RKNITS KOSKUE | OHJE HELPPOON ALHAALTA YLÖS NEULOTTUUN VILLAPAITAAN

SLOW FASHION, DIY, NEULEOHJEET


Meni ehkä turhan pitkään että sain tän neuleen ohjeen kirjoitettua ymmärrettävään muotoon mutta tässä se nyt on! Kyseessä on tällä kertaa myös erittäin helppo neuleohje, joka neulotaan alhaalta ylös ensin kainaloihin asti suljettuna neuleena ja sen jälkeen etu ja takapuolet tasona erikseen. Tähän ei tuu mitään kavennuksia tai kikkailuja, vaan kyseessä on kuten nimikin sanoo; laatikkoneule. Tän laatikkomaisen mallin vuoksi olkapäät on tässä neuleessa tiputetut ja lopputulos on ihanan rento! Tämä onkin mun ensimmäinen neuleohje joka toteutetaan ohuella langalla!

Lankana käytin tässä Adlibriksen DIY merinovillalankaa* ja tykkäsin erittäin paljon sen neulottavuudesta ja lopputuloksesta! Se on tällä hetkellä jopa alennuksessa! DIY-lanka tarkoittaa sitä että se on värjäämätöntä, joten sen voi halutessaan värjätä kotona, mutta se toimii loistavasti myös sellaisenaan. Valitsin tän langan tähän neuleeseen sen hyvin edullisen hinnan takia, mutta tässä ei kyllä laadusta tarvitse tinkiä! (Huomaa, että ennenkuin aloitat tästä langasta neulomaan tulee se keriä normaalille kerälle! Avaa lankarulla isoksi rinkulaksi ja helpommin pääsee kun sen ripustaa kaverin käsivarsille siten että kädet tulee sisäpuolelle. Tällöin voit alkaa kerimään sitä palloksi ja lanka ei mene solmuun). Vaihtoehtoisesti tähän voisi käyttää myös Adlibriksen villalankaa*. Tähän mun M-kokoiseen neuleeseen meni lankaa 5 kerää ja tän neuleen kokoa on todella helppo muuntaa itselle sopivaksi aloittamalla vain vähemmällä määrällä silmukoita. S-koon tekisin siten, että aloittaisin 230 silmukalla ja L-koon aloittaisin 270 silmukalla. Tällöin etu ja takapuolelle jaossa silmukat ovat lunnollisesti puolet aloitussilmukoiden määrästä. Hihan kokoa saa helposti pienemmäksi/suuremmaksi sääntelemällä lisäyksien määrää kuin myös muuttamalla alotussilmukoiden määrää. Mitä vähemmän lisäyksiä, sitä kapeampi hiha mutta kannattaa huomioida se, että se on sopivan kokoinen yläpäästä kainaloon jäävään aukkoon, jos siitä tekee huomattavasti pienemmän/suuremman. Tärkeintä hihan lisäyksien kanssa on se, että ne tapahtuu tasaisesti jolloin hihasta tulee tasaisesti kasvava, eikä ns. pussihiha. Jos tekee pienemmän hihan, voi kainalon reikää pienentää ompelemalla sitä tarvittavan määrän umpeen kainalon alareunasta. HUOM. tämä neule on tosiaankin oversized kuten kuvista huomaa.


Tähän neuleeseen tarvit myös sukkapuikot hihoja varten, hihat kun neulotaan suljettuna neuleena (rullana). Kaulan silmukat on taas helpompi todennäköisemmin tehdä 40cm pyöröpuikolla. Neuletta voi taas muokata helposti omannäköiseksi, muuntamalla kauluksen pituutta ja tekemällä esimerkikis poolokauluksen! Päättelyssä/osien toisiinsa yhdistämisessä voi käyttää joko virkkuukoukkua tai isosilmäistä parsinneulaa, itse liitin palat yhteen parsinneulalla jolloin lopputulos on ehkä vähän huomaamattomampi ja siistimpi. Neule kannattaa viimeistelyn jälkeen höyryttää, jolloin sen yleisilme tulee tasaisemmaksi ja viimeistellymmäksi.


*AFFILIATE LINKKI


Ohjeen voi ladata TÄÄLTÄ tai seurata alla olevista kuvista.


Jos tulee mitä tahansa kysyttävää, niin jättäkää mulle kommenttia niin autan parhaani mukaan!

Likes

Comments

EmmaKoo
EmmaKoo,
Vitsi, mikä neulomishimo mulle tuleekaan aina, kun näkee sun uuden tekeleen ♥︎ Noi ohjeet on ehkä hieman hankalat ihmiselle, joka ei tosiaan ole koskenut puikkoihin sitten yläasteen, mutta ehkä harjoittelen aluksi youtube-videoilla ja aloitan neulomisen syksymmällä! Keep them knits coming ;--)nouw.com/emmakoo
FashionStatement
FashionStatement,
ääk ihana kuulla! <3 Kunhan perustaidot on tuoreessa muistissa niin sitten tän pitäisi onnistua! Tähän neuleeseen tarvii oikeastaan osata vain oikean ja nurjan silmukan, yliveto ja yhteenneulotun kavennuksen ja ton langankierrolla lisäämisen ja tietenkin miten luodaan silmukat ;--) Ja varsinkin Dropsin sivuilta löytyy tosi hyviä opetusvideoita ihan perusteisiin! Ja uskon että kun vaan pääsee alkuun niin sitten se sujuu jo aika hyvin eteenpäin! Usein on niin että kun lukee ohjetta ennen tekemistä se vaikuttaa monimutkaisemmalta kuin onkaan. Kun tekee ja lukee yhtä aikaa niin se on jotenkin helpompi ymmärtää! Ja ohjeita on varmasti tulossa vaikka millä mitalla, kunhan ehtisin ne aina vaan kirjoittaa ylös haha!nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229