QUEENSTOWN | NEW ZEALAND


Queenstown oli meidän roadtripin eka pysäkki, heti Lake Tekapon ja Pukakin jälkeen. Tai oikeastaan Queenstownin piti olla meidän viimeinen etappi, mutta koska Uuteen-Seelantiin iski sykloni (jo toinen tänä aikana kun oon täällä!) käännettiin reissu pää alaspäin. Alunperin piti ensin lähteä pohjoiseen ja tulla takaisin etelän kautta, mutta koska Nelsoniin ja Golden Bayhin tän syklonin vuoksi luvattiin kolme päivää rankkasadetta, päätettiin lähteä eka Queenstowniin, jossa luvattiin vähän vähemmän sadetta. 
Satoi kuitenkin paljon :---D Meidän koko reissun aikana ei tainnut olla yhtkään päivää, _nolla_, jolloin ei satanut. Kastuttiin aika moneen otteeseen, mutta ei sitä onneksi vielä tiedetty Queenstownissa haha. Ajetiin ekana päivänä pitkä siivu sinne asti Christchurchista ja saavuttiin vasta pimeällä ja mentiin suoraan leirintäalueelle ja nukkumaan. Koko reissun ajan mentiin nukkumaan ysin aikoihin ja aamulla herättiin kuuden pintaan kun aurinko nousi, ihan paras järjestelmä! Maksimoitiin näin valoisan aika, jota on enää täällä vain noin 10h päivässä. 
Vietettiin Queenstownissa kaksi yötä, seuraavana päivänä kiivettiin heti aamutuimaan kahdeksalta kukkulan päälle, josta aukesi maisemat kaupunkiin ja Lake Wakatipulle. Ei oltu ihan varauduttu että haikki olisi niin rankka, tunnissa noustiin melkein 500metriä ylöspäin ja jos aamulla oli ollut vähän vilu, ei sen jälkeen enää ollut :---D Maisemat harmiksi oli vähän pilven peitossa, tuolta näkymät olisivat varmasti aika uskomattomat kirkkaalla säällä. 

Voin paljastaa että tällä roadtripillä ei ollut mitään muotiin liittyvää, tai edes lähelle liippaavaa. Yllä oleva outfit, eli oranssi kuoritakki ja pipo oli varmasti käytetyimmät vermeet koko reissulla :----D Kuten jo sanoin, satoi aika moneen kertaan! Huvittaa näin näitä kuvia jälkeen päin katsoessa, että tää oranssi takki on mulla sitten ihan jokaisessa kuvassa, välillä onneksi muistin ottaa sen pois kuvan oton ajaksi, jos ei taivas kaatanut saavillista niskaan juuri silloin. 
Päätettiin ottaa gondoli alas takaisin, koska rämpimimen alas tohon jyrkkään mäkeen ei oikein innostanut. Säästyi siinä varpaiden lisäksi myös aikaakin haha. 


Ilmeisesti tämä Lake Wakatipu on maailman toiseksi puhtain järvi, ja on 99,9% puhdasta. Ilmeisesti parempi on jos käy juomassa suoraan järvestä kuin että ostaisi kaupasta pullotettua vettä :---D Vietettiin toinen yö vielä leirintäalueella tämän järven rannalla ja koska siellä ei ollut suihkua, piti mun tietenkin käydä siellä uimassa. Mä oon vähän sellainen, että oon väkisin aina uimassa joka paikassa, riippumatta siitä onko mulla oikein varusteitakaan mukana haha. Marokossa Casablancassa mentiin rannalle ja kävin siellä uimassa alusvaatteillani, koska mukana ei nyt ollut uikkareita ja pakko oli päästä pulahtamaan mereen. Tässä järvessä sen sijaan harrastin suomalaiseen tapaan naku-uintia :'--D No worries, kukaan ei ollut paikalla! Lonely Planet (aka mun raamattu) ei suosittele tässä järvessä uimista, koska se ei koskaan oo kymmentä astetta lämpimämpää ja silloin kangistuu lihakset uidessa aika nopeasti. Mä taas oon sitä mieltä, että avannossa uimisen jälkeen tää on ihan pikkujuttuja, vaikken nyt voi väittää että jäin kovin pitkäksi aikaa tänne polskimaan. Uinti vetoja otin kyllä sen verran, että tätä reissua voi sanoa uimiseksi!
Itse kaupunki oli tosi jees, vähän ehkä turisti-kaupungin tuntuinen. Mikä on ymmärrettävää. Täähän on koko Uuden-Seelannin action urheilun keskus ja sen kyllä huomasi. Joka nurkalla myytiin ties mitä hullua urheilua. Me tyydyttiin vain siihen kukkulalle kiipeämiseen ja Kiwi-lintu "eläintarhassa" käymiseen. Paikka ei tosin ollut eläintarha vaan enemmäkin sanctuary, missä kiwejä kasvatettiin munista isommiksi ja päästettiin takaisin vapauteen. Luonnossa Kiwi-linnulla on vain 5% mahdollisuus selviytyä täyskasvuiseksi, mutta kun ne kasvatettiin turvassa noin kilon kokoisiksi nousi selviytymis mahdollisuudet 65% asti! 
Kiwi linnut on kyllä ihan uskomattomia, reissun kohokohdista oli ehdottomasti se, kun sen bongasin pimeässä huoneessa! Kiwithän liikkuu vain pimeällä, joten tässä paikassa niiden vuorokausirytmi oli käännetty päinvastaiseksi ja päivisin oli niiden aktiivisin aika ja niiden asuinpaikka ihan pimeä. Hetki tietenkin meni ennenkuin silmät tottui pimeään ja alkoi mitään erottamaan, mutta lopulta ne karvapallot paljastuivat. Uskomatonta että sitä voi todetä nähneensä Kiwin. 
Queenstownissa olisi voinut viihtyä pitempäänkin, kokematta jäi esimerkiksi Milford Sounds, joka tosin ei ole kaupungissa, vaan kokonainen päiväreissu kauemmas Fjordlandiin. Jos säät olisivat ollet vähän paremmat ehkä oltaisiin viivytty vähän pidempään, mutta naah. Länttä ja sadetta kohti :---D Kyllästytte varmasti ihan just tähän mun sateesta puhumiseen, mutta ette voi kuvitella paljon sitä oikeasti satoi!! Meidän reissaamista taitaa seurata sadekirous, tämä on jo kolmas loma joka on melkein kokonaan sateinen haha. Ens kerralla matkataan varmasti Saharan autiomaahan. Ehkä saadaan sinnekkin vähän sadetta tuotua mukanamme. 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
ei vitsi löysin tän blogin ihan vasta ja ai että sun tyyli!!!! ja semmonen kyssäri ois myös et mistä toi oranssi takki? niin cool 😃
Reetta Pellikka,
ääk eikä, kiitos! Tää on Norjalaiselta Bergans nimiseltä ulkoiluvaate-merkitltä tää takki ja voin kyllä vaan suositella! Mun oma tosin on joku miesten xl koko, mutta kuitenkin ihan paras :----D Näitä on niillä mallistossa monenlaisia, mun oma on pelkkä sateenpitävä kuoritakki, mutta kätevää on se, että tänne voi vaikka pukea kevyttoppiksen alle lämmittämään! Haha huomaa ehkä kuinka innoissani oon tästä takista :---D Tässä vielä niiden nettikauppa: https://www.bergans.com/
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli