MUN BOSS LADY LOOK

Kun kirjoitin alkuviikosta siitä, että gradu on nyt palautettu ja yliopisto aikalailla taputeltu, niin se tarkoittaa tietenkin sitä että työnhaku on se seuraava steppi. Oonkin tän viikon katsellut työpaikkoja ja tullut siihen lopputulokseen että:


toukokuussa oikein mitään ei ole tarjolla

entry-levelin paikkoihin (eli jotka on tarkoitettu vastavalmistuneille) kaivataan noin 3-5 vuoden kokemusta alasta!!!! Tää ottaa mua aivoon sitten kunnolla. Etsitään vastavalmistunutta mutta sitten painotetaan että joo ois tosi oleellista että sulla ois jo ainakin kaksi vuotta kokemusta näistä tehtävistä ja sitten näyttöä siitä että oot jo rautainen ammattilainen tässä hommassa. Eihän tää nyt vaan oo oikein mahdollista haha. Oon sinänsä onnekas että oon tehnyt yhden harjoittelun mun opintojen aikana ja tietty kesätöitä painanut erinäisissä firmoissa, mutta harvoin näistä koostuu mitään kahden vuoden kokemusta joistain tietyistä tehtävistä. Ymmärrän jos haetaan senior tai mid-level osaajaa, jolla on jo työkokemusta, mutta jos kyseessä on nimenomaan ENTRY-level niin miten voidaan olettaa että sitä kokemusta on kertynyt niin paljon opintojen aikana?? Kertokaa mulle jos tiedätte mikä tän homman nimi oikein on XD


Toinen juttu minkä vuoksi oon erittäin onnekkaassa asemassa omalla alallani (kansainvälinen ja online markkinointi) on tää blogi. Se että voin sanoa kirjoittaneeni blogia 7 vuotta ja edustavani pohjoismaiden suurimman portaalin Suomen puolta valittuna bloggaajana on yllättäen aika iso meriitti kun haetaan henkilöä sisällöntuottoon/somemarkkinointiin/online markkinointiin. Mulla jo jollain on paljon kokemusta sisällöntuotosta ja pitkäjänteisestä työstä online median parissa. En enne oikein ajatellutakaan että tää blogi ois mulla työnhaussa vahvuus (muualle kuin muotialalle) ja oon erittäin kiitollinen siitä että oon uskaltanut ja jaksanut jatkaa tätä hommaa. Joten jos just sua kiinnostaa ala markkinoinni parissa ja oot vähän empinyt blogin hyödyllisyyttä, niin mieti uudelleen. Tää toki on vain mun kokemus aiheesta, mutta sanoisin että oon aika monta työilmoa jo tässä lukenut, missä bonarina pidetään sitä että on itse bloggaaja/online aktiivinen.


Oon myös huomannut sen, että en oikeastaan vieläkään tiedä mitä mä haluan tehdä! Taino tiedän mä suurinpiirtein mihin hommiin haluan työllistyä mutta toimiala saatika maa on täysin vielä avoinna. Oon pistänyt hakemuksia niin Helsinkiin kuin Osloon ja nyt sitten jännätään tärppääkö mistään. Oon myös vähän sitä mieltä että haluan ehdottomasti työllistyä yritykseen, joka vastaa mun henkilökohtaisia arvoja.


Ja viimeinen pohdinta koskee tietenkin mitäpä muuta kuin työpukeutumista ja tätä asua. Vitsit, pääsispä töihin nuorekkaaseen ja rentoon paikkaan jonne voisin pukeutua ylläolevaan boss-lady lookkiin! Tää punainen puku on mun silmään niin hieno ja tunnen oloni niin itsevarmaksi joka kerta kun tähän pukeudun. Kuka ois uskonut että minä värikammoni kanssa joskus liputtaisi punaisen puvun puolesta, mutta tässä sitä ollaan. Tykkään super paljon tästä oversized-miesten puku viboista joita tässä asussa on ja niiden vastakohtana toimivia valkoista teepaitaa ja vanhoja consseja. Tajusin tässä että nää converset on nyt kymmenen vuotta vanhat !!


Anyways, mitä mieltä ootte punaisesta puvusta tai työnhausta?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Karita
,
Ihana look!! Vitsit, laittaisin ite mielelläni ihan samanlaisen asun päälleni jos punaisen puvun omistaisin.. varsinkin noi mustat tennarit sen kanssa on niin mun mieleen 😃
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi kiitos!! Mäkin tykkään tästä ihan super paljon :----)) Punainen puku kyllä ehkä tuntuu ensin siltä ettei sellaiseen uskalla sijoittaa, mutta itse oon kyllä tästä paljon saanut jo "irti" :---)
nouw.com/reettapelli
onarainyday
onarainyday,
Työnhaku on kyllä todella melkein henkimaailman hommaa! Kesätyöhakemuksia itse sain näpyttää sen minkä kerkisi ja no lopulta onneksi paikan sain. Musta on ainakin tosi tyhmää, että työnantajat tosi monesti olettaa, että sulla on jo osaamista valmiiksi, mutta miten sitä osaamista ikinä voi saada, jos sitä ei pääse kartuttamaan, kaikkien vaatiessa kokemusta työstä.
nouw.com/onarainyday
ReettaPelli
ReettaPelli,
haha henkimaailman hommaa on kyllä hyvä termi tätä kuvaamaan! Jes onnee sulle kesätöistä! Näinhän se just menee, että kokemusta pitäisi olla ennen kuin paikkaa voi saada, mikä tekee kyllä työnhausta vähintään mielenkiintoista XD
nouw.com/reettapelli
Anni
,
Jep tässä valmistuneena kohta 6kk etitty töitä ja aina valitaan joku kokeneempi vaikka entry-level paikkoja itekkin haen ja on kaksi harjoittelua takana. 😟 Mut tsemppiä toivottavasti tärppää pian!
ReettaPelli
ReettaPelli,
ähh uskon että on tosi turhauttavaa tollainen :---(( Tsemppiä sulle ja mä uskon, että se tärppää vielä! Yritän ainakin itselle sanoa, että se paikka ei sitten ollut vaan meant to be :--p
nouw.com/reettapelli
Anna
,
Hei! Oothan huomannu, että Marimekko hakee Content Marketing Manageria?(https://tyopaikat.oikotie.fi/avoimet-tyopaikat/content-marketing-manager/1137257). Pikaisen lukaisun perusteella kansainvälisyys ja online-markkinointi ovat osa hommaa. Tsemppiä työnhakuun! Nimim. toinen vastavalmistunut työnhakija.
ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei vitsit kiitos vinkistä!!! En ollut huomannut, pitää heti tarkistaa se koska kuulostaa just mulle sopivalta hommalta 🙈
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli