rknit atna - ohje helppoon paksuun villaliiviin

rknits atna ohje helppoon paksuun villaliiviin


Kuinka moni muu on tänä syksynä ihastunut villaliiveihin? Liivi on nopea ja helppo neuloa, mutta se tuo asuun heti uuden fiiliksen. Mä tykkään ehdottomasti liivi + mekko yhdistelmästä ja tällä tavalla sitä tarkenee olla kesämekoissa pitkälle talveen <3 Liivi lämmittää yllättävän tehokkaasti yläkroppaa vaikka kädet jääkin paljaaksi ja on ehdottomasti kätevämpi pukea takin alle paksuun villapaitaan verrattuna.

Sain monta kyselyä tän liivin ohjeen perään kun julkaisin asukuvia tän kanssa ja vihdoin sain sen kirjoitettua puhtaaksi ja otettua siitä kuvat! On melkein työläämpää julkaista neuleohje kuin neuloa itse työ :--D


Omassani käytin Knit at Homen nordic woolia, mutta se tuntuu olevan vähän loppu ainakin adlibriksen valikoimasta. Tän vuoksi yritin etsiä vastaavia lankoja muilta merkeiltä! Mun liivi on kokoa L ja siksi erittäin oversized, jos ei kaipaa näin isoa mallia niin suosittelen tekemään oman normaalin koon! Jokatapuksessa tän ohjeen liivi on malliltaan reilu ja toivottavasti leveys senttimäärät antaa osviittaa oman koon valintaan! Jos haluaa tehdä isomman / pienemmän niin mun käsialalla 10 silmukkaa (tällä langalla) tarkoittaa 10cm lisää leveyteen. Jos haluaa tehdä liivistä vähän tyköistuvamman niin kannattaa kaventaa kainaloissa enemmän silmukoita kuin tässä ohjeessa on tehty. Esimerkiksi vielä extra 4 silmukkaa molemmin puolin!


Atna liivi

koko: S-M-L (leveys 45-55-65cm). 10 silmukkaa = 10cm. Kuvien liivi on kokoa L

Lanka: Knit at Home Nordic Wool mutta esimerkiksi Adlibris merino soft and quick tai Drops Eskimo tai Andes tai Novita Hygge wool on hyvä vaihtoehto!

Menekki: 5-6-7 kerää (500 - 600 - 700 g) (Merino soft and quick suosittelen ottamaan saman kerämäärän, Dropsin ja Notivan lankoja grammamäärän mukaan)

Puikot: koko 7 kierrepuikko 80cm ja 40cm pituus, koko 10 kierrepuikko 80cm pituus


OHJE LADATTAVANA PDF VERSIONA TÄÄLLÄLuo 90-110-130 silmukkaa koon 7 kierrepuikolle pituudessa 80cm


Neulo näillä silmukoilla 1o1n resoria suljettuna neuleena 6 kerrosta / 5cm ja vaihda sen jälkeen sileään neuleeseen ja 10 koon puikkoon. Jatka sileää kunnes kappaleen pituus on 34cm. Tähän kohtaan tulee kainalot, jos neuleesta haluaa lyhyemmän tai pidemmän, niin silloin vartalon pituutta voi helposti muokata mieleisekseen. Tässä vaiheessa työ jaetaan etu ja takaosaan jotka neulotaan erikseen tasona (= tasona tarkoittaa sitä että työtä neulotaan edestakaisin jolloin tulee 1. oikean puolen kerros oikein silmukoin ja toisena nurjan puolen kerros nurjin silmukoin).


Jaa työn silmukat tasan 45-55-65 silmukkaa etupuolella ja 45-55-65 silmukkaa takapuolelle, lisää merkit kerroksen alkuun (1 kainalon keskikohta) ja toiselle puolelle kainalon keskikohtaan. Ota takapuolen silmukat erilliselle puikolle/langalle odottamaan ja neulo ensin etupuoli.Etupuoli:


Päättele heti kerroksen alussa 2 silmukkaa ylivetokavennuksella. Neulo kerros loppuun ja käännä työ. Päättele heti kerroksen alussa 2 silmukkaa ylivetokavennuksella ja neulo kerros loppuun. Tämän jälkeen neulo näillä 41-51-61 silmukalla kunnes kappaleen mitta on 46 cm.

Työ jaetaan kolmeen osaan, olkapään silmukoihin molemmille puolille ja kaulan resorin silmukoihin = 14/18/22 - 13/15/17 - 14/18/22. Kaulan resorin silmukat jää odottamaan. Olkapäät neulotaan erikseen seuraavasti:


Oikea olkapää: neulo 14-18-22 silmukalla. Neulo 1. kerros kunnes puikolla on kerroksen lopussa 3 silmukkaa tee ylivetokavennus kaulalle ja neulo viimeinen silmukka normaalisti. Käännä työ ja neulo nurjan puolen kerros. Toista vastaava kavennus kuten edellä vielä 3 kertaa aina oikean kerroksen lopussa kaulalle (nurja kerros toimii tavallisena välikerroksena ilman kavennuksia). Yhteensä työstä kaventuu 4 silmukkaa = 10-14-18 silmukkaa. Neulo lopuilla 10-14-18 silmukalla vielä 2 kerrosta = yhteensä olkapää on 10 kerrosta tai kunnes työn mitta on 53cm. Päättele silmukat.


Vasen olkapää: neulotaan oikean olkapään peilikuvana, jolloin kavennukset tulee heti kerroksen alkuun kaulalle. Päättele silmukat.Takapuoli:


Tee samanlaiset kavennukset heti alkuun kuin etupuolella (2 silmukkaa molemmissa kainaloissa). Neulo takapuolen 41-51-61 silmukalla kunnes työn mitta on 53cm. Päättele kaikki silmukat.


Aseta etupuoli ja takapuoli päällekkäin (tasan!) ja yhdistä olkapäät. Huomaa että takapuolella kaulanaukon silmukat jää vapaaksi ja näistä nostetaan kaulan resorin silmukat seuraavaksi.


Kaulan resori: Ota 13-15-17 odottavaa etupuolen silmukkaa koon 7 kierrepuikolle pituudessa 40cm ja nosta takapuolelta ja olkapäiden sivuista silmukat siten että sinulla on yhteensä n 40-46-50 silmukkaa. Tärkeää on nostaa silmukat tasaisesti kaulalta, ei niinkään se että saat tietyn lukumäärän! Sanoisin että n. 44-50 silmukan resori on toimiva kaikille. Neulo näillä silmukoilla 1o1n resoria 14 kerrosta (tai haluamasi pituus). Päättele löyhästi. Resori käännetään kaksin kerroin työn sisäpuolelle, kiinnitä se neulalla ja langalla tasaisesti.


Hihanaukon resori: Nosta hihansuusta n. 54 silmukkaa tasaisesti koon 7 kierrepuikolle. Neulo näillä silmukoilla 1o1n resoria 12 kerrosta (tai haluamasi mitta) ja päättele silmukat löyhästi. Hihansuun resori käännetään myös kaksinkerroin sisäpuolelle, kiinnitä se neulalla ja langalla.


Päättele langanpätkät, höyrytä työ ja olet valmis!


Tykkää-merkinnät

Kommentit

bysofiajosefina
bysofiajosefina,

Voi ei, miten ihana villaliivi! <3 Tätä on itsekin ihan pakko kokeilla, koska ohje vaikuttaa semi helpolta 😃

nouw.com/bysofiajosefina
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! Tää on ihana ja oot oikeessa, myös helppo tehdä ;--) Joten ehdottomasti testaukseen!
nouw.com/reettapelli
E
,

Ihana liivi! Mihin noita koon 10 puikkoja tarvitaan? Neulotaanko sileä neule niillä vai seiskalla?

ReettaPelli
ReettaPelli,

Kiitos! 🤗 10 koolla tehdään sileä ja 7 koolla resorit!

nouw.com/reettapelli
Lilli
,

Heips, joku tuossa kysyikin jo noista 10 puikoista, mutta ohjeesta on kyllä jäänyt pois maininta että niihin vaihdetaan sileällä. Olen itsekkin tehnyt nyt koon 7 puikoilla työtä kainaloon asti. Noh eiköhän tuo toimi noinkin. Ihana neule joka tapuksessa! 😃

ReettaPelli
ReettaPelli,

ahh vitsit oot oikeessa! Ohjeessa pitäisi toki olla siitä maininta, korjaan sen asap! Ja kyllä varmasti toimii myös kokonaan 7 puikolla 😃

nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli