rknits hjemme | helppo alhaalta ylös neulottu villapaita kaarokkeella

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Karo
,
Moi! Sain ohjeesi mukaisen villapaidan valmiiksi tänään! Puettuani neuleen päälleni alkoi harmittamaan, että en laittanut neuleen alareunaan resoria, sillä nyt reuna kaartuu todella paljon sisäänpäin ikävän näköisesti :/ Onko sinulla jotain kikkaa, miten reunan saisi tasaisemmaksi eikä niin kaartuneeksi (kuvissa neuleesi reuna on juuri sellainen, jonka haluaisin omaan neuleeseeni)? Kiitos paljon helposta ja mukavasta ohjeesta 😊
ReettaPelli
ReettaPelli,
hei! Höyrytitkö villapaidan lopuksi? Sillä tavalla saa alareunan pysymään suorana :--) Suosittelen höyryttämään sillä tavalla että otat puuvillaisen keittiöpyyhkeen ja kastelet sen läpimäräksi, puristat siitä kaikki vedet pois ja laitat sen villapaidan päälle silityslaudalla. Tämän jälkeen silität tämän keittiöliinan päältä villapaidan, joka tehokkaasti höyryttää siten villapaidan ja viimeisetelee lopputuloksen :--)
nouw.com/reettapelli
H
,

Kiitos tästä ihanasta villapaidan ohjeesta! Yksi juttu joka ei ainakaan minulla onnistunut ohjeen mukaan. Eli tuo hihojen resorien tekeminen pyöröpuikolla. 26silmukkaa ei saa mitenkään tuohon 40cm pyöröpuikolle niin leveästi että neulominen onnistuisi. Ostin siis 7mm 40cm pyöröpuikon tätä varten, mutta piti silti tehdä sitten tasona.

ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei! Kiitos, ihana kuulla että tykkäsit <3 Harmi kuulla ettei se 40cm puikko riittäny resoriin suljettuun nueleeseen, tää varmaan riippuu käsialasta jonkun verran, mutta onneksi se onnistuu myös tasona 😊
nouw.com/reettapelli
Katri
,

Osaatko sanoa kutittaako tuo villalanka vai onko vain pehmeää?

ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei! Omalla ihollani tää villalanka ei kutita ollenkaan, vaan on mun mielestä hyvin pehmeää ja miellyttävää iholla 😊 Toki nää on aika yksilöllisiä asioita, mutten sanoisi tän langan olevan kutittavaa!
nouw.com/reettapelli
Kia T.
,

Multa löytyis villapaidan verran Alpaca Cloudia ni minkäköhän kokosilla puikoilla ja silmukkamäärullä kannattais lähtee soveltamaan jos tätä yrittäis tehdä?

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Valitettavasti suoralta kädeltä en osaa yhtään sanoa tähän. Alpaca cloud on kuitenkin n. tuplasti ohuempaa kuin felting wool, joten jos tekee puikkosuosituksen mukaan niin melkein pitäisi lisätä tuplamäärä silmukkoja että villapaidasta ei tulisi liian pieni 😊 Toisaalta alapaca cloud toimii aika hyvin myös 7 puikolla oman kokemuksen mukaan, mutta siihen en kyllä osaa sanoa mitään silmukkamääriä sileälle neuleelle. Helpoiten varmaan onnistuu jos teet 10cm testipalan ja lasket siihen tarvittavien silmukoiden pohjalta itselle sopivan neuleen leveyden + silmukka määrät 😊


nouw.com/reettapelli
Elisa H.
,

Moikka! Kävisiköhän tähän langaksi Adlibriksen Merino soft & quick?

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Kyllä varmasti ja itseasiassa oon nähnyt instan puolella että joku teki sitä lankaa käyttäen tän neuleen 😊 se on vähän paksumpaa lankaa kuin felting wool, joten voi olla että lopputuloksesta tulee vähän isompi!

nouw.com/reettapelli
Hanna
,

Hei! Pystyykö näillä ohjeilla käyttämään jotain muuta lankaa? Ei löydy haluamaani väriä tuosta langasta :/

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Toki 😊 esimerkiksi dropsin snow tai andes lanka voisi toimia tässä loistavasti!

nouw.com/reettapelli
Laura
,

Hei! Olen ensimmäistä kertaa kutomassa villapaitaa ja en ole varma käsialastani. Mallitilkku siis minulle lienee tarpeellinen. En kuitenkaan löytänyt ohjeesta mallitilkun mittoja (tai miksi sitä merkintää virallisesti mahdetaankaan kutsua? Olen täysin aloittelija näissä hommissa 😅).

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Tämän langan 10cm x 10cm neuletiheys 10 puikolla on 10s ja 16 kerrosta 😊

nouw.com/reettapelli
Hanna
,

Heippa! Kysyisin tuosta vartalon kohdasta kun päätellään ne 5 silmukkaa alussa ja sitten neulo puolet silmukoista niin lasketaanko puolet sillä hetkellä olevista silmukoista (kun 5 jo kavennettu) vai niin, että 120:2? Anteeksi tyhmä kysymys ehkä mutta oon ihan aloittelija 😁

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! puolet koko määrästä ennen kuin päätellään eli juurikin 120:2! 😊

nouw.com/reettapelli
Anna
,

Hei, nyppyyntyykö pahasti tämä villalanka?

ReettaPelli
ReettaPelli,

hei! Ei ainakaan mun kokemuksen perusteella mitenkään erityisen paljon 😊 toki jonkun verran käytössä villalangalle tyypillisesti.

nouw.com/reettapelli
anita
,

Hei! Tosi kivan näköinen ja nuorekas villapaita.😊

Aion tehdä tämän. Kiitos ohjeesta!

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Ihana kuulla ja mukavia neulomishetkiä! 😊

nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli