MITEN OPPIA NEULOMAAN VILLAPAITOJA


Tän asun villapaita toi mulle mieleen kommentin, jonka aika usein saan liittyen mun villapaitoihin ja neulomiseen. Tää kommentti on usein toiveikas "voi kun mäkin osaisin neuloa villapaitoja" ja johon aina yritän vastata tsemppaavasti, että kokeilemalla se selviää. Voi toki olla, että mun lähtökohta villapaidan neulomisen oppimiseen oli aika hyvä, koska osasin neuloa villasukat ja lapaset jo ennestään, mutta en mäkään ennen ekaa kokeilua tiennyt että osaisinko neuloa villapaidan. Mutta sen ei saa antaa lannistaa!


Eli vastaus otsikon kysymykseen on se, että pitää vain kokeilla! Yrittää ja epäonnistua ja sitten yrittää vielä uudelleen. Oon sitä mieltä, että jos sulta luonnistuu oikean ja nurjan neulominen ja kaventaminen/lisääminen, niin yksinkertainen villapaita on suhteellisen helppo neuloa. Aikaa se vie varmasti, koska onhan kyseessä iso työ ja tottumattomalle neulojalle vauhti on varmasti hitaampaa kuin mun. Oonkin siitä onnellinen, miten neulominen on opettanut munlaiselle hätähousulle kärsivällisyyttä ja pitkäjaksoisuutta ja uskon, että näiden taitojen oppiminen tässä nopeassa maailmassa on jokaiselle hyväksi. Neulominen on myös erittäin palkitsevaa, koska käden jäljen näkee kirjaimellisesti aivan heti ja usein myös sen oman virheen spottaa nopeasti ja on suhteellisen helppo vielä siinä vaiheessa lähteä purkamaan ja korjaamaan. Mä oon vähän sitä mieltä, että neuleohjeissa (varsinkin villapaitaohjeissa) on usein ongelmana se, että ne on kirjoitettu vain niille ihmisille jotka tietää jo kaiken neulomisesta. Mua suoraansanottuna harmittaa usein se, kun löydän jonkun ohjeen ja huomaan kuin huonosti se on kirjoitettu. Toisinaan joudun minäkin tekemään vielä aikamoista salapoliisityötä selvittääkseni mitä jollain kohdalla tarkoitetaan, kun ohjeessa yksinkertaisesti sanotaan vaikka että neulo hiha. Ilman sen kummempia selvityksiä. Tän vuoksi oonkin pyrkinyt kirjoittamaan mun julkaisemat ohjeet niin yksinkertaisiksi ja suomenkielisiksi kuin vain voin, jotta ne palvelisivat oikeasti aloittelijoita ja niitä joille ei termit ole vielä hallussa.

Oon luonteeltani vähän sellainen läpi harmaan kiven menijä, enkä tykkää luovuttaa. Nautin myös suuresti siitä kun opin jotain uutta ja kun voin kehittää jotain itse. Nää ominaisuudet on varmasti antaneet mulle itsevarmuutta neulomiseen ja rohkeutta siihen että lähdin kokeilemaan. Voin myöntää että syyskuussa 2017 mua epäilytti aika paljon, että onnistuuko tää mun projekti. Oon tän mun neulomisuran aikana oppinut paljon, mutta paljon on vielä opittavaa. Näiden kuvien villapaita ei oo mun tekemä (pipo tosin on), vaan löysin sen kirpparilta vitosella (!) ja tälläinen kuvioneule sekä palmikkoneuleet on mun listalla mitä haluan seuraavaksi opetella. Nyt paljastan teille mun salaisuuden. Sen keinon minkä avulla mä oon oppinut neulomisessa ne jutut ja tekniikat mitä en oo ennen osannut.


Nimittäin Drops:in Ohjevideot. Välillä oon tosiaan sormi suussa jonkun tekniikan suhteen ja Dropsin sivuilta löytyvät ohjevideot on aivan loistavia auttajia! Haluan mainita myös vielä heidän neuleohjeistaan sen, että ne on yleensä erittäin hyvin kirjoitettuja ja selkeitä, minkä vuoksi oon tykännyt hyödyntää heidän ohjepankkiaan (joka on valtava). Tykkään myös heidän langoistaan, jotka on suhteellisen edullisia ja on hyvin helppoa katsoa mieluisesta ohjeesta että okei tätä lankaa tarvitsen näin paljon.


Haluan vielä linkata tähän mun tekemät ohjeen, jos joku kaipaa helppoa ja simppeliä villapaitaohjetta! Ja muistakaa että mä autan aina mielelläni kommenteissa, jos tulee kohta joka on epäselvä.


Oon nyt siis jakanut mun salaisuudet, miten oppia neulomaan! Ja jos villapaita tuntuu aika isolta projektilta heti alkuun niin kokeile lapasia tai pipoa ensin! Ja mitä paksumpi lanka on käytössä niin sitä nopeampaa tulosta syntyy, mikä on mulle ainakin aika hyvä keino, kun kärsivällisyys on vähissä :----D Mä lupaan julkaista tässä talven mittaan muutaman uuden vähän erilaisen ohjeen yksinkertaisiin ja helppoihin villapaitoihin, joten pitäkää silmät auki! Tästä piposta tuli myös mieleen, että kiinnostaako teitä myös erittäin helpon chunky beanien ohje? Tää pipo on naurettavan helppo tehdä (ei mitään kavennuksia!) ja just täydellinen oversized pipo, joita Samuji myy kalliilla. Ja jotta voin vielä sanoa tätä muotiblogiksi, enkä neulomisblogiksi, niin tää villapaita+farkut kombo on aina toimiva. Takkia ja kenkiä vaihtamalla saa helposti fiilistä muutettua metsä-eräilijästä girl bossiksi!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Essi
,
Neuleohjeet kiinnostaa kovasti! Aloin myös ensimmäistä kertaa neulomaan villapaitaa noin vuosi sitten ja sen jälkeen jäin koukkuun ja nyt onkin puikoilla koko ajan vähintään yksi projekti! Neulominen on tosiaan palkitsevaa kun näkee työn tuloksen heti ja oman kehittymisen. Oon myös huomannut kuinka hyvä rentoutumiskeino neulominen on iltaisin.
ReettaPelli
ReettaPelli,
Ihana kuulla että kiinnostaa! Tutun kuuloista, itsellä tälläkin hetkellä kaksi paitaa menossa :---DD Ja niin samaa mieltä tuosta rentoutumisesta, kun aloitin neulomisen kirjoitin gradua ja niissä stressitiloissa neulominen oli pelastus, koska siinä aivot nollautuu ihan eri tavalla kuin muita asioita tehdessä <3
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli