MITÄ OLEN OPPINUT 25 VUODESSA

Tänään 8.4 mä täytän 25 vuotta ja vaikka vähän mietinkin, että milloin musta tuli näin vanha, niin samaan aikaan tuntuu, että tää on just hyvä. Musta ei tunnu yhtään vanhemmalta kuin 20-vuotiaanakaan, mutta nää vuodet on kyllä tuoneet mulle paljon itsevarmuutta, armollisuutta ja ymmärrystä lisää. Nyt 25-vuotiaana tiedän vähän enemmän ja olen varmempi mun mielipiteistä kuin ennen. Oon viisaampi kuin ennen ja osaan perustella rakentavasti mielipiteeni. Oon sitä mieltä että mulla on uskomattoman monia asioita joista voin olla kiitollinen ja tunnen oloni juuri minuna itsenäni todella hyväksi. Tajuan miten raaka oon ollut itselleni nuorempana ja miten mustavalkoiselta elämä silloin näyttäytyikään. Huomaan miten nämä vuodet on kasvattaneet mua ja miten oon onnistunut kulkemaan siihen 'oikeaan' suuntaan, vaikka usein on tuntunutkin että on ihan hukassa. Nyt osaan myös melko hyvin hyväksyä sen, ettei aina tarvitse tietää mitä haluaa tai mihin seuraavaksi ja mä tuskin tuunkaan olemaan koskaan se ihminen jolla on vedenpitävä 5-year plan, kun tuskin osaan suunnitella vieläkään yli kahden viikon päähän yhtään mitään.

Luulin, että mulle tulisi jonkin sortin 25 vuoden kriisi, mutta ainakin vielä se antaa itseään odotuttaa. Uskon että nämä ikäkriisit pohjautuukin lähinnä siihen, että me oletamme että tiettyyn ikävuoteen mennässä pitäisi olla tietyssä pisteessä elämässään. 25 vuotta on erittäin omituinen ikä, toiset munikäisistä tutuista on olleet äitejä ja ammatissaan jo vuosia, kun taas toiset opiskelee ja juoksee baareissa. Mä ehkä putoan johonkin siihen väliin. Toisinaan tunnen itseni niin vanhaksi, mutta toisinaan tunnen että en ole ehtinyt tekemään tai kokemaan vielä mitään.

Synttäreiden kunniaksi mä halusin jakaa 25 ajatusta, joista toiset on vähemmän tärkeitä ja toiset enemmän, mitä oon oivaltanut 25 vuodessa! Ja näissä kuvissa minä, melkein 25 vuotta nuorena Norjan vuoristossa Norjalaisen poikaystävän perheen ja sukulaisten kanssa pääsiäisen vietossa. Siinä missä muut lomaili, mä heräsin aamutuimaan kutomaan villapaitaa ja kirjoittamaan gradua, jotta ehdin päivällä hiihtämään ja sen jälkeen taas kirjoittaa gradua :---D Olin tän loman ja norjan kielen aivopesun jälkeen enemmän väsynyt kuin ennen sitä, mutta samaan aikaan living the life!

1.
Toisen naisen kauneus ei ole sinun omasta kauneudestasi pois, eikä toisten ihmisten menestyminen ole omasta menestyksestäsi pois.


2.
Syö paljon kasviksia. Viimeinen 8kk melkein kokonaan vegaani-ruokavaliolla on avannut silmiä ihan hurjan paljon sen suhteen miten hyviä ja miten paljon hyvää kasvikset tekee.


3.
Kun elämä antaa sitruunoita. Sano kiitos. Kohteliaisuus on mun mielestä yksi ihanimmista ominaispiirteistä ihmisissä.


4.
Omista vähemmän. Tee enemmän. Mitä vähemmän sitä omistaa sitä vähemmän aikaa kuluu sen järjestelyyn, siivoamiseen ja huoltamiseen ja enemmän aikaa jää tekemiselle.


5.
If not me, who? If not now, when? Tämä Emma Watsonin ikoninen sanonta on mun mielestä loistava tsemppaamaan niinä vaikeina hetkinä. Jos mä en tee sitä, kuka sitten sen tekisi? Jos en tee sitä nyt, milloin sitten?


6.
I was not born to be subtle. On täysin ookoo olla ihan mitä haluat olla. Mä oon aika tunnerikas, äänekäs ja räiskyvä persoona, jolla on paljon mielipiteitä joita en oo koskaan epäröinyt sanoa ääneen. Se, että pikkutyttöjen tulisi olla kilttejä ja sopivasti käyttäytyviä on täyttä potaskaa ja pätee myös aikuisena.


7.
Jos et voi voittaa pelkoasi. Tee se peläten. Ja samaan syssyyn voin todeta, että tässä mulla on vielä petraamista. Liian usein jään omalle mukavuusalueelle peiton alle.


8.
Tieto on valtaa. Mitä enemmän sä tiedät kaikesta, sitä enemmän sulla on sanottavaa ja sitä paremmin sä voit argumentoida sun väitteitä. Mä luen paljon uutisia ja yritän kasvattaa omaa tietämystä niistä asioista joista en vielä niin paljoa tiedä. Lemppari aiheita onkin mun mielestä kaikki tiedeuutiset, evoluutiosta avaruuteen.


9.
Study hard. Oon sitä mieltä, että oppiminen ja itsensä kehittäminen on tärkeimpiä juttuja mitä voi itselleen lahjoittaa. Oon ylpeesti vähän hikke ja nörtti.


10.
Kokeile rohkeasti uusia asioita ja yritä lopettaa epäonnistumista pelkääminen. Oon mä sitten yrittänyt koodaamista tai villapaidan neulomista, en oo miettinyt sitä että mitä jos epäonnistun vaan että mitä jos onnistun.


11.
Tasapaino elämässä pitää meidät järjissään. Siinä missä syön vegaanina aika terveellisesti suurimman osan ajasta, oon ihan toivottoman koukussa sipseihin joita voisin syödä joka päivä. Siinä missä yksi päivä painan opiskelua aamusta iltaan, niin toisina päivinä makaan sohvalla ja katson Temptation Islandia.


12.
Introvertteys on täysin ok. Mä oon erittäin introvertti luonteeltani ja pitkään koin vähän huonoa omaatuntoa siitä, etten jaksanut samalla tavalla sosialisoida kuin muut. On ollut helpottavaa huomata se, ettei elämässä onnistumista mitatakkaan sillä, että kenellä on eniten ystäviä ja aktiivisin sosiaalinen elämä.


13.
Mitä enemmän lukee kirjoja, sitä helpompaa on kirjoittaminen.


14.
Kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita ei kannata ostaa uutta ennenkuin edellinen on loppu. On myös rajallinen määrä oikeasti montako huulipunaa sitä käyttää yhtä aikaa.


15.
Hyvä tyyli ei tarkoita sitä, että olisi aina pukeutunut trendikkäimmin. Paremmalta yleensä myös näyttää silloin kun viihtyy vaatteissaan.

16.
Ei ole mitään merkitystä sillä mikä kokonumero vaatteessa lukee. Tärkeämpää on se, että vaate sopii päälle ja istuu hyvin. Vaatteen tulee sopia meille, eikä meidän vaatteisiin.


17.
Ole ystävällinen kaikille, kiltteys on uskomattoman iso voimavara.


18.
Ole ennakkoluuloton uusia ihmisiä kohtaan. Koskaan ei voi tietää miten hyvin täysin erilaisen tyypin kanssa voikin synkata.


19.
Nukkuminen on tärkeää. Kaikesta muusta melkein voi pihistää muttei siitä. Mä oon ihan toivoton jos en saa melkein 8 tuntia unta joka yö.


20.
Asioilla on tapana järjestyä. Oon kamala stressipallo, mutta kaikki on yleensä järjestynyt ihan hyvin ja olisi varmasti järjestynyt myös ilman mun järkyttävää stressaamista.

21.
On täysin ok, ettei vielä kaksvitosenakaan tiedä täysin mitä haluaa tehdä elämällään. Unelmaduunin ehtii löytää myöhemminkin.


22.
Tee heti ne asiat joiden tekemiseen menee vähemmän kuin 2 min. Yritän myös tehdä paljon asioita odotellessani, esim kahvin tippumista odottaessa ehtii tyhjätä astianpesukoneen tai pyyhkiä keittiön tasot.


23.
Itselleen nauraminen tekee hyvää.


24.
Mikään paitsi se, ettei mikään ole varmaa, on varmaa. Sen sijaan, että elää sitten kun elämää, on parempi keskittyä elämään just nyt. Kliseistä kuin se onkin, tää hetki just nyt on mihin voit vaikuttaa ja kukaan meistä ei tiedä vielä mihin meidän polku johtaa. Sehän tässä onkin kutkuttavaa, just sä ja mä päätetään mihin reitti vie ja on tärkeää muistaa se, että sä oot just sun elämän ohjaksissa.

25.
25-vuotiaana ei todellakaan ole vielä yhtään vanha ja ikä on mun mielestä vain numero. Mä aion ihan jatkossakin juhlia synttäreitä lukemasta huolimatta, koska se on yksi asia mihin en voi yksinkertaisesti vaikuttaa. Ainut mihin voin vaikuttaa, on se että miten suhtaudun siihen ja mä oon päättänyt ottaa ilon irti joka hetkestä. Mun mielestä vanhaksi tulee vasta sitten, kun ei muista milloin viimeksi teki jotain ensimmäistä kertaa ja aion tän vuoksi jatkossa kokeilla kaikkea mahdollista ja uutta niin usein kuin voin!

Mikä on sun paras vakava tai ei niin vakava elämänohje? 💗

Tykkää-merkinnät

Kommentit

LoveKatariina
LoveKatariina,
Aivan mahtavia juttuja tässä! Toi kohta 4 on sellanen mitä itse tunnen nyt vahvasti. Tekee mieli vaan karsia kaikki turha ylimääräinen pois. =)
nouw.com/lovekatariina
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi kiitos!! Mulla just samat fiilikset ja jotenkin on kirkastunut ajatus siitä, että eihän sitä loppujen lopuksi tarvitse kovinkaan paljoa!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli