MITÄ ODOTAN VUODELTA 2019?


Koska 2018 oli mulle niin merkittävä vuosi, mulla ei suoranaisesti ole oikein mitään odotuksia tai haaveita tälle uudelle vuodelle. Mainitsinkin jo edellisessä postauksessa miten 2018 oli älyttömän hyvä, mutta siihen mahtui myös loppuvuodessa paljon surua. Mun suurimmat haaveet viime vuodelta toteutui ja vihdoin oikeasti ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tuntui siltä, että olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan mun elmässä. En tiedä kuinka moni muu on tuntenut elävänsä väliaikaiselämää, mutta se tunne on viipynyt mun luona jo pitkään. Kunnes nyt se loppui. En suoraan sanottuna tiedä mitä odottaa uudelta vuodelta, tulen todennäköisesti asumaan Norjassa ja jatkamaan samassa työpaikassa mutta kaikki muu on vielä auki. Ja se on aika kutkuttavaa. Jos totta puhutaan, niin mun elämä ei oo koskaan ollut näin avoin ja vailla raameja vuoden alussa. Viime vuonnakin vielä oli yliopistoa suoritettavana ja päätöksiä tehtävänä, kun taas nyt tuntuu aika vapaalta.

Oon myös viimein ymmärtänyt sen, etten tosiaankaan oo palaamassa yliopistoon ja että se osuus mun elämästä on taputeltu. Opiskellessa elämä oli tavoitteellista vuosittain automaattisesti, minkä vuoksi nyt täytyy ensi vuodelle asettaa toisenlaisia tavoitteita. Kehittää itselleen uudenlainen identieetti. Jotain muuta kuin se opiskelija-reetta. Tuntuu edelleen hassulta vastata että oon töissä sen sijasta, että toteisin opiskelevani sitä ja tätä. Bloginkin biossa taitaa edelleen lukea, että oon gradua vaille kauppatieteiden maisteri. Siitä on varmaan hyvä aloitttaa muutokset. Olin ajatellut tänä vuonna skipata uudenvuoden lupauksien tai tavoitteiden tekemisen, koska oon just sitä tyyppiä joka unohtaa ne tammikuun jälkeen (miten käy aina mun hammaslankaus-tavoitteelle...) ja oon myös just se tyyppi, joka ottaa kaiken kirjaimellisesti ja alkaa suorittamaan. Ja epäonnistuessaan harmistuu. Raskaan alkutalven vuoksi tuntuu etten jaksa ottaa nyt yhtään enempää elämääni. Toisaalta, taas tuntuu että kaipaan jotain uutta ja inspiroivaa. Oli myös kutkuttavaa lukea viime vuoden "toiveet" vuoden lopussa uudestaan ja miettiä mitä tuli alitajunteisesti suoritettua, koska tosiaankin unohdin tuon listauksen viimeistään helmikuussa.


Joten vuonna 2019 toivon:


käyttäväni sitä hammaslankaa aktiivisesti (ja pidempään kuin vain tammikuun)


lukevani enemmän. Luin lapsena älyttömän paljon ja harmittaa miten vähän jaksan nykyään enää lukea. Vuonna 2019 vähemmän puhelimen tuijottamista ja enemmän kirjojen lukua ja jotta tämä tavoite onnistuu saan ostaa mieluiset kirjat omaksi. Rakastan nimittäin kirjoja ja niiden omistamista. Tää tavoite on jo hyvällä mallilla koska vyön alla on jo kaksi luettua kirjaa joulun jälkeen. Voisin tehdä lukemistani kirjoitsta jopa ehkä listauksen. Tähän tavoitteeseen ehkä määrä toimii hyvin, joten sanon 12 kirjaa vähintään.


Aloittaa asuntosäästäminen ja säästäminen ylipäätänsä tavoitteellisesti. Vähän kauhistuttaa etten oo vielä saanut ASPA(?) tiliä auki ja se on tehtävä hetimiten Norjassa. Oon toisaalta vähän tyytyväinen etten oo sitä Suomessa avannut, koska asunnon osto tulee tapahtumaan todennäköisesti Norjassa, eikä Suomessa. Sain vihdoin Norjalaisen pankkitilin, jonne menee mun palkka ja tavoitteena on että se pysyy mahdollisimman koskemattomana siellä ja käytän mun "suomi-rahoja" elämään. (niin kauan kuin ne riittää heh)


En osta vaatteita ketjuliikkeistä, vaan pyrin keskittämään ostokset käytettyihin ja eettisiin brändeihin. Tämä tietenkin on tavoite, jossa uskon jossain määrin epäonnistuvani vuoden mittaan, mutta listaan sen tähän silti. Ostan suhteellisen vähän enää ketjuliikkeistä, mutta haluaisin vähentää tätä määrää vielä tietoisesti. Ja samaan syssyyn voisin todeta, että toivon että pystyn jatkamaan samalla linjalla ja tahdilla myös blogin puolella!


inspiroituvani ruuan laitosta. Koko syksy meni muutamaa reseptiä kokkaillen ja Foodoraa hyödyntäen, joten haluan ottaa tavoitteeksi sen, että keskityn ruuan laittamiseen ja uusien ruokien testaamiseen. 


Toivoisin pääseväni reissaamaan johonkin maahan jossa en oo vielä käynyt ja jossa olisi lämmintä ja hiekkarantoja. Kaipaan jonnekkin kauas tekemään jotain uutta, näkemään jotain erilaista ja hengittämään uutta ilmaa. Toivon myös että pääsen Norjassa mökille hiihtämään ja laskettelemaan ja en nyt vastustaisi mitään reissua Norjan sisälläkään.


Toivon, että opin ja kehityn paljon työssäni ja siinä mitä nyt teen. Työelämä on hullun palkitsevaa ja tuntuu, että vielä on niin paljon opittavaa. Toivone että vuoden päästä oon hyvä siinä mitä mä teen ja inspiroitunut oppimaan lisää.


Pieni salainen haave on se, että voisin perustaa villapaita-bisneksen ja kutoa villapaitoja kaikille halukkaille.


Ja se perinteinen. Yritän keksiä liikuntamuodon joka motivoi mua. Työmatkapyöräily on tosi hyvä alku, varsinkin kun sitä tulee noin 40min per työpäivä, mutta ehkä jotain muuta voisi keksiä vielä sen rinnalle kun on alkanut olla voimissaan vielä sen pyöräilyn jälkeen. Alkuaikoina ei ois tullut kuuloonkaan, että olisin tehnyt jotain muuta tän pyöräilyn jälkeen, koska kotimatka on pelkkää ylämäkeä 4 kilometriä. Eikä ees kovin loivaa sellaista.


Toivon että 2019 yllättää. Tekee mut onnelliseksi. Saa mut hyppäämään mukavuusalueen ulkopulelle. Tapaamaan uusia ihmisiä ja oppimaan jotain uutta. Toivon, että se naurattaa ja vie mua uusiin paikkoihin. Toivon että keksin uusia toiveita ja nykyiset toteutuu. Toivon että voin viettää sitä mun rakkaiden seurassa ja etten aikuistu liian paljoa. Ja että en jää auton alle pyörällä.


Näissä kuvissa oon just tullut extempore pulkkamäestä mun siskojen kanssa ja käytiin ihailemassa Porvoossa lumista vanhaa kaupunkia. Mulla on ehkä housuissa lunta ja naama on punaisena pakkasesta, mutta oon onnellinen. Mitä toiveita teillä on uudelle vuodelle?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli