ONNISTUNEET VS EPÄONNISTUNEET KUVAT


Fakta. Blogiin ja Instagramiin valitsen aina kaikista onnistuneimmat kuvat itsestäni. Niinhän me kaikki teemme, haluamme antaa itsestämme mahdollisimman hyvän kuvan. Tämä saattaa helposti luoda illuusion että kaikki kuvat mitä musta otetaan onnistuu. 
Näin ei valitettavasti ole :----D 
Valkkasin tähän postaukseen muutaman kuvasarjan viime aikaisista kuvista, joita on nyt blogissakin näkynyt. Valitsin kuvan jonka olen julkaissut joko blogissa tai Instassa ja kuvan jonka olin jo siirtänyt roskakoriin. Fail kuvat on mun mielestä epäonnistuneita, kuvia mitä en normaalisti vaihtelevista syistä olisi koskaan julkaissut! Jokainen, eikä edes joka toinen kuva musta ei onnistu ja mä koen että on tärkeää jakaa tätä teidän kanssa. Mäkin oon vain ihan tavallinen ihminen, joka joskus poseeraa huonosti, jonka maha pömpöttää tai joka ei näytä imartelevalta kuvissa.
Ymmärrän, että mielipide siitä, että mikä kuva on epäonnistunut, on hyvin subjektiivinen. Teidän mielestä näissä epäonnistuneissa kuvissa ei pakosti ole mitään vikaa ja se on ok. Varmasti olisin löytänyt itsestäni vielä kamalempiakin kuvia, mutta valitettavasti mäkin olen vain ihminen enkä halua kaikista rumimpia otoksia blogissani julkaista haha. Sen sijaan että olisin valinnut kuvia jotka on epäonnistuneet esimerkiksi siten että silmät on kiinni tai ilme on huono, halusin valita kuvia, joissa poseeraus asento vaikuttaa huomattavasti kuvan lopputulokseen. 
Mä en oo todellakaan joka kuvakulmasta kuvattuna kuvauksellinen!


Suoraan edestä otetut kuvat, joissa kädet lepää vartaloa vasten ei imartele mun vartaloa, koska kaikki muodot tuntuu häivyttyvän pois. Oikealla puolella oleva kuva on taas huomattavasti imartelevampi, asento tuo esiin mun kapean vyötärön, eteen astunut jalka luo illuusiota pitkästä jalasta ja pehmentää linjoja. Vaikka tämäkin kuva on otettu suoraan edestäpäin on keho kulmassa kameraan nähden, jolloin en näytä tasapaksulle. Oon huomannut että käsien asennolla on huomattava vaikutus siihe miltä keho näyttää. Suoraan sivuilla roikkuvat kädet, ei ole parhain asento, vaan erilaiset asennot paljastaa kehon muotoja paremmin ja luo illuusioita esimerkiksi hoikemmasta olomuodosta. 
Mitä vähemmän vaatteita on päällä, sitä helpompi on tietenkin epäonnistua kuvissa! Tärkeää on teitenkin muistaa aina hyvä ryhti, vetää vatsa sisään ja hymyillä.  

Vatsan sisäänvetämisestä. Ei se nyt hirveästi vasemman puoleisessa kuvassa pömpötä, mutta tarpeeksi että en koe kuvaa onnstuneeksi. Varsinkin tässä asennossa mun vatsa saattaa helposti näyttää isommalle kuin mitä se on, jos unohdan jännittää vatsalihaksia tai vetää vatsaa sisään. Vaatteilla vatsaa on tietty helpompi peittää ja se on ihan sallittua :---D Siksi onnistuneessa kuvassa onkin huppari rennosti alhaalla.
Kuvakulmalla on iso merkitys, kuten jo sanoinkin. Täysin sivusta otetussa kuvassa takapuoli näyttää ihan normaalille, kun taas pienestä kulmasta otettu oikean puoleinen kuva korostaa takapuolta huomattavasti. Sitten on helppo laittaa instagramiin persikka-emojia. Jos sulla on jotain, niin sitä on sallittua käyttää hyödyksi :---D Näin jälkeenpäin kun mietin, niin ei toi vasemman puoleinen kuva _oikeasti_ ole kovin epäonnistunut, mutta itsekriittisenä hetkenä olen tähän lopputulokseen tullut. 


Vaikka blogiin julkaistut kuvat tästä hetkestä näyttävät täydellisiltä, todellisuudessa tuntui ettei yksikään kuva onnistunut. Tai ainosatsaan ne kuvat jotka musta oli takaapäin otettuja, joista sainkin sitten palautetta että niitä oli postauksessa liikaa. "Fail" kuvassa on sama ongelma kuin ensimmäisessäkin kuvassa, kädet roikkuvat sivulla, ryhti on huono ja kuva on suoraan edestä otettu. Koska en omista todella ohuita reisiä, ei mulle sovellu kovin hyvin asennot, joissa jalat on vierekkäin. Tai ainakin tälläisen päähänpinttymän olen saanut somen perusteella. 
Kun mikään ei onnistu, usein kuvat takaapäin onnistuvat! Varsinkin uikkareissa oon tykästynyt takaapäin otettuihin kuviin, koska avoin selkä näyttää yksinkertaisesti hyvälle. Oikean puoleisessa kuvassa kädet irtoaa kehosta kapeimmalla kohdalla, mikä korostaa vyötäröä. Takaapäin otetuissa kuvissa ryhdillä on myös tärkeä rooli, kuin myös sillä ettei peppua jännitä liikaa. Silloin se usein alkaa näyttää rusinalle :---D

Löysien mekkojen kanssa on aina se vaara, että näyttää niissä muodottamalle. Tähän löytyy ratkaisu käsistä, jotka kannattaa asetella jotenkin kulkemaan kehon päältä. Keho näyttää tällöin paljon pidemmälle ja sulavammalle, kun käsi menee kropan yli. Käsi luo tällöin myös uuden ulottuvuuden kuvaan ja kuva näyttää mielenkiintoisemmalle. 
Matalien kenkien kanssa vaarana on se, että jalat näyttää lättänälle niinkuin vasemmassa kuvassa. Tämän vuoksi usein kuvissa otan askelia, jolloin myös itse kuva näyttää luonnollisemmalle liikkeen myötä. Avoimet ja ryhdikkäät olkapäät näyttää myös huomattavasti paremmalle kuin vasemman kuvan lysyssä olevat olkapäät ja roikkuva pää. 

Heh tää kuva ei kyllä imartele mun jalkoja ollenkaan. Ei se nyt varmaan tule kellekkään yllätyksenä, mutta mulla ei ole mitkään pisimmät ja laihimmat jalat. Paremmalta mun jalat näyttää kun toinen jalka on selkeästi toisen edessä polvi koukussa ja "rentona". Mulla on myös leveä lantio, joka korostuu edestäpäin otetuissa kuvissa. 
Vaikka oikeanpuolimmaisessa kuvassa käsi on suorana vartaloa vasten, jää vyötärön ja käden väliin kuitenkin ilmaa, mikä ei tee pökkelöä vaikutelmaa vartaloon. En mä oikein muuta osaa sanoa, kuin että oman vartalon tunteminen ja sen mikä sille toimii, on tärkeintä. Omilla vahvuuksilla pelaaminen ja "heikkojen" kohtien häivyttäminen eri kuvakulmilla on jotain mihin aina pyrin, välillä onnistuen ja välillä epäonnistuen. 

Omasta mielestäni mun kroppa ei näytä hyvälle vasemmanpuoleisessa kuvassa. Oikeanpuoleisessa kuvassa, vaikka muuten täysin sama asento vartalolla, käsi muuttaa kaiken. Hieman enemmän kameraan päin kääntynyt vartalo imartelee vartalon linjoja paremmin. 
Hyvin pienestä on kiinni onnistuuko kuva vai ei. Ja usein myös mulla käy niin, ettei ne kuvat onnistu. Toisinaan tuntuu että melkein jokainen kuva onnistuu, asu on hyvä, fiilis on hyvä ja tukkakin toimii. Kun taas toisinaan, tuntuu ettei vaan yksinkertaisesti näytä hyvälle. Suurinosa tästä on varmasti mun vain mun omassa päässä ja oikeasti ne kuvat jotka päätän epäonnistuneen, on oikeasti ihan ookoo kuvia. Toivottavasti tämä postaus vähän valoittaa sitä toista puolta niiden "täydellisten" blogi kuvien takaa. 
Kameran ruudulla voi hetki näyttää täydelliselle, mutta todellisuudessa siihen yhteen onnistuneeseen otokseen tarvitaan monia yrityksiä. Kuten alla :----D


Siitä voidaan tietenkin väitellä että mikä on onnistunut ja mikä on epäonnistunut kuva pienen ikuisuuden, koska ne on vain subjektiivisia mielipiteitä. Oon muutaman kerran kuullut, että musta ei voi epäonnistunutta kuvaa edes ottaa, mistä olen vähän eri mieltä :---D Kuvaan paljon itse asukuvia, jolloin nään kännykässä asennon mistä kuva tullaan ottamaan ja tämä helpottaa huomattavasti kuvaamista. Tämän ansioista enemmän kuvia onnistuu kuin epäonnistuu, vaikka kyllä niitäkin mahtuu joukkoon. Toinen keino vähentää epäonnistuneita kuvia on yksinkertaisesti harjoittelu. Tämän jatkuvan itse-kuvaamisen myötä olen oppinut että mitkä asennot toimii mulla ja mitkä ei toimi. Ennen asukuvia jos vain on mahdollista harjoittelen peilin edessä mitkä asennot toimii juuri tämän asun kanssa, ennenkuin menen kuvaamaan kokonaisuuden. Yleisiä ohjeita asennoista ja poseerauksista voi tietenkin aina luetella, mutta mun mielestä jokaiselle löytyy ne omat toimiva asennot vain kokeilemalla. Mä tarkkailen saman-kroppaisten naisten kuvia ja mietin että toimisiko toi poseeraus myös mullakin.
Tärkeintä mun mielestä on kuitenkin se, että mikä tunne kuvasta välittyy. Jos jokin kuva ei ole täydellinen, mutta se välittää aitoa tunnetta on se onnistunut. Jokaista kuvaa voisi varmasti syynätä niin kauan että se muuttuu epäonnistuneeksi, sen vuoksi itse yritän arvioida kuviani tunteen perusteella. Haluan jakaa aitoja, onnellisia ja kauniita kuvia, vaikken niissä jokaisessa olisikaan aina ihan #goals materiaalia. 
Ja vielä viimeisenä, hymy! Vaikka mäkin usein käytä resting bebe facea, niin hymy on oikeasti asia mikä saa kuvan kuin kuvan loistamaan :-----)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

annieveliina,
Haha, nää on ihan parhaita postauksia aina! 😃 Ja varsinkin tälleen kun näkyy samasta setistä onnistunu ja "ei ihan yhtä onnistunut" ;D
www.blogger.com/profile/133884413178175530
Reetta Pellikka,
Jep nää kyllä avaa silmiä aika tehokkaasti :---D Jotenkin se on niin huvittaa miten samassa tilanteessa toinen kuva voi olla tosi onnistunut ja toinen ihan kamala!
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Sofia,
Ihan parhaita nää tälläset 😃!

Tohon palatakseni että sait kommenttia että takaapäin otettuja kuvia oli postauksessa liikaa, niin ite oon sitä mieltä et jos tykkää ja haluaa laittaa joitain samantyylisiä kuvia useamman niin sitten laittaa - bloggaajahan se on se joka päättää millaista materiaalia täällä julkaistaan. Tietty kommenttia saa antaa, mutta jokaisella on oma tyyli. Mulle on kans sanottu et liikaa samanlaisia kuvia yhdessä postauksessa - niin no sekin on niin mielipidekysymys 😊
www.blogger.com/profile/049867102314836362
Reetta Pellikka,
haha huippua kuulla!! Mielipidekysymyksiähän nämä juurikin on ja loppupeleissä bloggaaja valitsee ne omasta mielestä kivoimmat kuvat! Se menee vähän kyllä niin, että valitettavasti kaikkia ei voi aina miellyttää, joten tärkeintä on että itse on tyytyväinen :---)
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Iina M.,
Rusinapeppu, niin totta! Tää oli huippupostaus. 😊
www.blogger.com/profile/002641787100852460
Reetta Pellikka,
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli