RKNITS HALLA CHUNKY BEANIE | OHJE HELPPOON MUHKEAAN PIPOON

rknits halla chunky beanie ohje
rknits halla chunky beanie ohje


Vihdoin sain valmiiksi neuleohjeen muhkeaan isoon chunky beanieen! Muhkea chunky pipo on mun talven essential varuste ja pipojen tekeminen itse on joko kivaa vaihtelua isompiin villapaita projekteihin tai sitten oiva tapa aloittaa neulominen! Tää pipo soveltuu ekaksi projektiksi ja valmistuu nopeasti paksun lankansa ja isojen puikkojen ansiosta. Oon pitkään tahtonut ottaa testiin Novitan uutta Hygge lankaa ja vihdoin joululomalla Suomessa sain sitä käsiini. Novitalta löytyy myös nykyään 10 kokoiset sukkapuikot, jotka ostin myös Suomessa ollessani.

On ehkä vähän hassua, etten oo julkaissut pipo-ohjetta ennemmin RKnits ohjeena, mutta se selittyy sillä, että mun mielestä pipot on vähän vaikeita tehdä. En oo tätä ennen saanut itse toteutettua sitä täydellistä pipoa. Eli mahdollisimman muhkeaa ja paksua, muttei kuitenkaan sellaista joka lörpöttää pään päällä hassusti. Mä henkilökohtaisesti tykkään siitä että pipo on iso, mutten kuitenkaan tykkää siitä jos päälaen päälle jää hassusti tyhjää tilaa pipoon, joka sitten lörpöttää menemään. Tällöin usein myös ne pipot ei oikein tahdo pysyä päässä hyvin, koska ton tyhjän lörpön vuoksi ne alkaa nousta.


Tätä ohjetta saa helposti muokattua sen pituiseksi kuin sen haluaa! Tämä mallipipo on neulottu sen pituiseksi että sen resorin voi kääntää kaksin kerroin ja että se ei ole turhan pitkä päälaella. Jos haluat tehdä pipon jossa resori on vain yksinkertainen suosittelen tekemään 10cm tätä ohjetta lyhyemmän kappaleen ennen kavennuksia (18cm). Jos taas haluaa että pipossa on vähän enemmän pituutta niin suosittelen lisäämään tuohon 28cm n. viisi-seitsemän senttiä lisää. Tällöin uskon myös 2 kerää riittävän pipoon. Tein itse koko pipon 2o2n joustinneuleena, mutta kivalta näyttää myös jos resorin jälkeen vaihtaa sileään neuleeseen.Sitten ohjeen pariin!

rknits halla chunky beanie ohje
rknits halla chunky beanie ohje

Tarvikkeet: 2 kerää Novitan Hygge lankaa ja sukkapuikot koossa 10

Koko: yleinen naisen koko. Mulla on n 56cm pää, ja tähän tää on todella passeli.HALLA PIPO - LINKKI PDF OHJEESEENLuo 48 silmukkaa, jokaiselle puikolle 12


Neulo 2 o 2 n joustinneuletta kunnes kappaleen mitta on n. 28cm. (tai haluamasi mitta, lue yllä muokkausehdotus). Jos haluat vaihtaa resorin jälkeen sileään neuleeseen niin resoria voi esimerkiksi tehdä 15cm jos haluaa kaksinkertaisen tai 5cm yksinkertaiseen. Suosittelen mallailemaan neulomisen lomassa pipoa kääntämällä resoria (kuten ylläolevassa neulomiskuvassa) ja kokeilemalla omaan päähän koon varmistamiseksi.


Tämän jälkeen aloita päälaen kavennukset seuraavasti:
Joka puikolla kavennetaan 2 silmukkaa ja kavennus kierrosten välissä on yksi kierros normaalisti.

Heti puikon alussa 1 ylivetokavennus (nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s, vedä nostettu s neulotun yli). Neulo puikon loppuun kunnes sinulla on 3 silmukkaa jäljellä. Neulo 2 silmukkaa yhteen ja neulo puikon viimeinen silmukka normaalisti. Joka kerros kaventuu 8 silmukkaa, 2 per puikko.

Välikerros ilman kavennuksia normaalisti. Tämän jälkeen kavennuskerros yllä kuvaillulla tavalla. Koska pipo neulotaan joustinneuleena, ei joustinneule kavennettaessa säily ns. kokonaisena vaan sitä joutuu mukailemaan sitä mukaa kun etenee.

Jatka tällä rytmillä kunnes joka puikolla on vain 2 silmukkaa ja sen jälkeen vedä lanka jäljellä olevien silmukoiden lävitse ja päättele.


Olet valmis!

rknits halla chunky beanie ohje
rknits halla chunky beanie ohje
rknits halla chunky beanie ohje

Tykkää-merkinnät

Kommentit

saarakia
saarakia,
Tää on niin kiva! Tein kans itselleni tästä langasta pipon ja on kyllä niin ihana ja lämmin! ❤️ Pakko laittaa testiin tää sun ohje myös, näyttää tosi hyvältä!
nouw.com/saarakia
ReettaPelli
ReettaPelli,
Jee ihana kuulla, kiitos! Mä oon kyllä kanssa tähän lankaan ja lopputulokseen tykästynyt erittäin paljon<3 niin pehmeä ja lämmin päässä :---))
nouw.com/reettapelli
Hetta,
Jes! Mietiskelin just aikaisemmin, että jos mun villapaitaprojektista jää tota Hygge-lankaa jälelle nii neulon siitä ehottomasti pipon. Voi olla et pääsen kokeilemaan tällä ohjeella! 🤗

https://hettaofficial.blogspot.com/
hettaofficial.blogspot.com/
ReettaPelli
ReettaPelli,
no mut täähän meni sit tosi sopivasti! Tähän mulla meni n 1,5 kerää lankaa ja tosiaan kaksinkertaisella käännöksellä, että jos jää reilu puoltoistakerää niin siitä riittänee hyvin kyllä vielä pipoonkin!
nouw.com/reettapelli
Anna_P,
Voi olla, että tällä ohjeella sait tän käsityövihaajankin (tai ei ehkä vihaaja, mutta avuton langan ja puikkojen kanssa) testaamaan oman pipon tekemistä! Tuo pipo on aivan ihana😍
ReettaPelli
ReettaPelli,
ääk vitsit ihan parasta kuulla!! <3 Tää pipo on kyllä ehdottomasti testaamisen arvoinen :----)) Varoitan että tähän touhuun saattaa jäädä koukkuun :--D
nouw.com/reettapelli
Annika
,

Moikka!

Luulin ensin, että pipon alareuna käännetään ylöspäin ihan yksinkertaisena, mutta silloin tuo 28cm olisi ihan liian pitkä, joten tajusin kääntää vielä toisen kerran. Tällöin pipo näyttää kuitenkin mielestäni melko hassulta päässä 😟 Olisko sulla kuvia tuosta piposta sun päässä niin näkisi vähän miltä sen kuuluisi näyttää.

ReettaPelli
ReettaPelli,
Moi! Tuolla teksin alkuosassa on tarkemmat ohjeet siihen jos haluaa tehdä vain yksinkertaisen resorin, omassa se on nimeomaan kaksinkertainen jotta sain siitä toivomani muhkean. Pipon istuvuus toki riippuu henkilöstä ja nää on niin makuasioita, itse nimenomaan tykkään tästä näin :--D mulla on toki puhelimessani kuvia tästä itsellä, mutta en ainakaan nopealla etsinnällä löytänyt niitä blogin/instan puolelta. Voin instan kautta lähettää, jos laitat mulle viestiä siellä? 😊
nouw.com/reettapelli
Natalia
,

Moikka! Olen neulomassa tällä ohjeella pipoa ja mietin, että olisiko kavennuksiin mitään sellaista keinoa, että joustinneule pysyisi mahdollisimman samanlaisena loppuun asti? Toimisikohan ylivetokavennuksen sijaan 2 silmukan yhteen neulominen? Kuvassa näyttää että kavennusten kohdalla oikein neulottu osa menee jotenkin kierteelle, hahmotanko oikein?

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Kun kyseessä on 2o2n joustinneule niin se pakostikkin kavennusten myötä vähän muotoutuu erilaiseksi, mutta ehkä kaksi oikein yhteen tekniikalla se voisi olla huomaamattomampi. Jos taas tekee kavenukset Reine pipon tekniikalla niin sillä tavalla saa mun mielestä parhaiten joustinneuleen säilymään "kokonaisena" myös kavennunsten aikaan! Joten sitä kavennustyyliä voisi soveltaa myös tähän pipoon! https://nouw.com/reettapelli/rknits-reine-neuleohje-helppoon-pipoon-37542689

nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli