MITÄ PUKEA PÄÄLLE HÄIHIN?

Mulla on tiedossa tänä kesänä yhdet häät ja oon niin innoissani niistä, että halusin jakaa myös blogin puolelle mun asuvaihtoehtoja niihin! Ajattelin että ehkä tää toimii hyvänä inspiraationa myös muille, jos tiedossa on häitä tänä kesänä. Halusin koota tähän vähän erilaisia vaihtoehtoja, enkä vain neljää kivaa mekkoa. Mekko on tietenkin aika selkeä valinta häihin, mutta musta oli hauska haastaa itseä ja miettiä mitä omasta kaapista jo löytyy! Häät ei tosiaankaan tarkoita sitä että pitäisi aina ostaa uusi mekko, vaan parilla kikalla voi saada omasta vaatekaapista löytyvistä jutuistä myös päälle pantavaa.


Hääpukeutumisessa ei sinänsä oo kovin montaa sääntöä, kuin tietenkin se, ettei pukeudu valkoiseen. Tärkeintä on tietenkin noudattaa kutsussa mahdollisesti olevaa pukukoodia. Mun mielestä on hyvä pitää mielessä se, että asu olisi ns. arvokas ja mä miellän tän niin, että ei esimerkiksi mitään liian lyhyttä tai paljastavaa. Toinen pointti on se, että mä haluan että mulla on päällä jotain mitä mun ei tarvitse miettiä. Jotain missä voin syödä ja tanssia!


Kenkiin käy myös sama logiikka. Mulle ei tulisi mieleenkään pukea mitään kovin korkeakorkoista häihin, joissa tulee väkisinkin oltua pitkään jalkojen päällä. Oon huomannut että näiden kuvien kenkien noin 5cm korko on täydellinen tähän tarkoitukseen! Mukaan mahtuu myös yhdet matalat kengät, jotka mun mielestä toimii aivan yhtä hyvin myös häissä ja juhlissa, kunhan ovat vain ulkonäöltään kauniit ja fiinimmät kuin perus loaferit. Joten tässä mun viisi vaihtoehtoa näihin kesän häihin, mikä näistä on teidän lemppari?


1. trenssimekko


Oon niin ihastunut tähän trenssimekkoon, että mun mielestä tää sopii hyvin myös häävieraan asuksi! Tää ei toki oo ihan juhlavimmasta päästä, mutta pukukoodin ollessa vähän rennompi toimii tää kivojen asusteiden kanssa oikein kivasti mun mielestä. Printit toimii mun mielestä loistavasti juhlapukeutumisessa ja tän mekon klassinen leikkaus tekee siitä huolitellun. Ostin tuon helmipinnin juurikin hääpukeutumista ajatellen, koska tää mun lyhyt tukka ei oikein taivu kummoisiin kampauksiin tai kiharoihin. Tää pitkähihainen ja helmainen mekko on oiva valinta varsinkin jos sää on vähän viileän puoleinen!


2. pikkumusta haalari


Pikkumusta toimii aina! Haalari on vähän modernimpi vaihtoehto juhlavaatteeksi, mutta mun mielestä vähintäänkin yhtä juhlava. Pikkumusta on ehkä vähän "synkkä" häihin, mutta mun mielestä musta asu on aina arvokas ja tyylikäs ja siksi myös oiva vaate häihin. Haalari on myös siksi loistava valinta, että ei tarvitse miettiä mitään vilautteluvaaraa ja housut on aina mukavat päällä. Miinuksena tietenkin vessassa käynti haha.

PItkälahkeinen haalari kevyellä yläosalla toimii hyvin myös kesällä ja liehuvat lahkeet on myös viileät. Haalarivaikutelman saa myös helposti aikaa yhdistämällä mustat liehuhousut (tai istuvammat) ja mustan spagettiolkain topin, jos kaapista ei löydy valmiiksi sopivaa haalaria! Varsinkin mustan värisestä kokonaisuudesta on vaikea erottaa onko tää nyt kaksiosainen vai haalari.


3. satiininen slip on mekko


Mun tän hetken ehdoton lemppari mekko-malli on satiininen slip-on mekko! Vähän yöpukumainen ja erittäin minimalistinen leikkaus hivelee mun silmiä! Mulla on itsellä pari slip-on mekkoa, joista jokainen on täydellinen juhlaan mutta oikeastaan myös arkeenkin pukemalla t-paidan alle. V-aukko on imarteleva ja tykkään tästä kaula-aukosta varsinkin siksi, että mua kun ei oo siunattu kovinkaan isolla rintavarustuksella hah. Midi-mitta puoleen sääreen on myös mun tän hetken lemppari helman pituus, koska se on niin huoleton päällä! Halkiot sivuilla tekee kävelystä ja tanssimisesta helppoa ja vähän keventää ilmettä.


4. housupuku


Edelleenkin oon täysin ihastunut housupukuihin! Ja mun mielestä täydellinen vaate häihin, varsinkin jos sää on vähän viileämpi! Tää vaaleansininen housupuku on yksi mun lemppari näistä asuista ja päädyn ehkä pukeutumaan tähän, jos tosiaan ei ole turhan lämmintä. Helteellä tää kokonaisuus saattaa olla vähän liian kuuma kuitenkin. Asustamalla ja näteillä kengillä housupuvusta saa mun mielestä hyvinkin juhlavan kokonaisuuden ja jos miesten pukeutumisessa puku on se 'thing' niin miksei naisillekin!

Puvun takin alle kaavailen joko ohutta spagettiolkaintoppia tai sitten nätimpää bralettea, jonka vilahtaminen kaula-aukosta ei haittaa.


5. röyhelö hame ja spagettiolkain toppi


Ja viimeisenä toinen kaksiosainen kokonaisuus! Satiininen röyhelö/sileä mekko on nätin yläosan kanssa ehdottomasti sopiva valinta myös häihin! Varsinkin jos ei halua ostaa mitään uutta, voi olla että vastaanvanlainen kokonaisuus löytyy jo omasta kaapista valmiiksi. Tärkeää tässä kokonaisuudessa on myös asustaminen, jolla asusta saa tarpeeksi juhlavan. Yläosaksi tähän kelpaa moni muukin vaihtoehto


Onko teillä jotain asua joka on erittäin hyvä häihin? Ja mikä näistä mun kannattaisi valita päälleni?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

AnnaTeresia
AnnaTeresia,
Ihania noi kaikki, mutta mun suosikkeja ehdottomasti bleiseri- ja pilkkuhame asu!😍🌸
nouw.com/annateresia
ReettaPelli
ReettaPelli,
ääk kiitos!!<3 näistä on kyllä vaikea valita omaa suosikkia!
nouw.com/reettapelli
J
,
Kaikki lookit on tosi ihania, mut muhun iski varsinkin toi housupuku, ihanan fresh! Pakko kyllä hehkuttaa miten hyvä fiilis ylipäätään sun blogissa on, aina innoissaan ootan sun uusi postauksia.
ReettaPelli
ReettaPelli,
Samaa mieltä! Housupuku on kivan erilainen vaihtoehto 🙈 ja vitsit, kiitos paljon ❤️ ihana kuulla!!
nouw.com/reettapelli
Pinja,
Tosi hyvännäköisiä vaihtoehtoja kaikki, mutta itse kallistun kuitenkin molempien 'housuasujen' puoleen, eli siis jumpsuit ja puku on mun suosikit! 🙌
www.pinjakk.com
ReettaPelli
ReettaPelli,
kiitos! Housukokonaisuudet on kyllä just kivan moderneja ja vähän erilaisia juhlaan!
nouw.com/reettapelli
Raisa-Marika
,
Yleensä punanen mielletään sulhasen salarakkaan väriski, osalle kyllä täysi mysteeri tuo punasen värin tarkotus ja osa ei siitä välitäkkään onko jollain vieraalla päällä punaista. Ite oon menossa 2kk päästä vihille ja muutama vieras kysyny multa saako pukea punasta ylle just tuon salarakas-ajatuksen takia.
ReettaPelli
ReettaPelli,
Joo oon kanssa siitä kuullut! Mielenkiintoisia nää perinteet kyllä on mutta uskoisin että tuolla ei ainakaan kovin monelle merkitystä 🤔
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli