Header

fashion, life, CAPSULE WARDROBE

Yksi isoimmista virheistä mitä usein teen on se, että alan vertaamaan itseäni muihin. Vertaan itseäni muihin muotibloggaajiin ja valittettavasti sitä usein päätyy siihen lopputulokseen että oma työ alkaa näyttämään keskinkertaiselle ja sitä alkaa epäilemään että onko tässä omassa jutussa mitään järkeä.

Uskon että aika moni meistä syyllistyy siihen, että vertaa itseään muihin. Yleensä vielä käy tietenkin niin, että kun itse istuu kotona verkkareissa ja on juuri syönyt pussillisen sipsejä tulee verrattua oma olemustaan johonkin täydelliseen instagram kuvaan tai blogipostaukseen. Yksi mun suosikki mietelauseista onkin seuraava "Don't compare your life to others. There's no comparison between the sun and the moon, they shine when it's their time.", jota yritän miettiä juuri näinä hetkinä. Mun yksi vertailun ja epävarmuuden kohteista on se, että mietin oonko mä tarpeeksi mielenkiintoinen, pitkä/hoikka, tyylikäs, kaunis, muodikas ja trendikäs muotibloggaajaksi. Mietin, että onko mun asukokonaisuudet tarpeeksi inspiroivia ja vaihtelevia, koska niissä esiintyy melkein aina samat vaatteet. Mietin sitä että onko mun kuvat tarpeeksi kauniita ja entä minä niissä kuvissa? Itsensä kuvaaminen melkein päivittäin on aika armotonta hommaa. Ei sillä, että kokisin jotenkin alemmuutta mun tyylin suhteen, koska mä viihdyn omassa tyylissäni erittäin hyvin, enkä tosiaankaan halua lähteä sitä muuttamaan mihinkään suuntan. Usein tulee kuitenkin mietittyä että onko se tarpeeksi. Onko tämä asu tarpeeksi 'jotain' että on järkeä julkaista sen ympärille blogipostaus!? Tiedän että oon pohtinut tätä aiemminkin ja tulen pohtimaan tätä varmaan jatkossakin. Siinä missä ennen asupostaus oli juurikin vain se päivän asukokonaisuus on nykyään muotiblogeissa tarkkaan suunnitellut asukuvaukset ja asukokonaisuudet, jotka harvoin replikoi arkea mun elämässä.

Tämän vuoksi oonkin tehnyt sen päätöksen, että haluan olla enemmän tavallinen. Ja tavallisuus ei ole millään tavalla huono juttu! Mulle tämä asu esittää mun arkipukeutumista normaalimmillaan, villapaita ja farkut, kiva takki ja hattu ja kenkinä nilkkurit. Tältä mä näytän päivästä toiseen! Oon myös halunnut ottaa asiakseni sen, että julkaisen blogissa asuja joissa on samoja vaatteita ja tän vuoksi mun korvaan särähtikin vähän ikävästi lause Jere Viinikaisen postauksesta joka käsitteli yhteistöiden positiivisia puolia blogeissa. Hän totetaa suoraan, että hänen mielestään hänelle itselleen ja lukijoille tuskin on kovin innostavaa lukea "kerta toisensa jälkeen asuista, joissa on pyöritetty muutamaa vaatekappaletta". Mä olen henkilökohtaisesti täysin eri mieltä tän lauseen kanssa ja toivottavasti blogien lukijoina on myös muita mun kaltaisia ihmisiä, joiden mielestä on mielenkiintoista ja inspiroivaa nähdä samoja vaatteita eritavoin stailattuna. Mun mielestä blogiyhteistyöt vaatefirmojen kanssa ei pelkästään mahdollista mielenkiintoisia asukokonaisuuksia ja kehtaan väittää että mun asut, joista 99% ovat täysin itseni ostamia, ovat inspiroivia omalla tavallaan. Vaikka mä henkilökohtaisesti todennäköisesti omistankin enenmmän vaatteita kuin monet muut, koen että mielenkiintoisia yhdistelmiä saa aikaan 'normaalin' vaatekaapin sisällölläkin. Tuntuisi mun mielestä enemmänkin masentavalle, että jotta voisi tuottaa mielenkiintoista sisältöä blogiin, on yhteistyöt (jotka ei ole kenellekkään ei-bloggaavalle mahdollisia) isossa roolissa. Mihin se jättää sitten normaalin kuluttajan? Ostamaan aina uutta?

Tiedän että tää postaus pääsi hieman rönsyämään alkuperäisestä ajatuksestaan, eli siitä että usein mietin sitä, että olenko tarpeeksi 'jotain' ollakseni muotibloggaaja. Tän vuoksi oonkin halunnut ajatella itseäni enemmän tyylibloggaajana ja ihan tavallisena sellaisena. Haluan olla se vastarannankiiski, joka asettuu vastustamaan pinnalla olevia oletuksia siitä miten blogia voi toteuttaa nykypäivänä.

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

LUE MYÖS

INSTAGRAM