MITÄ OSTIN TÄNÄ SYKYSNÄ?

SLOW FASHION, CAPSULE WARDROBE

Luin Sarandan Tyhjä Ajatus blogista ihan superin postaus-sarja idean, nimittäin koosteen siitä mitä tuli tämän syksyn/vuodenajan aikana ostettua, oliko ostos hitti vai huti ja mitä mietteitä siitä jää itselle. Tää on ideana niin yksinkertaisen nerokas! Sen sijaan että toitotettaisiin "katsokaa mä ostin tällästä" perinteisen ostospostauksen tapaan, yritetään ainakin vähän syvällisemmin miettiä omaa ostoskäyttäytymistään ja ehkä siinä samalla oppii jotain itsestäänkin.

Mä oon yrittänyt vähentää omaa ostamistani minimiin ja nythän sitten kirjaimellisesti näkee miten siinä on onnistunut. En tiedä onko mikään näistä ostoksista sellainen, että en olisi pärjännyt ilman niitä. Ehkä kumpparit? Tässä postauksessa on kottuuna mun vaate/kenkä ostokset syys-marraskuun ajalta. Näiden lisäksi oon ostanut paljon lankaa mun villapaita projekteihin 😅

1. Ruudullinen bleiseri / Zara : hitti

Ostin tän bleiserin syyskuussa ja rakastan tätä edelleen! Tää on selvästi hitti ja tätä on tullut käytettyä todella paljon syksyn mittaan. Vaikka tää onkin suhteellisen trendikäs vaatekappale tällä hetkellä, uskon että tää ei sinänsä mene koskaan pois muodista. Ruudut ja bleiserit on klassikkoja jotka tulevat takaisin vuodesta toiseen. Tää bleiseri on vastannut sille asetettuihin odotuksiin ja oon tyytyväinen siihen, että käytin aikaa eri vaihtoehtojen kartoittamiseen.

2. Ruudulliset housut / h&m : neutraali

Nämä on uusimmat tulokkaat mun kaapissa ja ostin nämä sen vuoksi että nämä oli melkein täsmälleen samaa kangasta kuin bleiseri. Tiedän että näille tulee paljon käyttöä, nämä on maailman mukavimmat jalassa ja kivan pituiset! Toimii niin tän bleiserin kanssa kuin yksinäänkin.

Harmillisesti nää on vähän nyppyyntyneet jo haarojen välistä, laatu ei ilmeisesti ole parhainta ja pelkään että nää ei kestä pitkään isolla käyttöasteella ehjänä. Oon myös tosi väliinputoaja h&m housujen koossa, reisien ja pepun puolesta on mun hyvä valkata koko 40, jossen halua ahtautua johonkin kireään, mutta vyötärön kohdalta se koko 40 on auttamatta aivan liian iso. Näissä mun pitää siirtää nappia vähän kireämmälle ja lupaan sen tehdä! Näiden seikkojen puolesta tää on vähän hitin ja hudin välistä, mutta mä rakastan näitä pöksyjä paljon!

3. Puuvillainen poolopaita / Dressmann : hitti

Tajusin ettei mulla ole ohutta mustaa poolopaitaa, joka ei oo ihan kisakireä ja kun bongasin tv:stä Dressmannin mainoksen pooloista alennuksesta, marssin kappaan ja ostin tän siltä seisomalta. Tää on ollut ihan loistava ostos, harvoin saa 20 eurolla 100% puuvillaa, ainakaan naisten puolelta. Oon käyttänyt tätäkin tosi paljon, niin bleiserin alla kuin pelkästäänkin. Täydellinen perusvaate, joka menee kaiken kanssa ja toimii joka tilanteessa.

4. Kumppari / Asos : huti

Ajatuksena nää on täydelliset ja super hyvät skandi syksyyn. Mutta valitettavasti nää on pidemmällä kävelymatkalla aika huonot jalassa, mikä vois korjaantua ehkä kunnon pohjallisella? Nää myös raastaa mun nilkat verille jos en laita jalkaan pitkävartisia sukkia, mikä on ehkä vähän tylsää, mutta tän asian kanssa voi elää. Näistä huomaa sen, että näiden hinta oli hyvin edullinen. Vaikka luokittelen nää nyt huti kategoriaan, tiedän että tuun käyttämään näitä paljon syksyllä ja loskasäälläkin. Ulkonäöltä nää on super kivat ja kunhan muistan laittaa aina pitkävartiset sukat jalkaan kaikki on hyvin!

5. Kipparilakki / Bik Bok : hitti

Jaaaz! Tää hattu on varmasti tän syksyin käytetyin yksilö mun vaatekaapissa haha. Bongasin tän alennuksesta naurettavan halvalla ja villasekoite on oikeasti lämmittävä päässä. Plussaa myös siitä, että tää malli sopii mun päähän hyvin.

6. Ruudullinen villakangastakki / Monki : hitti

Sorrun aina tai ainakin viimevuosina ostamaan uuden talvitakin piristämään elämää ja oon käsi sydämellä sitä mieltä, että talvitakki jos mikä on hyvä sijoituskohde. Koska takkia vedetään niskaan niin pitkä aika vuodesta onhan se nyt vaan kivempaa kun on kivoja takkivaihtoehtoja. Tää takki on ilmeisesti viimevuoden mallistoa, koska tänkin bongasin alennuksesta halvalla. Tää on väähn ohuempaa materiaalia kuin mun muut villakangastakit, joten oon käyttänyt tätä vähän etukäteen kylminä päivinä ohuempien yläosien kanssa jo nyt sykysllä. Rakastan tätä ruutukuosia ja bleiserimäsitä muotoa. Lovethis! Ja tiedän että tää tulee olemaan pitkään mun lemppari.

7. Raidallinen kietaisupaita / h&m : huti

Tää on vähän tähän talvikauteen sopimaton, mutta menee ehkä juhlavampana paitana? En oo vielä päässyt käyttämään tätä niin paljoa, että voisin todeta varmasti tän olevan hitti tai huti. Tää nousee vähän tylsästi selästä kävellessä, joten parhaimmillaan tää on ehdottomasti tieukkojen ja korekeavyötäröisten housujen kanssa hah. Väri ja kuosi on hurmaava, en ole ihan varma sittenkään että onko tää leikkaus mulle se paras. Tai ehkä koko on vähän väärä.

8. Mommy-farkut / Monki : HITTI

Nää farkut on mun elämä melkein! Täydelliset. Käytän näitä melkein joka päivä. Tarviiko sanoa muuta? Nämä ostin, koska edelliset samantyyliset farkut meni haaroista lopullisesti rikki.

9. Oslo paita / Bik Bok : hitti

Vaikkei enää ookkaan niin se aika teepaidoille, en voinut vastustaa tätä Oslo paitaa. Rakastan Osloa ja tää on ehkä tyylikkäin turisti paita mitä oon koskaan nähnyt. Vielä tätä voisi ehkä käyttää paksun takin kanssa?

10. Tyllimekko / Lindex : neutraali

En tiedä mikä muhun meni tän mekon kanssa, mutta onhan tää nyt once in a lifetime mekko! Puolustuksekseni voin sanoa, että mulla on tälle jo juhlat mielessä haha. En oo tätä vielä käyttänyt kertaakaan, joten en voi oikein kategoroida tätä hitiksi tai hudiksi. Tätä pitäisi testata ehdottomasti myös farkkujen parina!

11. Nahka sling back kengät / h&m : hitti

Rakastan näitä kenkiä ja koska nää on nahkaa, niin mun jalatkaan ei menneet näistä rakoille. Tiedän että nyt nää on pahasti off season, mutta tiedän että nää on ensi keväänä ja kesälläkin vielä mun mieluiset. Yllättäen tää syvä V/U kengän malli on todella imarteleva esimerkiksi vähän leveämmällekkin jalalle. Slingback tekee kengästä juhlavan, vaikka kyseessä onkin täysin matala kenkä.

12-13. Slip on mules / h&m & kitten heels / Bohoo : neutraali

Ostan kenkiä varsinkin vähän "huonoihin aikoihin". Mulla on tapana käydä talvella lävitse mitä viime kesän varastosta on nyt alennuksessa ja sieltä usein bongaa hyviä löytöjä. Yritän aina tietty ostaa vain kalssikkoja jotka tiedän olevan kivat vielä ensi kautena. Oon pitkään etsinyt slip on kenkiä ja kun bongasin nämä nahkaiset h&m:ltä niin päätin ostaa nämäkin noiden ylläolevien slingback kenkien lisäksi. Näitäkään en tietenkään oo vielä käyttänyt, mutta mitä nyt oon sisällä tepastellut niin voin sanoa että nää on super jees! Tykkään vieläkin tästä rennosta slip on lookista ja mulla on vähän pulaa pikkukengistä, jotka ei tee rakkoa. Toivotaan että tää nahka materiaalina takaa sen.

Oon myynyt melkein jokaisen korkkarini pois ja nyt kaapissa on vain mustat hyvin klassiset korot. En tosiaankaan oo enää korkkari-ihmisiä, enkä tykkää kävellä niillä. Tän vuoksi oon ollut innoissani kitten heelin paluusta ja päätin ostaa itselle mustat tekomokkaiset kittenheel korot. Alunperin nää oli yllä olevaa asua ja kekkereitä varten, mutta eipähän ne ehtineet siiheksi saapua. Nyt nää odottelee seuraavia kekkereitä ja uskon että nää tulee päätymään yhdessä päälle vaaleanpunaisen hattara mekon kanssa! Vähän pelottaa että nää tulee tekemään rakkoa. As usual. Mulla on myös ollut ajatuksena, että feikkaisin näistä sock bootsit siten että puksin nämä jalkaan vain mustien sukkien kanssa! Katsotaan onnistuuko tämä mun idea.

Oon jotenkin yllättynyt että oon ostanut näin monta asiaa tässä kolmen kuukauden aikana. Luulin että näitä olisi paljon vähemmän haha! Käytännössä oon joka kuukausi ostanut noin neljä vaatetta tai kenkää. Jokainen näistä on kyllä onneksi vaate tai kenkä, jota tuun käyttämään tai olen käyttänyt jo paljon, mikä mun mielestä tekee näistä ostoksista oikeutetumpia. Ostan kuten jo sanoin, paljon off seasonissa vaatteita joita tiedän käyttäväni tulevina vuosina, millä selittyy kolme ostosta tästä setistä. Täysin tarpeeseen oon näistä ostanut Monkin farkut (joita ilman en kyllä voisi elää) ja kumpparit. Ruudullinen bleiseri setti ja villakangastakki on näitä nice to have vaatteita, mutta joita kuitenkin käytän super paljon. Hattarahameelle en oikein keksi selitystä, eikä se ehkä kaipaakkaan 😍

Vaikka muutama tuote menikin huti kategoriaan, ei se tarkoita sitä kuitenkaan että en tulisi sitä vaatetta käyttämään tai etten tykkäisi siitä. Olin kuitenkin ehkä pettynyt muutaman vaatteen laatuun tai ominaisuuksiin. Ei oo koskaan jees saada rakkoja! Mitä mietteitä nää mun ostokset teissä herättää? Alotteko miettimään mitä te ootte ostanut viimeisen kolmen kuukauden aikana?

Likes

Comments

aadavedenoja
aadavedenoja,
Aivan älyttömän hyvä idea ! Täytyy varmaan itekki tehdä samanlainen postaus !😍 tykkäsin eniten tosta sun tyllimekosta, niin ihana 💕💕 nouw.com/aadavedenoja
FashionStatement
FashionStatement,
Jes ihana kuulla että tää oli näin tykätty! Ja ehdottomasti pitää sun toteuttaa samanlainen😊 Tää tyllimekko on kyllä unelma! Vaikkei oikeastaan yhtään mun tyylinen, mutta en voinut vastustaa😍 nouw.com/fashionstatement
Iina / MouMou
Iina / MouMou,
Mä teen ihan samaa! Siis ostan kauden jälkeen edullisesti seuraavalle vuodelle. 😊 moumou.fi
FashionStatement
FashionStatement,
siten säästää kyllä aika hyvän summan! Pitää tietty muistaa ostaa 'klassikkoja', joita tietää käyttävänsä vielä vuoden päästä, eikä hairaantua trendikkäisiin asioihin :---D nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229