OSTOLAKKO

En ole koskaan elämässäni toteuttanut lakkoilua, koska oon aina ollut sitä mieltä, että jos jostain päätän kieltäytyä niin se johtaa vain siihen että haluan sitä enemmän. Jokatapauksessa viime viikkoinen postaus siitä mitä ostin talven aikana herätti mut todellakin siihen karuun todellisuuteen, että mä ostan aika paljon ja että siitä on muodostunut mulle tapa. Ehkä takana on vähän 'ammattitautia', vietän paljon aikaa blogimaailmassa ja sosiaalisen median parissa, enkä minäkään ole immuuni markkinoinnille, vaikka olenkin siitä hyvin tietoinen. Ei sillä, että se olisi mikään syy toteuttaa omien tarpeiden yli menevää kuluttamista. Luonteeltani olen myös vähän turhan helposti innostuva ja haaveileva ja tapanani on välillä ostaa vaatteita mun haave-elämälle. Haave-elämäni on tällä hetkellä aika kaukana todellisuudesta, jossa vietän kotivaatteissa päivät pitkät konetta näpytellen. Tän valossa mun kannattaisi ehdottamasti satsata kivoihin ja rentoihin kotivaatteisiin, eikä kukalliseen bleiseri ja housupuku settiin.

Mä en tarvitse mitään uutta ja sen vuoksi mä haluakin haastaa itseäni just nyt olemaan ostolakossa. Toteutin mini-lakon marraskuussa, jolloin en ostanut mitään, mutta nyt ajattelin pitää tätä lakkoa ainakin toukokuun loppuun asti. Kolme kuukautta. Aion sallia itselleni kirpparilöydöt ja uudet alusvaatteet (koska repertuaari alkaa tosiaankin olla päivityksen tarpeessa), lankaostot ja jos haluan ostaa itselleni jotain materiaa kun valmistun! Kuten sanoinkin, että shoppailusta on tullut mulle tapa ja sen vuoksi haluan katkaista sen.

En osta paljoa, ainakana kerralla. Mutta pikkuhiljaa ostelen vähän väliä kaikenlaista, joten määrä kertyy huomaamattani. En myskään osta mitään kovin kallista, jonka vuoksi pankkitilikään ei huuda hoosiannaa ja pakottaisi ottamaan itseä niskasta kiinni. Harkitsen myös ostamisiani tarkkaan, koska pihi on aina pihi, minkä vuoksi ostaminen ei näyttäydy myöskään heräteostoksina. Rehellisesti voin sanoa, että kaikki mun ostokset päätyy käyttöön ja en osta mitään mistä en olisi 100% varma ja keksisi sille heti kolmea yhdistelmää, mutta oon kuitenkin sitä mieltä että mä ostan liikaa.

En osta huonosti, mutta liikaa. Ja siksi lakko. Mä oon henkilönä vähän sellainen, että kun johonkin ryhdyn vien sen vaikka väkisin lävitse, joten saa nähdä miten tän lakon kanssa käy. Oon aika luottavaisin mielin sen suhteen, että mulle ei tule ongelmia sen kanssa, kunhan vain pysyn poissa kivijalkaliikkeistä ja nettikaupoista. Jos jossain mä oon heikkiluontoinen, niin houkutusten kanssa. Mä sorrun aina houkutuksen edessä ja ostan ajatuksella "treat your self" haha. Mutta nyt kun ei ole sitä mahdollisuutta, niin ei tavallaan ole houkutustakaan.

Mä luulen myös, että mun kapselivaatekaappi projekti auttaa tässä lakossa. Kun otan esille kevättä varten mun pois pakkaamat vaatteet on tunne varmasti aika lailla sama, kuin olisin juuri saanut uuden kasan vaatteita! Kaapissa on tosiaankin tarpeeksi vaatteita vaikka kuinka pitkäksi aikaa uusien kokonaisuuksien keksimiseen ja ehkä onkin hyvä haastaa itseään vähän kokelemaan uusia yhdistelmiä.


Eli summa summarum:

tästä toukokuun loppuun

en osta vaatteita/kenkiä/asusteita/kosmetiikkaa

saan ostaa second handinä jos löydän jotain minkä haluan 100% (mutta en tietenkään ala ostamaan second handinä vaan sen vuoksi että saisin ostaa jotain)

saan ostaa alusvaatteita (koska ne kaipaa kipeästi uutta verta joukkoonsa) ja tarvittavaa ihonhoitoa (jota todennäköisesti en tarvitse koska tilanne on just nyt hyvä)

saan ostaa lankoja ja toteuttaa mun neulomisharrastusta

saan ostaa itselleni valmistujaislahjan joka on materiaa jos haluan (mutta en tiedä vielä edes että haluanko materia-lahjan)Onko kukaan teistä ollut ennen ostolakossa? Onko vinkkejä? :--D


Tykkää-merkinnät

Kommentit

LoveKatariina
LoveKatariina,
Tsemppiä lakkoon! ☺️
nouw.com/lovekatariina
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitti! Sitä tod näkyy tarvitaan 😅
nouw.com/reettapelli
onarainyday
onarainyday,

Aivan todella hieno ajatus ja itsekin olen harkinnut ns. vaatepaaston aloittamista. Luin innoissani Musla.fi -blogista juttuja vaatepaastosta. Suosittelen kurkkaamista sillä ne ovat aika hauskaa luettavaa 😊

nouw.com/onarainyday
ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei kiitti vinkistä, kahlasin heti ne tekstit lävitse ja tosi mielenkiintoista luettavaa! Mullakin meneillään ns nössö paasto mutta parempi sekin kuin ei mitään! 🙋 Mä vihdoin uskalsin ottaa härkää sarvista ja halusin vielä tehdä itselleni julkisen pakotteen ja siksi julistin näin blogissa 😎
nouw.com/reettapelli
JennaClaudia
JennaClaudia,
hatun nosto sulle Reetta❣️
nouw.com/jennaclaudia
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! 😘 Saa nähdä mitä tästä tulee 😛
nouw.com/reettapelli
Essi
,
olin vuoden 2017 uusien vaatteiden ostolakossa. Säännöt menivät niin, että kirppislöydöt ovat okei, ja se, jos oikeasti tsr
Essi
,
...tarvitsen uutta, esimerkiks just alusvaatteita. Lakko sujui enimmäkseen tosi hyvin koko vuoden ajan, mutta ostin välillä muutaman jutun kaupasta, kun vaan niin kovasti halusin (koko vuonna kuitenkin alle 10 vaatekappaletta). Nyt lakkovuoden jälkeen voin sanoa, että koko shoppailutapani ovat muutuneet, en käy enää vaatekaupoissa huvin vuoksi, enkä ole varmaan tänä vuonna ostanut mitään muuta uutena kuin farkut edellisten hajottua, sekä paketin sukkia. Kirppislöytöjä puolestaan olen tehnyt. Lakko teki hyvää, eikä ollut niin vaikeaa kuin luulin! Enkä tosiaan itsekään rajoittanut lakkoa esim kosmetiikkaan tai harrastusjuttuihin.
ReettaPelli
ReettaPelli,
Vau kiitos kun jaoit sun kokemuksia ja jotain tuollaista just toivoisin itselleni myös! Haluan just oppia ostamaan vain tarpeeseen ja jos oikein kovasti sitä haluan, koska totuus on tällä hetkellä se etten tarvitse mitään jos ei joku hajoa tms. On jotenkin tyhmää tajuta että ostamisesta on tullut tapa ja siitä haluan päästä eroon! Pitää katsoa mikä fiilis on tän vajaan kolmen kuukauden jälkeen ehkä jatkan juuri tämäntapaisilla säännöillä eteenpäin 😊 kirppislöydöt on kyllä best!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli