MITÄ OSTIN TÄNÄ TALVENA?

Toteutin viime syksynä postauksen, jossa kerroin mitä ostin koko syksyn aikana ja nyt olisi vuorossa talven vuoro! Tässä siis vaatteet/kengät jotka ostin tänä talvena, eli marraskuusta helmikuun lopulle. Tän ulkopuolelle jää langat jotka olen ostanut villapaitaprojekteihini, joista osa on valmistunut ja osa on vielä vasta ajatuksen tasolla. Kerroin jo edelleisessä postauksessa, että ostan yllättäen paljon off-season vaatteita, koska ne on alennuksessa. Mä erittäin harvoin ostan mitään mikä ei olisi alennuksessa ja sen vuoksi mun osto-sumat keskittyykin alennusmyyntikausiin. Uskon, että sen vuoksi myös tän talven ostoksia kertyi omasta mielestäni aika iso määrä. Omalle kuluttamiselleen on jotenkin kamalan sokea ja hämmästyn siitä, miten helposti unohdan että mitä on ostanut viimeisinä kuukausina. Onneksi vastapainona tälle 'kuluttamiselle' onkin kirpparihankinnat ja onni siitä, miten vanhat vaatteet on yhä kovassa käytössä. Sitä samaa toivon näille uusille hankinnoille, pitkää ikää ja monia käyttökertoja.

Edellisen postauksen tavoin, tässäkin kertauksessa haluan pohtia oliko oston hitti vai huti!

Raidallinen teepaita // hitti

Rakastan raitapaitoja, kuten ehkä saattaa tästä huomata ja tiedän että ensi keväänä/kesänä tästä tulee yksi mun lemppari teepaidoista. Täydellinen oversized malli ja materiaalina luomupuuvilla. Plussaa siitä, että keksin miten tätä voi käyttää jo nyt.


Raidallinen kauluspaita // neutraali

Etsin pitkään sitä täydellistä punaraidallista kauluspaitaa ja tämä olisi se, jos materiaali olisi vähän parempi. Tämä on puuvillaa, mutta ehkä sen vuoksi pesun jälkeen niin ankaran vaikea saada takaisin sileäksi! Muuten tässä on kaikki kohdillaan, hyvä väritys ja raidat, sopiva malli ja pituus. Käytin tätä heti ostamisen jälkeen töissä ahkerasti, mutta sen jälkeen ei ole ollut kotona gradua kirjoittaessa tälle tarvetta!

Mustat ja siniset mommy farkut // HITTI

Bongasin Zaran alesta nämä molemmat farkut omassa koossa 8 eurolla ja ne istuu melkein täydellisesti päälle ja on just oikean mittaiset ja sopivan kokoiset. En usein sano täydelliset farkut, mutta nämä molemmat on aika lähellä sitä. Nyt mun farkku kokoelma on vihdoin täydellinen ja mä voin levätä haha.

Pilkullinen pusero // hitti

Raitojen lisäksi pilkut on vieneet mun sydämen täysin. Tämä myös (kuten kaikki vaatteet tässä postauksessa) alennusmyyntilöytö pitkän etsinnän jälkeen. Materiaaliltaan tämä satiini-jäjitelmä ei parhaimmistoa, mutta toimii hyvin myös kerrospukeutumisessa, josta plussaa.


Harmaa villakangastakki // hitti

Oon etsniyt vaaleanharmaata villakangastakkia ainakin kolme talvea ja vihdoinkin löysin Weekdaystä tämän ja siitä on muodostunut mun suosikki villakangastakki! 70% alennus ja materiaalina 80% villaa on hyvin toimiva kombo ja tämä on yksi talven parhaimpia ostoksia.

Ruudullinen pitkä pufferi // hitti

Tää takki on teidän ja mun suosikki, ihan täydellinen tähän kunnon talveen mikä nyt on vallinnut! En usko että tästä tarvii muuta sanoa?


Punainen pufferi // hitti

Tämä on myös täydellinen takki, joka on päätynyt päälle oston jälkeen vähintäänkin 20-30 kertaa. Usein teitenkin kameran ja blogin ulkopuolella! Sanoisin että hintansa väärtti.

Kukka bleiseripuku // neutraali

En oo tätä vielä käyttänyt kertaakaan ja oon salaa vähän miettinyt että tää ois mun valmistujais-asu, jonka vuoksi en voi sitä vielä käyttää haha. Housut tässä setissä istuu kuin unelma ja kokoanisuutena tää on täydellinen.


Kimallepaita // huti

Oon vähän sitä mieltä, että ostin tän vähän hätiköiden vain uutta vuotta ajatellen, mikä oli vähän tyhmää. Vannon nyt kuitenkin että tää päätyy käyttöön kun kevät saapuu teepaitojen ja spagettiolkain toppien kanssa, joten tästä tulee vielä hitti ajan mittaan!

Musta vekkihame // hitti

Kirpparilta löytynyt musta vekkihame (vaikka onkin vähän iso) on just eikä melkein sellainen mitä oon kaivannut kaappiini jo pitkään. Odottelee tosin vielä kelejä, jolloin tarkenee paljain säärin!


Sametti bleiseri // huti

En haluaisi sanoa, että tää on huti, mutta en oston jälkeen ole käyttänyt tätä kuin kerran, vaikka kaavailin tästä vakkarivaatetta. Tosin tähän voi vaikuttaa, se että en istu kotona bleiska päällä gradua kirjoittamassa! Tällä hetkellä vietän paljon aikaa legginseissä ja villapaidoissa kotona tietokoneen äärellä. Tää on löytönä tosin aivan upea! Kirpparilta ostettu miesten samettibleiseri joka on aikoinaan valmistettu Tampereella vanhalle herrainvaatepukimolle. Uskon, että tää bleiseri pääsee vielä ahkeraan käyttöön. Kuvassa ei ehkä välity sen kauneus, mutta sitä se on ja istuu päälle kuin hansikas! Tai oikeastaan sopivan oversized mitoitus.

Mustat loaferit // neutraali

Alennusmyynneistä nämäkin, koska kävelin viime vuonna ostetut loaferit hyvin käytetyn näköisiksi ja tiedän, että tää kenkämalli tulee olemaan mun lemppari tänäkin vuonna. Pelkään vaan, että nämä tekonahkaiset tekee mulle pahat rakot jalkoihin. Oon tullut siihen lopputulokseen, että vain nahkaiset pikkukengät säästää mun jalat rakoilta, mutta näiden kohdalla otin tietoisen riskin.


Pilkullinen kietaisumekko // hitti

Hitti, vaikken ole vielä päässyt käyttämäänkään, Rakastan tätä mekkoa ja suunnitteilla on yks asu, joka mahdollistaa sen käytön talvella! Kokeilin tätä täysihintaisena päälle ennen joulua, mutta onneksi löysin tän alesta joulun jälkeen. Tää tulee olemaan mun kesän it-mekko!

T-paita mekko // neutraali

Kaipasin viime kesänä helppoja mekkoja, joten kun bongasin tän kanssa alennuksesta ajattelin että tää tulee olemaan mulle luottovaate. Plussaa siitä, että tää on tarpeeksi pitkä ja 'siveellinen' vaikka rentoon toimistoonkin, mutta myös tarpeeksi juhlava kesäjuhliin kivojen kenkien kanssa.


Pilkullinen rimpushame // hitti

Tää hame on yksi syy miksi odotan kevättä paljon! Musta on ilmeisesti kuoriutunut hame ja mekko ihminen kun lämpötilat sen sallii ja tiedän että tää tulee olemaan käytössä paljon. Suunnitteilla kyllä pukea tämä päälle jo ennen kevättäkin sukkisten kanssa.

Teräväkärkiset nilkkurit // hitti

Myin eteenpäin melkein jokaisen nilkkurini, koska mun kenkätyyli on muuttunut aika dramaattisesti parin vuoden aikana. En enää käytä ollenkaan korollisia nilkkureita ja nämä kuuden sentin korollaan on mun mielestä maksimit mulle haha. Tajusin että mulla on tasan kahdet mustat kengät jotka menee arkenakin ja rehellisesti sanottuna huomasin että se on mulle liian vähän. Nämä kengät on yllättävän ookoot liukkaalla verrattuna mun toisiin mokkanilkkureihin ja tuo ihanaa vaihtelua mun kenkäkaappiin. Nää myös toimii loistavasti mekkojen ja hameiden kanssa keväämmälläkin, joten plussaa siitä.


Siniset samettikengät // neutraali

Kun luovuin mun korollisista nilkkureista luovuin myös kaikista korkkareista paitsi yksistä. Sen jälkeen tajusin, että saatan tarvita joskus myös juhlavia kenkiä joten jouduin investoimaan muutamaan hyvään pariin, joissa on tarpeeksi matala korko. Nämä siniset on alelöytö joulun jälkeen ja en voinut vastustaa samettista sinistä pintaa! Näitä voi käyttää joko nilkkaremmillä tai ilman ja nää toimii arkena farkkujen kanssa, kuin myös mekkojen kanssa juhliin.


Haluan sanoa, että jokaista näistä oon harkinnut huolella ja todennut että ne tulee käyttöön. Tiedän, että on vähän huvittavaa että pyrin inspiroimaan sillä, että ostan vähemmän ja sitten esittelen tälläisen kasan 'uusia' vaatteita. Tässä on kuitenkin noin neljän kuukauden kokonaisuus ja tiedän että alennuskausi vaikuttaa hyvin paljon tähän lukuun. Ohjenuora 'älä osta alennuksesta mitään, jos et olisi ostanut sitä täysihintaisena' on mun mielestä vähän huono. Moni näistä on vaate mitä en todellakaan piheyksissäni olisi ostanut täysihintaisena, mutta tuotteita joista oon haaveillut täysihintaisena. Mä oon juurkin se henkilö, joka kiertää aina vain alennukset lävitse niin verkkokaupoissa kuin kivijalkaliikkeissä.


Herääkö tästä jotain ajatuksia? Olisi kiva kuulla muiden mietteitä kuluttamisen suhteen ja sen suhteen, että onko tämä teidän mielestä määrällisesti paljon?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli