PARIS TRAVEL VLOG + PHOTODIARY


Paris Paris! Lensin viime keskiviikkona pidennetyksi viikonlopuksi Pariisiin ja siitä huolimatta että keskiviikkona ja torstaina lämpöasteita oli lähemmäs 40, oli Pariisi (kuten aina) ihana. 

Reissun perimmäinen tarkoitus oli meidän erasmus-porukan jälleennäkeminen, ollaan tavattu kuluneen vuoden aikana niin Prahassa kuin Amsterdamissa ja nyt Pariisi oli ns. viimeinen etappi. Saa nähdä minne lähdetään ensi kerralla, kun kaikkien koti-lokaatiot on koluttu nyt lävitse. Jonkun kotikaupungissa vieraileminen on avannut ihan uusia elementtejä matkustamiseen ja turreiluun, ei taida olla mitään parempaa kuin se, että paikallinen ystävä esittelee kaupungistaan lempparijuttuja ja paikkoja. 

Mä oon käynyt Pariisissa jo pariin otteeseen ennenmmin, joten mikään hirveä tarve ei ollut turisteilla sen enempää, joten keskityttiin uusissa kaupunginosissa vaeltamiseen ja ihmettelyyn. Kuvasin myös reissusta travel vlogin ja siinä ehkä pääsee enemmän näkemään ja tuntemaan sitä Pariisilaista tunnelmaa :--) 


En ole ihan varma, pidättekö te täällä blogin puolella enemmän videoista vai kuvista, joten tässä nyt sitten niitä molempia! Jos haluaa nähdä lisää videoita, niin mun kanavalta löytyy vlogi kaikista viime reissuista!

Mulla oli mukana super pitkä lista kahviloita ja ravintoiloita testattavaksi, mutta totesin että sen läpikäymiseen tarvitsen ainakin kaksi viikkoa haha. Huomasin myös sen, että melkein neljässäkymmenessä lämpöasteessa syöminen ei kuullosta kovin mielekkäälle ja paras asuste päinä outfittiin onkin kahden litran vesipullo. 


Vietin keskiviikon ja torstain yksin ennenkuin loput kavereista saapui Pariisiin ja koska mun Pariisitar-host Pariisilaiseen tapaan oli töissä joka päivä yli kahdeksaan. Mun mielestä on ihan hullua, että sitä pidetään normaalina, että työpäivä jatkuu niinkin pitkälle iltaan. Tähän taitaa kaatua mun haaveet siitä, että työskentelisin joskus Pariisissa. Kaipaan liian paljon sitä omaa vapaa aikaa iltaisin töiden jälkeen.

Huomasin nyt myös ekaa kertaa ikinä sen kaupungin paineen mikä Pariisissa ja muissa suurissa kaupungeissa yleensä on. Oli ihana palata takaisin Osloon ja siihen tunteeseen että täällä on tilaa hengittää ja olla. Vaikka suurkaupunki elämä kuulostaa upealle ja mielekkäälle, en usko että sitä kovin pitkään yhtäjaksoisesti jaksaisin. Kaipaan ihan liikaa luontoon ja nytkin pitkään kaupungissa olleena huomaan että kaipaisin metsään ja maaseudulle peltojen keskelle. Hiljaisuuteen. Jos annan yhden Pariisi vinkin, niin se on Galeries Lafayetten kattoterassille kiipeäminen (liukuportailla tai hissillä)! Lysti on täysin ilmaista ja näkymät huipulta on super hyvät! Tuntuu myös, ettei tämä ole vielä niin paljon turistien tiedossa ja jos paikalle pääsee aamupäivästä niin on suuri todennäköisyys että siellä ei kovin montaa sun lisäksi ole paikalla! Toinen uusi juttu mikä tehtiin Pariisissa oli kliseinen jokilaiva ajelu, mikä mun skeptisyydestä huolimatta oli myös tosi ihana! Tehtiin meidän reissu auringon laskiessa ja auringon viimeiset säteet loi niin kauniin tunnelman Seinen varteen. Meidän laiva oli 14€ ja laivailu kesti noin tunnin. Kannattaa mennä ajoissa laivaan ja yläkannelle!

Tän reissun lemppariksi muodostui ehdottomasti Le Marais niminen kaupunginosa. Ihanan down to earth ja relaxed-ilmapiiri kuin myös parhaimmat kahvilat, butiikit ja tyylikkäimmät ihmiset on täällä for sure. Jos jossain Pariisissa haluaisin asua, niin olisi se ehdottomasti täällä. Ensi kerralla täytyy yrittää löytää hotelli/airbnb tältä alueelta! Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli