MITÄ TEHDÄ KESÄLLÄ?

Kuvat ja edit: Anni Korhonen


Oon nyt taas takaisin Oslossa pikaisen Suomen visiitin jälkeen ja vitsit oli ihana olla kotona. Suomessa ollut helleaalto sai mut ihan kesätunnelmiin ja muistamaan, että mua ei oo selkeesti tehty kestämään +30 asteen helteitä :---D Oon toodella huono suunnittelemaan mitään pidemmällä tähtäimellä ja nyt varsinkin tuntuu että kaikki kesäsuunnitelmat ja aikataulut on ihan vielä vaiheessa. Työ plus muulla henk. koht. rintamalla menossa tällä hetkellä noin 100 asiaa, mikä johtaa siihen ettei mulla yksinkertaisesti riitä aivokapasiteettiä suunnittelemaan mitään reissua. Siinä missä muut suunnittelee kesälomamatkojaan, mä en ees vielä tiedä mitkä viikot mulla on lomaa, enkä oo tehnyt asian eteen mitään että edes selvittäsin sitä. Epäilen vähän, että tää ei oo normaalia käytöstä. Tuntuu hassulta varsinkin just tää, ettei ulkomaanmatkan suunnittelu innosta mua, koska mä oon aina ollut juuri se tyyppi joka on heti varaamassa lentoja mihin tahansa suuntaan. Uskon että tän aivokapasiteetin puutteen lisäksi tähän mielentilaan vaikuttaa myös tietenkin yhä kasvava tietoisuus omien toimien hiilijalanjäljestä ja jotenkin kauhistuttaa ajatus siitä että haluaisin lentää jonnekin. Näiden kahden tekijän kombo taitaa johtaa siihen, että pysyn Norjassa ja Suomessa tän kesän, mutta toisaalta se on ehkä just hyvä. Pohjolan kesä on mun mielestä ehkä parasta ikinä, joten miksei siitä nauttisi täysin rinnoin?


Vaikkei mitään upeita reissusuunnitelmia olekaan mulla valmiina, on muutama juttu mitä mä ehdottomasti haluan tänä kesänä tehdä!


Ihan ensimmäiseksi tietenkin roadtrip Norjassa! Tähän mulla riittää aivokapasiteettiä, koska tää on niin helppo vaihtoehto itselle haha. Senkun lähtee vain ovesta ulos ja kääntää auton kohti pohjoista. Roadtrip on meille jo vähän perinne ja en oikein tiedä tuntuisiko kunnolla edes kesältä, jos ei vierailtaisi jossain päin Norjaa. Tänä vuonna suunnataan johonkin keski-Norjaan uusiin maisemiin ja oon tietenkin tästä aika innoissani. Norjassa riittää niin paljon nähtävää, että epäilen tähän kuluvan loppuelämän. Vähän haaveissa ois myös ihan pohjoinen, joko Suomen tai Norjan puolella, mutta saa nähdä mihin kaikkeen tässä on oikeasti aikaa.

Edellisillä roadtripeillä ollaan nukuttu airbnbssä, mutta nyt ostettiin teltta ja suunnitelmissa on telttailla menemään luonnon helmassa! En malta odottaa!! Mä oon viettänyt puolet lapsuudestani melkein teltassa ja ehkä se on verissä, koska just nyt teltta on paljon houkuttavampi vaihtoehto kuin luksushotelli haha. Vielä pitää investoida retkikeittimeen ja jonkinsortin makuualustoihin ja mä oon niin valmis. Jos aikaa ois niin haluisin vaan lähteä päämäärättömästi ajelemaan Norjassa ja tutkimaan sitä mitä löytyy matkanvarrelta. Joskus alkuaikoina kun muutin Norjaan olin vähän sitä mieltä, että menee hukkaan tää ulkomailla asuminen kun asun "vain" Norjassa, mutta nyt en voisi olla enempää kiitollisempi siitä, että mun polkuni on tänne johtanut!


Perinteinen Suomireissu tulee myös tehtyä ja mä haluaisin ehdottomasti päästä Suomessa meidän mökille. Se on mun lempparipaikka koko maailmassa ja ehkä ainut paikka missä mulla sielu lepää 100%.


Mulla on ollut haaveissa jo pari kesää päästä melomaan johonkin jollakin veneellä. Kelpaa niin soutuvene kuin kajakki :--D Ehkä vihdoin tää on se vuosi kun tää haave toteutuu! Parasta ois jos tää ajoittuisi auringonlaskuun.


Tänä kesänä haluan myös tutkia Osloa paremmin pyörällä. Sitä jumittuu niin omiin reitteihin, että puoli Osloa on ihan pimennossa. Kotikaupunki turismi pitäisi nostaa kunniaan ja varsinkin pyörällä Oslo on niin hyppysissä! Heinäkuussa Oslo on ihanan hiljainen kun kaikki norjalaiset on lomalla ja lähteneet mökille. Heinäkuu on ehkä täällä parasta aikaa olla kaupungissa, koska puistot on tyhjiä ja kaikkialla on käsinkosketeltavan rauhallista.


Roadtripillä tulee varmasti tehtyä muutamakin haikki, mutta se ei riitä! Ostin vihdoin kunnolliset vaelluskengät ja ehdottomasti haluan tehdä myös Oslon lähistöllä erilaisia haikkeja ja päiväretkiä. Meillä on onneksi auto käytössä, mikä helpottaa päiväretkien tekemistä huomattavasti. Toivon myös että tää kesä olisi vähän viileämpi kuin tuo edellinen, koska silloin haikkaaminen ei ole ihan niin extreme hommaa haha.


Haluan uimaan niin monta kertaa kuin mahdollista ja mieluusti myös sateella. Haluan pysyä tiukkana ja käyttää tunnollisesti koko ajan aurinkorasvaa. Haluan ostaa paljon mansikoita ja herneitä ja syödä kaikki ne puistossa. Haluan heittää frisbeetä ja grillata (soija)nakkeja. Haluan istuttaa parveke-kasvimaalle vaikka perunoita ja porkkanoita (tää pitää tehdä asap) ja käydä ainakin kerran aamulenkillä. Ehkä. Haluan kerran kastua kesäsateessa kokonaan litimäräksi ja valvoa myöhään (ainakin siis 2 koska normaalisti oon sängyssä jo 10 jälkeen haha). Haluan aina tilaisuuden tullen kaapata viltin mukaan ja mennä puistoon istuskelemaan kirjan kanssa.


Mitä sä haluat tehdä kesällä?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli