OSTAN VAATTEITA BLOGIA VARTEN

SLOW FASHION, SECOND HAND LOOKS

Välillä huomaan vasta jälkikäteen että syy miksi joistain vaatteista haaveilen on blogi. Onneksi nykyään yhä useammin saan itseni kiinni tästä haaveesta, ennenkuin ostopäätös ehtii tapahtua, mutta aina se ei onnistu. Hävettää kuitenkin myöntää, että en oikein oo varma missä menee blogi-tyylini ja sen mun oikean jo todellisen tyylin raja. Voi kuulostaa vähän oudolta, että näillä kahdella olisi ero, koska te näätte vain sen mun blogityylin. Ja onhan nää kaksi tyyliä on todella lähellä toisiaan ja kulkevat limittäin sulassa sovussa. Älkää nyt ajatelko että tää koko blogi on pelkkää huijausta! Uskon, että mä oon ainut joka tunnistaa niiden eron. Ja mäkään en aina sitä huomaa. Tän eron huomaa oikeastaan vain silloin kun joudun pakkaamaan reissua varten rajallisen määrän vaatteita mukaan. Ne mun lempparivaatteet on tietenkin juuri sitä ominta minua ja ne on ne vaatteet jotka aina pääsee mukaan. Huomaan pakkaavani aina ne samat vaatteet pienellä variaatiolla mukaan, kun samat vaatteet jää kotiin odottamaan että ne pääsee päälle asukuviin. Kärjistetysti sanottuna.


Oon muutamaan otteeseen sanonut sen, että ilman blogia pukeutuisin varmasti vielä yksinkertaisemmin ja minimalistisemmin. Tylsemmin. Blogi haastaa mua käyttämään mun vaatekaappia monipuolisemmin, mutta myös on varmasti mahdollistanut sen että sinne on päätynyt vaatteita, joita en ilman blogia olisi ostanut. Jos alan tätä asiaa oikein miettimään, osaan nimetä kyllä ne vaatteet jotka on blogiminää joka asuu Oslossa ja jotka on sitä minää joka on kotoisin maaseudulta. Mä oon kuitenkin niin sulautunut mun blogiin kirjoitettuani sitä koko mun aikuisiän, että on välillä hyvin vaikea nähdä sen ohitse. Tai kuvitella minkälainen mun tyyli olisi ilman blogia. Oon oikeastaan tyytyväinen siihen, että blogi toisinaan vie mua vähän uusille raiteille tyylin suhteen, koska tiedän etten oikeastaan koskaan päädy kovin kauas siitä lähtötilanteesta.

Tän kaksoisidentiteetin vuoksi on välillä naurettavan helppo sumuttaa itseään sen suhteen, että joo onhan tää mun tyyliä, vaatteista jotka näyttää loistavalta jonkun toisen ihailemani tyylibloggaajan päällä. Ja toisinaan huijaan itseäni niin taitavasti että päädyn ostamaan jotain, jota en varmasti ilman blogia olisi ostanut. Bongasin esimerkiksi nyt alennusmyynneistä tolkuttoman upean ruudullisen trenssin ja olin varma että se oli kuin tehty mulle. Näin sen vielä parin bloggaajan päällä ja olin jo tunkemassa pankkikortin numeroa nettikauppaan, kunnes tajusin että tää taitaa olla just sellainen vaate joka on makea blogikuvissa. Mutta jota en käyttäisi ilman blogia. Oon edelleenkin vähän sitä mieltä, että vitsit haluan sen takin (koska se on niin ihana), mutta pieni ääni päässä muistuttaa että loppupeleissä tuun kuitenkin käyttämään sitä mun perinteistä klassista trenssiä enemmän. Tää ruututrenssi ei ehkä koskaan pääsisi reissuun mukaan. (tai ehkä pääsisi, you never know)


Toinen esimerkki on tää tän asun bleiseri. Oon halunnut jo pitkään sitä täydellistä mustaa bleiseriä ja bongasin tän laatikkomaisen yksilön kirpparilta. Sain itselleni uskoteltua että mäkin oon tarpeeksi cool siihen, että mulla voi olla näin leveähartialinjainen bleiseri, koska oon ihaillut niitä muiden bloggaajien päällä. Enää en oo täysin varma siitä oonko tarpeeksi jotain käyttääkseni tätä. Mutta yritän ainakin! En tosiaankaan sano, että ne "blogi" vaatteet jäisi mun kaappiin käyttämättömiksi. Pyrin käyttämään mun vaatekaappia monipuolisesti ja oon nykyään vielä entistä tarkempi siitä, että mun kaappiin päätyy oikeasti vain niitä "minä"-vaatteita. Ja kuten sanoinkin jo, blogi haastaa mua käyttämään näitä sen mahdollistamia vaatteita tunnollisesti.


Onkin ehkä huvittavaa, että nyt kun tälläinen ostokäyttäytyminen ei tosiaankaan ole kovin usein/melkein koskaan tapahtuvaa, herään siihen. Oon varma, että muutamia vuosia sitten toimin näin tiedostamatta paljon useammin. Mutta niinhän se kai menee, että kun ostokäyttäytyminen muuttuu tiedostavammaksi sitä alkaa huomaamaan syitä ostamisen taustalla. Syitä mitä ennen on paljon helpommin ylenkatsonut. En epäile yhtään, että tähän ansaan on helppo sortua kun omaa ostoskäyttäytymistään ei kyseenalaista. Ja en myöskään epäile yhtään sitä, että tää voi tapahtua henkilölle joka ei edes kirjoita blogia. On varmasti hyvin helppo sokaistua uusista tyyleistä ja vaatteista vaikka olisi "vain" seuraajan roolissa. Sosiaalinen media on nerokas tarpeiden luomisessa.


Mitä ajatuksia tää teissä herättää? Tunnistatteko itsenne tästä käyttäytymisestä, vai oonko ainut jonka ostopäätöksiin sosiaalinen media ja siihen aktiivisesti osallistuminen vaikuttaa? Ja tuomio kehiin, oonko tarpeeksi -jotain- käyttääkseni tätä bleiseriä?

Likes

Comments

EllaVilhelmiina
EllaVilhelmiina,
Mulla on täysin samoja ajatuksia kuin sulla! Musta kans tuntuu, että mä itse pukeutuisin paljon erilaisemmin ilman blogia, just tylsemmin eikä samalla lailla varmasti tuliskaan etsittyä inspiraatiota ja noh, toisaalta pyörittyä nettikaupoissa, haha 😃 Monet vaatteet ilman tätä omaa blogia olisi jäänyt miulla varmasti ostamatta. Vaikka blogin takia niitä vaatteita tulee just ostettuakin yleensä nykyään niin onneksi ne vaatteet ovat aina käyttöön tulleet eikä missään nimessä jääneet sinne kaapin perälle vain tyhjän pantiksi odottamaan ainoastaan kuviin pääsyä.
Kiitos paljon pohdiskelevasta tekstistäsi! Upeasti sä kyllä kirjoitat!

P.S. toi bleiseri on sulla tosi kivan näköinen! 😊
nouw.com/ellavilhelmiina
FashionStatement
FashionStatement,
hah hyvä kuulla etten oo ainut! Näinhän se on kuten sä kuvailit, vähän kaks piippuinen juttu! Blogi innostaa pukeutumaan mielenkiintoisemmin, mikä on hyvä juttu mutta välillä itse huomaan että se saattaa just sumentaa omaa ajattelua. Mutta toisaalta, sitten ne vaatteet mitä ei ehkä olisi ostanut ilman blogia, päätyy kyllä päälle. Mulla kyllä on välillä vähän tsemppaamista sen kanssa, koska varsinkin töihin tulee puettua vain jotain simppeliä ja mikä on mukava päällä :---P

Kiitos sun kommentista! ihana kuulla, että tälläiset tekstit on kivaa luettavaa <3 Ja kiitos bleiseri-tsemppauksesta! Nyt otan agendalle tän bleiserin aktiivikäytön :--D
nouw.com/fashionstatement
RoosaR
RoosaR,
Tiedän niin mistä puhut! Oon vihdoin oppinut erottelemaan, minkä koen näyttävän makealle asukuvissa ja minkä tahdon päälleni jokaisena viikonpäivänä shoppaillessa. Juuri kirppiksellä päädyin pitkän pohdinnan jälkeen jättämään tuotteen pöytäänsä kun tajusin, että ensimmäisenä sen nähtyäni mieleen tuli millaisia kuvia sen kanssa saisi... Vaatii kyllä jatkuvaa harjoittelua. Super hyvä teksti jälleen <3nouw.com/roosar
FashionStatement
FashionStatement,
Tää erottelu on niin tärkeää! ja välillä tosi vaikea pitää mielessä, mikä on sitä _minua_ ja mikä taas blogia. Mulla käy tosi usein kanssa niin, että ekana tulee mieleen että jes tän kanssa saa tosi kivat asukuvat ja siinä ehkä just mennäänkin metsään... Pitää selkeästi pitää enemmän mielessä toi omalla kohdalla että "pakkaisinko tän reissulle mukaan" :-----D Kiitos paljon ihana <3nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229