissa materiaaleissa, mitä ei kaupasta saa. Varsinkin itsetehtyjen villapaitojen kanssa on se, että ne on varmasti uniikkeja just sulla! Laadukkaasta villapaidasta saattaa joutua maksamaan vähän enemmän, mutta ne on varmasti sen arvoisia.

bleiserit

Kirpparit on aina bleisereiden aarreaitta! Varsinkin nyt kun isot miesten bleiserit on in, niitä löytyy aina kirpparilta kasapäin! Isot bleiserit on siitä hyviä koska ne tuplaa myös takkina kun alle mahtuu pukemaan paksumman villapaidan. Vintage bleisereistä kannattaa aina tarkistaa valmistuslappu, koska usein ne on tehty loistavista materiaaleista ja varsinkin villableiserit on loistavia löytöjä.

Leikkaamalla olkatoppaukset bleiseristä pois, saa siluetista heti paljon modernimman, mutta just nyt oon tykännyt jättää ne sisälle. Tykkään erityisesti siitä vahvasta olkapäälookista jonka ne antaa!

hameet, mekot ja puvunhousut

Varsinkin kauniita kesämekkoja tuntuu löytyvän hyvin kirppareilta ja suosittelen niitä varten pitämään silmää auki! Vinatgemekot on mun mielestä niitä parhaimpia löytöjä ja usein niissä on aika klassiset siluetit ja kankaat, minkä puolesta ne ei tunnu mitenkään aikansa eläneiltä. Oon myös todennut että kauniita midihameita löytyy usein kirpparilta.

Parasta kuitenkin mulle on se, että kuten jo mainitsin, mun kroppa on usein kuin tehty vintage puvunhousuille. Oon löytänyt mun parhaiten istuvat puvunhousut juurikin kirpparilta ja ne tuntuu usein olevan myös paljon laadukkaammin valmistettuja kuin kaupasta saatavat.

nahkakengät, -laukut ja muut asusteet

Nahkakengät ja laukut menee samaan kategoriaan kuin nahkatakki, musta on kivempi ostaa nahkatuotteet käytettynä. Oon löytänyt yhdet mun parhaimmista kengistä kirpparilta, nimittäin nahkaiset herrainkengät, joita käytän viikottain! Musta vähän tuntuu että varsinkin nahkakenkien kohdalla voi olla jopa hyvä se, että joku on ajanut ne jo sisään :--D Varsinkin jos kärsii siitä, että jalat menee rakoille helposti. Ajattomia ja kauniita nahkatuotteita löytää aika hyvin kirpparilta ja tykkään usein katsoa myös miesten osaston, koska joskus sieltä juurikin löytää ns. poikien kenkiä oikeassa koossa. Kauniita nahkalaukkuja tuntuu myös löytyvän todella usein ja varsinkin nyt kun 90-luvun laukut on taas in, on helppo hyödyntää kirppareiden laukkutarjonta.


Aurinkolasit ja muut asusteet, kuten silkkihuivit ja hatut on varmoja kirppislöytöjä! Joten kannattaa aina ratsata ne asustelaatikot kun käy kirpparilla.


Unohtuiko multa jotain tästä listasta, jotain mikä on sun lempparivaate löytää kirpparilta? Ja mua kiinnostaa mikä on teidän paras kirppislöytö? Mä en tiedä osaanko valita, koska mulla on niin paljon kaapissa kirppisvaatteita :---D Ehkä ekassa kuvassa oleva pitkä trenssi!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

smagardi,
Oma suosikkilöytö on ehkä viime vuonna nettikirpparilta löydetyt sirot nahkamaiharit! Aivan täydelliset kevät- ja syyskengät juurikin valmiiksi sisäänajettuna. Yleensä koitankin bongailla juuri nahkaisia kenkiä, ne kun menevät täällä pohjoisessa lähes koko vuoden käytössä ja viime aikoina olen etsinyt uutta talvitakkia. Fyysiseltä kirpparilta löysin viimeeksi täydellisen mallisen piirakkavuoan vain 2 eurolla, kun olin samalaisia hypistellä kaupassa, mutten ollut raaskinut maksaa siitä paria kymppiä - välillä tekee siis muitakin, kuin vaate- ja asustelöytöjä ihan yllättäen. :'D
astuharhaan.wordpress.com/
ReettaPelli
ReettaPelli,
Ah kuulostaa juurikin ihan unelma löydöltä! ja oot kyllä oikeessa, että hyvät nahkakengät toimii ympäri vuoden, minkä vuoksi ne on kyllä aina hyvä löytö. Mä oon nyt kanssa viimeaikoina ruvennut erityisesti tutkailemaan koti-osastoja kirppareilla! Sieltä voi tehdä ihan super hyviä löytöjä tosi edulliseen hintaan ja musta tuntuu että niissä on vähän enemmän sielua kuin vain ikeasta ostetuissa kotijutuissa <3
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli