OSTIN ASUNNON NORJASTA!

KUVA JA EDIT: ANNI KORHONEN


Otsikko kertookin ehkä kaikista oleellisimman. Ostin nimittäin asunnon paremman puoliskon kanssa Norjasta, Oslosta!! ääääk. Jos tarkkoja ollaan niin nimet kauppakirjaan laitettiin jo kesäkuun puolella, mutta en oo malttanu tästä ennemmin blogissa tai instassa mainita. Tää tuntuu ihan liian uskomattomalta ollakseen totta! En noin vuosi sitten olisi voinut kuvitella että oon oikeasti asunnonomistaja ja asuntohaaveet itsellä ei oo olleet kovin ajankohtaisia vielä ennen tätä kevättä. Jotenkin hullua ajatella, että oon vasta 26, mutta mulla on omistusasunto. Sain tänä keväänä vakituisen ja kokoaikaisen työpaikan, mikä mahdollisti tosissaan sen, että mulle myönnettiin myös lainaa ja saatiin aloittaa asuntonäytöissä ramppaamiset. Ehkä sanomattakin selvää, että en toki olisi tätä asuntoa yksin voinut ostaa, vaan tosiaan poikaystävän kanssa meillä yhteinen laina. Täytyy luottaa, että tää meidän suhde on nyt niin vakava näin 5,5 vuoden jälkeen että kehtaa ottaa järkyttävän kokoisen asuntolainan haha... Musta kai nyt viimeistään tuli jollain tasolla Norjalainen kun omistan täältä kiinteistön!

Touko- ja kesäkuu menikin ihan asuntohuurussa ja hyvä kun pystyin keskittymään työntekoon, saatika blogin kirjoittamiseen. Parissa tarjouskilpailussa oltiin mukana ennenkuin sitten saatiin tämä meidän koti ja näin jälkikäteen on helppo sanoa, että tämä asunnon meidän pitikin saada. Olin aika moinen stressipallo ja ihmisraunio, ennenkuin kaikki varmistui ja nyt onkin mennyt sitten ajatukseen totutellessa hetki. Ei tää oikein vieläkään tunnu oikealta tai omalta, vaikka uhrattiinkin koko kesäloma tän remontoimiseen juuri meidännäköiseksi. En tiedä kiinnosteleeko teitä remppa/asunto/sisutus jutut? Pakko sanoa, että vaatteet on mun vahvaa osaamista (ainakin omasta mielestä haha), mutta sisustamisen kanssa oon ihan vaikeuksissa. Tiedän kyllä mitkä jutut on omasta mielestä kivoja, mutta sen näkeminen että sopiiko ne keskenään yhteen on mun mielestä ihan mahdotonta.

Koska tää asunto on mun elämä atm, en voi olla jakamatta nopeaa remppakertomusta tästä kämpästä! Asunto itsessään on rakennettu 2015, joten mitään oikeaa tarvetta ei remontoimiselle ollut. Haluttiin kuitenkin uusia pintoja meidän näköiseksi, joten maalattiin muutamia seiniä ja isoimpana projektina uusittiin meidän lattia. Meidän koti on kolmio, jossa on lattia-alaa noin 70neliötä ja siihen oli ihanasti valittu hyyyvin perinteinen lämpimänruskea 3-säkeinen parketti. Jos mietitte sitä perinteistä parkettia niin juuri sellainen. Ja se ei todellakaan ole mun mieleen. Alunperin olin ajatellut, että oltaisiin maalattu lattia surutta vain valkoiseksi, mutta asiantuntevan myyjän puheiden jälkeen päädyttiinkin lakkaamaan parketti valkoisella lakalla, jolloin lopputulos on valkoinen mutta juuri sopivasti läpikuultava. Jos tää kiinnostaa teitä, niin voin tästä kirjoittaa tarkemmin omassa postauksessa, koska mikään pikkujuttu tää ei ollut tehdä. Mutta vitsit, lopputulos oli kyllä sen arvoinen. Oon täysin rakastunut siihen ilmeeseen minkä valkoinen puulattia asunnolle antaa. Muita pieniä muutoksia on vähän myös suunnitteilla, mutta ne tapahtunee tässä syksyn mittaan!


Kesäloma meni siis rempatessa ja töiden alun jälkeen ollaan väännetty muuttoa aina iltamyöhään. Nyt alkaa olla kaikki valmista, muutamaa puuttuvaa huonekalua (sohvaa) lukuunottamatta ja ehkä pääsee itsekin pian lepäämään. Tuntuu että oon ollut ihan automaattiasetuksilla ja tilaa millekkään muulle kuin töille ja pakkaamiselle/purkamiselle ei ole ollut. En malta odottaa että saadaan täällä kaikki valmiiksi ja voin ottaa rennosti haha. Ja että voin jakaa kuvia täältä! En tiedä miksi oon ollut niin salamyhkäinen tän asuntokaupan ja muuttamisen suhteen, mutta välillä tuntuu aika kivalta pitää jotain salaisuutena omasta elämästä. On ollut hauska kertoa uutiset läheisille kasvotusten, sen sijaan että kuulen "joo luin blogista/näin instassa" kun alan kertomaan jotain mulle tapahtunutta.

Mitään muuta mun elämään ei oikeasti kuulukaan, asuntoprojekti on vienyt kaiken ylijäävän ajan viimeiseltä neljältä kuukaudelta, mutta vitsi on se sen arvoista. Ei mulla sit muuta haha! Jättäkää kommenttia jos asuntopostaukset kiinnostaa ja jos jäi jokin mietityttämään!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

saarelasanni
saarelasanni,
Onnea uuteen (tai uudehkoon) kotiin! Ja todellakin sisustuspostaukset kiinnostaa 😊
nouw.com/saarelasanni
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! ja kiva kuulla, että myös sisustusjutut kiinnostaa! <3
nouw.com/reettapelli
Pinja,
Vitsi miten siistiä, hurjasti onnea!! ❤️
www.pinjakk.com
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! <3 on tää kyllä aika uskomaton juttu :---D
nouw.com/reettapelli
Karita
,
Onnea asunnosta! Todellakin kiinnostaa kaikki kämppä- ja sisustusjutut (-:
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos paljon! mä koitan sitten toteuttaa niitä parhaani mukaan!
nouw.com/reettapelli
RoosaR
RoosaR,
Wau Reetta aivan upeeta!!!😍 Paljon onnea teille uuteen kotiin❤️
nouw.com/roosar
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos Roosa <3 Tää on kyllä dream come true!
nouw.com/reettapelli
Sisustusvimma
,
Wau onneks olkoon! <3 Voin samaistua tähän tekstiin, koska kirjoitin myös juuri kauppakirjat omaan ensiasuntooni. Ehdottomasti kiinnostaisi kaikki remppaan ja sisustukseen ja asuntoon liittyvät postaukset/jutut! 😊
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos paljon! <3 Ja vitsit, onnea myös sulle!! Mä suunnittelen kyllä jotain sisältöä näistä teemoista nyt syksyllä blogiin!
nouw.com/reettapelli
Heidi
,
Asuntopostaukset todellakin kiinnostaa! Ja olisi kiva kuulla sun mietteitä vastuullisesta/eettisestä sisustamisesta. Tämä on ainakin meikäläisellä ollut nyt paljon mietinnässä, kun keväällä muutin pois solukämpästä vuokrayksiöön ja nyt voisi alkaa kotia oikeasti sisustelemaankin.
ReettaPelli
ReettaPelli,
Jes, ihana kuulla! Tää onkin ollut itsellä kanssa mielenpäällä ja pakko tunnustaa, etten ole yhtä valveutunut tässä suhteessa kuin vaatteiden kanssa. Oon pyrkinyt siihen, että hyödynnetään mahdollisimman hyvin se mitä meiltä jo löytyy ja mahdollisuuksien mukaan etsitään käytettynä. Sisustamisessa on tosin se "hankaloittava" tekijä, että sitä tekee toisen ihmisen kanssa jolla saattaa olla erilainen maku/mielipide kuin itsellä, kun taas omat vaatteet on tosi helppo valita oman mielen mukaan. Budjetti tulee myös vastaan huonekalujen suhteen nopeasti 😃 Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että tekee kestäviä valintoja jotka säilyy käytössä mutta myös miellyttää silmään pitkään!
nouw.com/reettapelli
SaraV
SaraV,
Onnea uudesta asunnosta! ❤️ Ite ostin oman asunnon pari vuotta sitten 20-vuotiaana. Muistan kyllä sen vimman kun selasi asuntoilmoituksia, vaikka mulla kävikin aika hyvä tuuri ja jo toinen asunto johon menin paikanpäälle katsomaan oli mieluinen! Pidin sitä pari vuotta vuokralla ja nyt kun opiskelut alkaa niin siirryn sinne asumaan. Teksti kuulostaa siis varsin tutulta; asunnolla on tullut vietettyä lähes kaikki vapaa-aika töiden jälkeen ja kesälomalla, kun olen muuttanut tavaroita, maalannut seiniä ja rakentanut vaatehuonetta 😀 Onneksi siellä rupeaa jo pikkujuttuja lukuunottamatta olemaan aika valmista. Sisustusjutut kyllä kiinnostaisi myös täällä!
nouw.com/sarav
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! Ja vitsit ihana tilanne sulla, että pääset omaan asuntoon asumaan! <3 hehe onneksi ainakin itselle toi oli mieleuista puuhaa, niin ei kamalasti haitannut että siihen valui kaikki aika 😃 Mä koitan jakaa sisustusjuttuja ehdottomasti sitten myös blogin puolella!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli