OSTOHIMOISSA KANNATTAA TSEKATA OMA VAATEKAAPPI ENSIN

Eilisen epäonnistuneen ostolakkopostauksen perään onkin sitten hyvä kirjoittaa miten selvitä niistä ostohimoista. Yksinkertaisen tehokas, mutta aika vaikea tapa on yksinkertaisesti lähteä pois kaupasta ja miettiä asiaa vaikka yön yli, jos on jo niin pitkällä että seisoo kirjaimellisesti kaupassa tai verkkokaupassa. Mutta usein nämä ostohimot tai vaateihastukset on paljon salakavalampia kuin se, että sattumalta törmäät johonkin kivaan tuotteeseen. Ne ihastukset piirtyy meidän verkkokalvoille sosiaalisesta mediasta ja blogeista meidän tiedostamatta ja yhtäkkiä sitä huomaakin päiväunilla haaveilevansa jostain tietystä tuotteesta. Eikä yhtään tiedä miksi.


Mulle kävi näin beigen/vaalean ruskean bleiserin kanssa. Yhtäkkiä tajusin, että haluan sellaisen omaan vaatekaappiini ja että se olisi se bleisereiden bleiseri joka hallitsee kaikkea. Tätä hetken mietittyäni tajusin, että tämä yksinkertainen ‘tarve’ oli syntynyt täysin instagramin kautta, jossa olin viime päivinä nähnyt inspiroivia asukuvia joissa kaikissa oli tämä sama ruskea bleiseri. Olin täysin tiedostamatta tarpeeksi monta kertaa kyseisen bleiserin nähtyäni kehittänyt itselle tarpeen ja tähänhän markkinointi somessa juurikin pohjautuu. Ei niinkään siihen, että sä ostaisit heti sen yhden kampanjakuvan perusteella sen tuotteen (mikä tietenkin on myös plussaa heille), vaan että se tuote tulee sulle tutuksi ja huomaamatta alat sitä ajatella. Olette varmasti huomanneet, että yhtäkkiä jokin tietty tuote alkaa näkyä teidän somefiideissä toistuvasti? Kuukausi sitten olisin tuhahtanut ajatukselle ruskeasta bleiseristä, mutta nyt mietiskelin että kuinka kivalta se näyttäisi mun asujen kanssa.

Onneksi ostolakko tai onneksi oon sen verran valveutunut markkinoinnin voimalle, tajusin että olin mennyt lankaan ja totesin, että tää tarve ei ole sellainen johon sortuisin. Ja tästä päästään mun vinkkiin, miten oman vaatekaapin tsekkaaminen näissä ostohimoissa on kannattavaa.


Tajusin nimittäin, että mulla on kaapissa tumman oranssi ja vähän ruskeaan taittava bleiseri jo valmiina! Vaikkei se nyt olekaan se täydellinen vaalean beige sävy josta haaveilin ajaa se stailausmielessä täysin saman asian. Ja näyttää vähän ruskealle jos katsoo silmät sirissä haha. Tulin siihen lopputulokseen, että tämä oranssi bleiseri ja multa myös löytyvä trenssi ajaa tän bleiserin asian aivan hyvin ja päätin olla ostamatta.

Usein meille käy niin, että himoitsemme aina niitä samoja vaatteita ja ennen ostamista kannattaa tosissaan tarkistaa löytyykö kaapista valmiiksi jotain suhteellisen samanlaista. Monia decluttering videoita katsoneeni voin todeta, että usein nämä henkilöt löytää kaapistaan x määrän melkein identtisiä vaatteita, koska usein me ostetaan useita versioita samasta asiasta. Mulla nimittäin löytyy aika monta harmaata neuletta ja melkein identtisen sävyisiä suoralahkeisia farkkuja vaatekaapista :---D


Hyvin usein on niin, että omasta kaapista kyllä löytyy jotain samantyylistä joka ajaa tän himoitun vaatteen asian tyylillisesti tai stailauksellisesti. Tällöin kannattaa miettiä, että olisikohan tää jo omistava vaatekappale jo ihan tarpeeksi ja että voisiko jättää sen uuden ihastuksen ostamatta. Toisinaan päädyn myös muokkaamaan jotain vanhaa vaatetta, jos huomaan että sillä tavalla saan helposti siitä samanlaisen kuin mistä oon haaveillut.

Joten tässä on se asu, jota kaavailin sen ruskean bleiserin kanssa ja täytyy sanoa, että kokovalkoinen näyttää kyllä erittäin hyvältä tän oranssihtavan villableiserin kanssa myös. Se että kaivan esiin mun valkoiset farkut taitaa olla varmin kevään merkki mitä tullaan saamaan ja vitsit miten raikkaalta ne näyttää taas talven jälkeen! Kokovalkoinen tulee tänäkin vuonna olemaan yksi parhaista väriyhdistelmistä. Sitä enemmän oon innoissani siitä, että alkaa ihan just olla ne kelit että tarkenee pelkällä bleiserillä!


Mitä mieltä te ootte tästä asusta? Entä onko teille käynyt niin, että omasta kaapista löytyykin jo melkein samanlainen tuote mistä haaveilette?


Tykkää-merkinnät

Kommentit

onarainyday
onarainyday,
Ihana asu! Mulla ei kyllä oo tainnut käydä sitä, että oisin löytäny omasta vaatekaapista vastaavan, jonka oisin itelleni halunnut. Mut tuota mä en ymmärrä, että valkeet farkut kuuluisi vaan kevääseen ja kesään! Mun mielestä winter whites ois melkein yks parhaista asuista ikinä! Eli valkeita farkkuja himoitsen tällä hetkellä 😃 mut oon ylpee itestäni, että en oo mennyt ostamaan niitä uutena mistään vaan ainakin vielä oon oottanut, että löydän ne käytettynä 😊
nouw.com/onarainyday
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! <3 heh ei mullekaan kovin usein (jos ei lasketa farkkuja haha), mutta joskus yritän miettiä että löytyykö joku ns. korvaava tuote jo kaapista valmiiksi :---D Ja oon ihan samaa mieltä sun kanssa!! Mutta halusin jättää itse valkoiset farkut pois mun talvi-kapselista, jotta sitten keväällä ne tuntuu erityisen ihanilta taas XD En tiedä onko tää vaan mulle toimiva logiikka, mutta joskus laitan jotain kivoja ns. sesonkiin sopivia vaatteita odottamaan hetkeksi pois, jolloin ne tuntuu extra spesiaaleilta kun ne ottaa taas käyttöön! Ainut syy miksi ne ei mulla oikein talvikaudella toiminut oli pyöräily, mikä ois tehnyt niistä vähän vähemmän valkoiset :'---DD Onnea etsintään! farkut on välillä aika kinkkiset löytää käytettynä, mutta toivottavasti nappaa :--))
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli