MITEN SHOPPAILLA EETTISESTI

Mä oon muutamaan otteeseen sen itsekkin todennut, että nautin vaatteista ja myös vaatteiden ostamisesta. Vaatteet on pitkään olleet mulle se näkyin itseilmaisun muoto ja saan kamalasti onnea siitä kihelmöivästä tunteesta kun keksin jonkun nerokkaan kombinaation. Valitettavasti mä olen suhteellisen helposti kyllästyvää sorttia myös, minkä vuoksi oon ostanut paljon vaatteita elämäni aikana, aina siitä lähtien kun keksin että hei-täähän on kivaa ja omaa rahaa alkoi olla käytettäväksi asti.

Kuten sanoin, vaatteet ja mitä sulla on päällä on hyvin näkyvä itseilmaisun muoto ja ymmärrettävästi hyvin tärkeä monelle (kaikille). Kun pukeutumiseen yhdistetään sosiaalinen paine joukkoon kuulumisesta, kasvaa sen merkitys ennestään. Ainakin minä voin allekirjoittaa sen väitteen, että kun tarpeeksi monta kertaa näen tietynlaisen vaatteen muilla, alkaa sitä takaraivossa kutkuttaa ajatus että jospa mullakin. Tiedän ettei mulle itselle ole realistista todeta että nyt loppuu se vaatteiden ostaminen kokonaan, koska mä oon myös juuri sitä sorttia että jos multa jotain kieltää, oli se sitten asia mitä en alunperin olisi edes hamunnutkaan, haluan vain sitä.

Tämän vuoksi, mä haluan ostaa eettisemmin, kuten muutamassa blogipostauksessa olenkin jo todennut. Kertauksena vielä se, että mulle tämä eettinen ostaminen tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä että ostan vähemmän ja jos ostan niin ostan mahdollisimman paljon käytettynä. Mä olen kuitenkin houkutuksille altis, minkä vuoksi halusin jakaa teille myös tämän diagrammin, jonka suomensin täältä löytyvästä englanninkielisestä vastineesta. Tätä mä yritän joka kerta tuijotella kun tulee tunne että tarvitsen tuotteen X.

Mitä mieltä te olette tästä diagrammista, onko siitä hyötyä turhien houkutusten selättämiseen?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli