OMAN HIUSVÄRIN KASVATUS | VALKOISESTA TUKASTA TAKAISIN TUMMAAN BLONDIIN


Oon huomannut, että mun oman hiusvärin kasvatus projekti -postaus kerää tasaiseen tahtiin katselukertoja ja ajattelin että nyt kun tosiaan mulla on vihdoin oma hiusväri kokonaan takaisin, olisi hyvä kirjoittaa päivitys! Tossa postauksessa olin ollut noin vuoden värjäämättä hiuksia ja hyvin onnistuneen viimeisen värjäyskerran ansiosta, väri oli kasvanut aika kivasti liukuvärjäysmäisesti noin puoleen päähän. Tuosta postauksesta voi lukea vähän tarkemmin minkälainen värjäys kannattaa pyytää viimeiseksi värjäykseksi ja miten mun värin kasvatus sujui ensimmäisen vuoden. Kasvattelin omaa väriä tuosta joulukuisesta postauksesta aina maaliskuun loppuun, jolloin marssin kampaajalle ajatuksena että viimeisetkin valkoiset suortuvat leikataan nyt pois. Tosta tilanteesta noin 4 kuukautta meni siihen, että värjätty osuus hiuksista oli tarpeeksi pitkä leikattavaksi, joten kaiken kaikkiaan oman värin kasvattamiseen mulla meni noin puolitoista vuotta!

Yllä olevassa kuvassa on siis lähtötilanne noin marraskuussa 2017! Vaalea tukka, mutta jossa tyvi on vähän tummemmaksi jätetty, jolloin luonnollinen juurikasvu ei erotu niin pahasti. Tällä hetkellä oon tukan kanssa aika samoissa mitoissa kuin tuolloin marraskuussa 2017 ja onkin hauska katsoa näitä kahta alla olevaa kuvaa vierekkäin. Tukka on tosiaan tumma blondi nykyään ja huomattavasti lämpimämmän sävyinen. Oon huomannut että oman hiusvärin takaisin saannin jälkeen värit jotka ei toimineet kylmän valkoisen tukan kanssa toimii jälleen mulla!Alla olevassa setissä tukka taas on vuoden värjäämättömyyden jälkeen ja oikealla puolella tukka maaliskuussa 2019 juuri ennen leikkausta! Näistä näkeekin hyvin, miten väri on kasvanut ns. puoleen päähän mutta lopputulos ei näytä siltä että oisin ollut värjäämättä hiuksia vuoden. Maaliskuun tukka on kasvanut väriä pois vuoden ja 4 kk ja tumma tukka on ottanut ns. ylivallan. Vaalea latva on edelleen luonnollisen näköinen ja ei anna vinkkiä siitä, että taustalla on värinkasvatus projekti. Tykkäsin näistä välivaiheistakin ja viihdyin alati muuttuvassa värjäyksessä hyvin! Vaalea latva raikastaa ilmettä paljon ja näyttää kiharrettuna esimerkiksi tosi kivalta. Tän vuoksi korostan vielä sitä, että se viimeinen värjäyskerta on tärkeä!! Jos se tehdään ns. liukuvärjäämällä niin lopputulos säilyy hyvännäköisenä pitkään.

Mitä pidempi on haavetukka, sitä pidempi kestoltaan on tietenkin kasvatusprojekti. Mulle tosiaan oli helppo viimeinen rykäys värin pois kasvattamisen kanssa, että pystyin leikkaamaan noin 10-15 senttiä pois kerralla. Ja sanoisin, että vaikka pitkän osuuden leikkaaminen hiuksista pois saattaa jännittää, on se sen arvoista! Se tunne leikkauksen jälkeen on niin raikas ja hius tuntuu (varsinkin vaalennuksen jälkeen) todella vahvalta ja hyväkuntoiselta. Mulla onneksi myös hiukset kasvaa suht koht nopeaa ja oon taas pian siinä tilanteessa että musta tuntuu että on aika taas pätkäistä skarpimmaksi tätä polkkaa viiden kk kasvattamisen jälkeen!Tosiaan maaliskuun lopussa leikkautin tän tukan vähän liian lyhyeksi, jotta pääsin haluttuun lopputulokseen :--D Alla todustusaineistoa siitä haha. Totuin lyhyeen tukkaan kyllä nopesti ja yhtä nopeasti tää on taas kasvanut pituutta. Pitkässä tukassa oman värin kasvatus loppuun asti tietenkin venyy, mutta puolitoista vuotta siihen menee että oma tukka kasvaa noin polkkamittaiseksi.

Alla olevassa kollaasissa onkin mun tukka heti sen leikkauksen jälkeen ja aika lyhyt ja tumman oloine se tosiaan oli. Mun hius vaalenee kesänaikana yleensä aika paljon ja tää oli ns. talvitukkaa ja olo oli kyllä kuin brunetella pitkään! Meni hetki tottua uuteen tummempaan ulkomuotoon, koska vaalea latva oli huijannut yleisilmettä paljon kirkkaammaksi!Ja tässä alla on tukka nyt! Pituutta alkaa olla taas hartioiden ylitse ja varsinkin edestä aurinko on ihanasti vaalentanut omaa tukkaa.

Oon niin onnellinen että aikanaan aloitin tän projektin, koska omassa värissä on niin helppo olla. Ei oo harhaa se, että se on väri joka sopii ainakin mulle itselle parhaiten ja koen myös että valkoisen tukan kanssa "jouduin" käyttämään enemmän meikkiä jotta en ollut ihan valjun näköinen. Oma tukan väri on ainakin mulla johtanut siihen, että naama näyttää hyvältä ihan luonnontilassa ja vapauttanut myös sen, että voin käyttää pukeutumisessa paljon vapaammin myös lämpimiä sävyjä. Oman värin myötä oon ihastunut mm keltaiseen, mitä en voinut kuvitellakkaan päälleni valkoisen tukan kanssa :--D

Ja tietenkin helppous. Sain luopua mun isosta hopeashampoo arsenaalista ja nykyään pesen tukkani ihan vain "normaalilla" luonnonkosmetiikan shampoolla. Oma väri tuntuu rasvoittuvan paljon nopeammin (voi tosin johtua myös siitä ainaisesta pyöräilykypärän käytöstä), mutta se ei ole yllätys sen jälkeen kun päänahkaa on ensin vuosi tolkulla käristetty värinpoistoilla. Menee ehkä hetki tottua siihen että voi olla ihan rauhassa. Joten se huoleton elämä mistä haaveilin on nykyään totta.

Multa kyselläänkin, että meinaanko enää koskaan värjätä omaa tukkaa ja en oikein tiedä vielä. Tuskin koskaan enää värjään koko päätä jollain värillä tai tee värinpoistoa, mutta voi olla että joskus haluan hakea lisää vaaleutta raidoittamalla tukkaa. Kampaajan palvelut on norjassa vaan älyttömän kalliita, mikä kyllä hyvin vähentää näitä mielitekoja haha. Just nyt oon tosi tyytyväinen tähän mun omaan väriin ja mielenkiinnolla odotan että mihin suuntaan se tästä kehittyy. Paluuta ennen vaalentamisen aloittamista olleeseen vaaleaan blondiin tuskin enää on, mutta oon aika iloinen tästä tummasta blondista väristä!

Eli toivottavasti tää postaus voi toimia motivaattorina oman värin kasvattamiseen, jos sellainen on haaveissa :-)

ps muistaako joku tätä mun supervalkoista tukkaa? Periaatteessa tää on se mun lähtötilanne, josta sitten päädyttiin ensin luonnollisemmalla värjäyksellä oman värin kasvattamiseen!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

jeny,
Ihana muutos, toi polkkatukkakin sopi sulle kyllä hyvin <3 Itsekkin oon harkinnut vaaleaksi värjättyjen hiuksien palauttamista alkuperäiseen väriin hiusten kunnon vuoksi, ajattelin et jos pystyisin nopeuttamaan prosessia värjäämällä latvoja tummemmaksi 😃
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! 😘 Seilaan aina tän pitkän polkan ja lyhyen skarpin version välillä kun tykkään molemmista 😆 mutta siinä lyhyessä tukassa on kyllä sitä jotain! Vaalennus kyllä verottaa hiusta paljon ja se olikin yks syy miksi lähdin tähän muutokseen. Ja totta latvoja värjäämällä lähelle omaa sävyä saa paljon nopeammin tulosta 😉
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli