rknits maari / ohje ilmavaan villapaitaan venepääntiellä

helppo neuleohje villapaita venepääntie


rknits maari - uusi neuleohje julkaistu!


Oon ottanut tavoitteeksi kirjoittaa puhtaaksi kaikki mun luonnoksissa odottavat neuleohjeet ja tällä kertaa vuorossa on tämä oversized laatikkomainen villapaita venepääntiellä ja pallohihoilla ♥️ Maari neulotaan puikkosuositusta huomattavasti isommilla puikoilla, minkä vuoksi se on ihanan kevyt ja ilmava, täydellinen kevät (ja kesä) neule!

Maari on teknisesti erittäin helppo ja siten loistava alottelijan projekti. Maari neulotaan alhaalta ylös suljettuna neuleena kainaloihin asti, jonka jälkeen etu- ja takapuoli neulotaan erikseen tasoina. Olkapäät liitetään toisiinsta lopuksi joka muodostaa on suoralinjaisen venepääntien. Hihat neulotaan ylhäältä alas nostamalla silmukat hiha-aukoista. Tällä tavalla lopuksi ei tarvitse liittää osia yhteen tai päätellä montaa eri langanpätkää! Vartalon ja hihojen resorit neulotaan pienemmällä puikolla, jotta niistä tulee napakat ja varsinkin hihoissa tämä saa aikaan "pallo" efektin.


Kuvan villapaita on neulottu koossa M ja lankana siinä on käytetty Adlibriksen Alpaca cloud lankaa sävyssä vintage pink. Valitettavasti alpaca cloud langan värivaihtoehdot on vähentyneet huomattavasti viime aikoina, minkä vuoksi suosittelen myös tsekkaamaan Dropsin Air langan vaihtoehtona! Se on ominaisuuksiltaan hyvin lähellä alpaca cloudia ja toimii mun tiedon mukaan loistavana korvaajana tälle langalle.


villapaita venepääntiellä ja pallohihoilla neuleohje
adlibris alpaca cloud lanka


maari

Koko: S (M) L (vartalon leveys n. 47 (55) 63 cm)

Lanka: Adlibris Alpaca Cloud / Drops Air, menekki n 250g (300g) 350g

Puikot: Pyöröpuikko 80 cm koossa 10 ja 7 (resoreihin), 40 cm pyöröpuikko koossa 10 ja koon 7 sukkapuikot (resorehin)

helppo

neuletiheys: 13 s = n 10cm

LADATTAVA PDF OHJE TÄÄLLÄ


Kevyt ja ilmava laatikkomallinen villapaita venepääntiellä. Muhkeat pallomaiset hihat ja oversize malli. Helppo aloittelijalle sopiva projekti! Koska työ neulotaan huomattavasti suositusta isommalla puikolla on lopputulos ilmava ja "huokoinen", lopputuloksen ei ole tarkoituskaan olla tiivis neulos.


Villapaita neulotaan alhaalta ylös yhtenä kappaleena. Hihan silmukat nostetaan hiha-aukosta, jolloin niitä ei tarvitse liittää jälkikäteen villapaitaan. Tämän vuoksi villapaidan päätteleminen on hyvin nopeasti tehty ja saumoista tulee siistit.LADATTAVA PDF OHJE TÄÄLLÄ


VARTALO:

Luo 120 (140) 160 silmukkaa koon 7 pyöröpuikolle ja neulo 1o1n joustinneuletta 7 kerrosta. Vaihda tämän jälkeen koon 10 pyöröpuikkoon ja sileään neuleeseen. Neulo sileää suljettuna neuleena kunnes työn mitta on n. 35 cm.

Silmukat jaetaan tässä vaiheessa tasan etu- ja takapuolelle, jotka neulotaan erikseen tasona.

Etupuoli: Päättele heti ensimmäisellä kierroksella (oikea kerros + nurja kerros) kainaloa varten 5 (5) 5 silmukkaa molemmista reunoista. Neulo tämän jälkeen sileää lopuilla silmukoilla tasona kunnes työn mitta on 50cm. Päättele silmukat.

Neulo takapuoli samalla tavalla.


Yhdistä olkapäät neulalla ja langalla n. 15 cm mitalta molemmissa reunoista, jolloin työn keskelle jää kaula-aukko.


HIHAT:

Nosta hiha-aukosta tasaisesti yhteensä noin 56 (56) 56 silmukkaa 10 koon 40 cm pyöröpuikolle. Lisää merkki kerroksen vaihtumiskohtaan. Tärkeämpää on nostaa silmukat tasaisesti aukon ympäriltä, kuin saada tietty silmukkamäärä. Suosittelen tätä tekniikkaa silmukoiden nostamiseen suoraan puikolle reunasta. Neulo näillä silmukoilla sileää suljettuna neuleena kunnes hiha on 16cm pitkä. Tästä aloitetaan hihan kavennukset.

Kavenna neulomalla kerroksen 2 ensimmäistä silmukkaa oikein yhteen, sekä kerroksen 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen. Kerroksella kaventuu 2 silmukkaa. Toista vastaava kavennus yhteensä 9 (7) 5 kertaa noin 3 (4) 5 sentin välein.

Kavennusten jälkeen puikolla on 38 (42) 46 silmukkaa. Neulo näillä silmukoilla sileää kunnes hiha on 42 cm pitkä.

Vaihda työhön koon 7 sukkapuikot 1o1n joustinneuletta varten ja kavenna samalla ensimmäisellä resorin kerroksella työstä tasavälein 6 (10) 14 silmukkaa.

Neulo 1o1n joustinneuletta 32 silmukalla 10 kerrosta ja päättele silmukat napakasti.

Tee toinen hiha samoin.


Päättele langanpätkät, höyrytä työ ja olet valmis!


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli