REETTA PELLI X VALLILA : ILMAINEN OMPELUOHJE HELPPOON MAKSIMEKKOON


Voin vihdoin kertoa teille tän vuoden inspiroivimmasta projektista! Nimittäin yhteistyössä Vallilan kanssa julkaistaan joka kuukausi uusi mun suunnittelema helppo ompeluohje kaikkien saataville! Tämä postaus ei kuulu itse yhteistyöhön, mutta halusin jakaa myös täällä blogin puolella kuvat tästä mekosta sekä linkin mistä löydätte kaavat ja ompeluohjeet tähän maksimekkoon <3


OMPELUOHJEEN JA KAAVAT LÖYDÄT TÄÄLTÄ


Ompeluohjeita tulee siis uusi joka kuukausi ja jos haluat olla first to know, niin ottakaa mun instatili seurantaan (@reettapelli) koska ilmoitan siellä aina heti kun uusi ohje on julkaistu! Ohjeissa on tänä vuonna vaihtelevasti niin vaatteita kuin myös kodin projekteja ;--)


REETTA PELLI X VALLILA MAKSIMEKKO OHJE


Tää saattaa näyttää vähän tutulta mallilta ja se pohjautuu mun viime keväänä ompelemaan muhkeaan pallohihaiseen mekkoon. Sain siitä aikanaan niin monta ohje- ja kaava-kyselyä, että tää mekko oli päivänselvä valinta mukaan tähän projektiin! Toivottavasti innostutte ompelemaan itselle tän mekon <3

Tää maksimekko on nimensä mukaan maksimaalinen mittasuhteiltaan ja siinä on muhkeat rypytykset niin helmassa kuin myös hihansuissa. Malliltaan tää on suoralinjainen ja väljä, mun mekko on ommeltu juuri tuon ohjeen koon mukaisesti ja sanoisin että mä oon aika tyypillinen M-koko ja 164cm pitkä! Yläosissa mä itse oon noin 36-kokoinen kun taas ala-osissa vähintään 40 kokoa, riippuen merkistä ja vaatteiden istuvuudesta :--D Jos tiedätte mut, niin ei tuu yllätyksenä se että pidän juurikin tän mekon oversize istuvuudesta! Kaula-aukkona on kaunis venepääntie ja käsivarsille valahtavat olkapäät luo rennon ja ilmavan ilmeen mekolle. Pallohihojen ilmettä saa muutettua 100% muhkeasta vähän hillitympään asettamalla kuminauhan kyynerpään yläpuolelle tai alapuolelle. Tää on täydellinen mekko kesäpäiviin sandaalien kanssa, mutta toimii myös ihanasti saappaiden kanssa stailattuna kylmimpinä vuodenaikoina.


Kankaana tässä toimii loistavasti melkein mikä vain, mutta suosittelisin kangasta jossa on vähän ryhtiä. Tällöin se laskeutuu kauniisti rypytyksen kanssa! Tää toimisi myös loistavasti kuviollisesta kankaasta, mutta mun tyylille uskollisesti itse valitsin tämän kauniin pellavan värisen ja pellavamaisen kankaan Vallilan omasta kangasvalikoimasta. Vaikka tää mekko on näyttävä, on se mun mielestä suhteellisen helppo projekti myös aloittelijalle. Oversize lookin ja suoralinjaisuutensa ansiosta tää on helppo ommella, eikä siinä oo monimutkaisia sisäänottoja tai ompelutekniikoita.


Oon niin innoissani tästä projektista Vallilan kanssa ja koen että se on juuri sellainen joka sopii mun arvomaailmaan ja sisältöön loistavasti! Koen että tämänkaltaiset pitkäkestoiset yhteistyöt jotka keskittyy nimenomaan käsitöihin ja itse tekemiseen on paljon inspiroivempia niin mulle kuin teille. Näistä saa paljon enemmän irti ja itse rakastan tuottaa sisältöä joka tukee slow fashion ajatusmaailmaa. On myös ihana päästä jakamaan teille myös kunnon ompeluohjeita neuleohjeiden lisäksi ja toivonkin että ne lähtee kokeiluun!


Muistakaa tägätä sekä mut @reettapelli, #DIYVallila ja Vallila instan puolella jos päädytte siellä kuvia teidän projekteista jakamaan!


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli