RKNITS ORIGINAL №1 | DIY: OHJE HELPPOON VILLAPAITAAN

Ette oo varmasti voineet välttyä mun villapaita innostuksesta, jos ootte seuranneet mua blogissa tai instagramin puolella! Sain monia kyseilyitä näiden kahden paidan ohjeesta ja kerroinkin jo, että suunnittelin tämän ohjeen itse muutaman toisen villapaita-ohjeen pohjalta! Halusin jakaa teille siis tän ohjeen helppoon itsetehtyyn villapaitaan, jonka lopputuloksena on täydellinen chunky knit! Molemmat näistä villapaidoista on tehty samalla ohjeella, harmaan kuvioitu pinta syntyy helmineuleen ansiosta, jossa kaikessa yksinkertaisuudessaan toistetaan oikeaa ja nurjaa silmukkaa jatkuvasti. Helmineuleen vuoksi harmaa villapaita on lopputuloksena hieman reilumman kokoinen (saattaa olla että helmineule venähtää käytössä vähän enemmän) ja sileää neuletta oleva valkoinen villapaita on vähän pienemmän kokoinen, vaikka samat silmukkamäärät on molemmissa käytössä. Harmaan neuleen sanoisin olevan kokoa M ja valkoisen kokoa S (olematta kuitenkaan mikään ihonmyötäinen mun päällä). Valkoinen on leveydeltään 46 cm, harmaa taas 53cm, mutta on ollut jo käytössä minkä vuoksi leventynyt todennäköisesti enemmän kuin valkoinen.


Lankana mä käytin Adlibriksen Felting Wool. Tästä langasta tehdessä on hyvä tiedostaa se, että tämän ollessa myös huovutukseen sopiva lanka on villapaidan peseminen vähän riskiä hommaa. Henkilökohtaisesti aion 'pestä' tätä tuulettamalla tai pakastamalla ja tahrojen poistoon käyttää käsinpesua. Adlibriksen sivuilla lukee pesuohjeena käsinpesu ja max 30 astetta, mitä kannattaa varmasti noudattaa.


Harmaaseen neuleeseen mulla meni kuusi kerää. Puikkona käytin kierre/pyörö-puikkoja koossa 10 ja pituuksissa 80cm (vartaloon) ja 40cm (hihoihin ja kaulan resoriin).

Sileän version ohje täällä!


Helmineule neulotaan vuorotellen oikeaa ja nurjaa silmukkaa ja vaatii onnistuakseen parittoman silmukkamäärän, minkä ansiosta seuraavalla kierroksella vaihtelu menee päinvastoin. Harmaassa neuleessa resorissa on 100 silmukkaa ja helmineuleeseen olen lisännyt yhden silmukan lisää (=101 silmukkaa). Muuten molemmat neuleet neulotaan samoin.
Ladattava pdf ohje täältä!


ORIGINAL HELMINEULE

  • koot: S (M) L = vartalon leveys n 43 (53) 63 cm
  • Lanka: Adlibris Felting wool 500 (600) 700 g (korvaava lanka Drops Snow, samat g määrät)
  • Puikot: koko 10, 80 + 40 cm

VARTALO:

Aloita luomalla 10-kokoisille 80cm pyöröpuikoille 80 (100) 120 silmukkaa. Neulo 1o1n joustinneuletta kahdeksan kerrosta (eli kahdeksan kertaa kaikki silmukat) suljettuna neuleena. Tämän jälkeen aloita helmineule lisäämällä yksi silmukka lisää ja neulomalla 1 o, 1 n ja toistamalla tätä joka kerroksella päinvastaisessa järjestyksessä.

Jatka kunnes kappaleen pituus on 35cm. Tällöin lopputuloksen pituus on hieman täysimittaista villapaitaa lyhyempi, suosittelen vertaamaan tätä omaan hyvän kokoiseen paitaan. Tämä 35cm mitta on helmasta kainalosaumaan ja omasta mielestä täydellinen korkeavyöträöisten alaosien parina. Tämän jälkeen etupuoli ja takapuoli neulotaan erikseen tasona (40 (50) 60 silmukkaa molemmilla puolilla, helmineuleessa 1 silmukka enemmän takapuolella).


ETUPUOLI:

Neulo ensin etupuoli. Etupuoli neulotaan tasona ensin oikean puolen kerros, jonka jälkeen työ käännetään ja palataan takaisin neuloen nurjan puolen kerros (ihan kuin neuloisit esimerkiksi kaulahuivia) = 1 kierros. Eli yhteen kierrokseen sisältyy oikea + nurja puoli, kun taas kerros on vain toinen näistä. Kainalon päättelyt aloitetaan heti ensimmäisellä kierroksella. Yhteensä kappaleesta päätellään hihansuuta varten 14 (20) 24 silmukkaa, seuraavassa järjestyksessä2 (3) 3 - 2 (2) 3 - 2 (3) 3 - 1 (2) 3.


Päättelyt tehdään kappaleen molemmin puolin alussa/lopussa samalla kierroksella. Eli kun aloitat ensimmäisen kerroksen oikein päätä heti alkuun 2 (3) 3 silmukkaa ja neulo kerros loppuun. Kun olet kääntänyt työsi ja aloittamassa nurjaa kerrosta, päätä siinä alussa heti 2 (3) 3 silmukkaa ja neulo kerros loppuun. Eli tällä kierroksella päätetään yhteensä 4 (6) 6 silmukkaa molemmissa kainaloissa, 2 (3) 3 oikealla kerroksella ja 2 (3) 3 nurjalla kerroksella. Päättelyt tehdään jokaisella kierroksella yllä olevien lukujen mukaan, kunnes jäljellä on 26-30-36 silmukkaa:


1. kerros = päättele 2 (3) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ

2. kerros = päättele 2 (3) 3s neulo kerros loppuun, käännä työ

3. kerros = päättele 2 (2) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ

4. kerros = päättele 2 (2) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ

5. kerros = päättele 1 (2) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ

6. kerros = päättele 1 (2) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ


Tämän jälkeen neulotaan 10 cm tasona. Kun päättelyjen jälkeen on neulottu 10cm, aloitetaan olkapääkavennukset. Jaa silmukat kolmeen osaan 10 (12) 14 - 6 (6) 8 - 10 (12) 14. Keskimmäiset 6 (6) 8 silmukkaa jätetään odottamaan langalle neuleen kokoamista, jolloin ne muodostaa kaularesorin. 10 (12) 14-silmukan olkapäät neulotaan erikseen, joten jätä toinen ensin odottamaan.


10 (12) 14 silmukkaa puikolla neulotaan tasona seuraavasti:

1. kerros= neulo kaikki silmukat oikein

2. kerros = neulo kaikki silmlukat nurin

3. kerros = neulo silmukat oikein, kerroksen 3. ja 2. viimeinen silmukka neulotaan oikein yhteen

4. kerros = neulo kaikki silmukat nurin

5. kerros= neulo kaikki silmukat oikein

6. kerros = neulo kaikki silmlukat nurin

7. kerros = neulo silmukat oikein, kerroksen 3. ja 2. viimeinen silmukka neulotaan oikein yhteen

8. kerros = neulo kaikki silmukat nurin


Tämän jälkeen päättele loput 8 (10) 12 silmukkaa löyhästi.

Toista sama toiselle olkapäälle. Kavennukset tehdään aina kaulalle, toisen olkapään ollessa peilikuva edellisestä, kavennukset tehdään oikean kerroksen alussa.


TAKAPUOLI:

Tämän jälkeen neulotaan takapuoli. (jos neulot helmineuletta niin sinulla on 51 silmukkaa takana, kavenna yksi silmukka pois huomaamattomasti loppuvaiheessa esimerkiksi kavennuksien yhteydessä). Takapuoli neulotaan samaan tapaan tasona ja kainaloa varten tehtävät päättelyt aloitetaan heti. Päättelyt tapahtuu 2 (3) 3 - 2 (2) 3 - 1 (2) 3 rytmissä molemmin puolin kuten etupuolellakin:


1. kerros = päättele 2 (3) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ

2. kerros = päättele 2 (3) 3s neulo kerros loppuun, käännä työ

3. kerros = päättele 2 (2) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ

4. kerros = päättele 2 (2) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ

5. kerros = neulo normaalisti helmineuletta

6. kerros = neulo normaalisti helmineuletta

7. kerros = neulo normaalisti helmineuletta

8. kerros = neulo normaalisti helmineuletta

9. kerros = päättele 1 (2) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ

10. kerros = päättele 1 (2) 3 s neulo kerros loppuun, käännä työ


Tällöin silmukoita jäljellä 30 (36) 42. Tämän jälkeen neulo tasona kunnes kappaleen pituus on 51cm.


Jaa silmukat 12 (14) 16 - 6 (8) 10 - 12 (14) 16. Jätä 6 (8) 10 keskimmäistä silmukkaa apulangalle odottamaan ja neulo olkapäät (12 (14) 16s) tasona. 12 (14) 16 silmukkaa neulotaan tasona (oikea + nurja kerros).


1. kerros = neulo kerroksen 2. ja 3. ensimmäinen ja 3. ja 2. viimeinen s oikein yhteen, muut silmukat oikein

2. kerros = neulo kaikki s nurin

3. kerros = neulo kerroksen 2. ja 3. viimeinen s oikein yhteen, muut silmukat oikein

4. kerros = neulo kaikki s nurin

5. kerros = neulo kerroksen 2. ja 3. viimeinen s oikein yhteen, muut silmukat oikein

6. kerros = neulo kaikki s nurin


Päättele loput 8 (10) 12 silmukat

Toista toiselle olkapäälle. 6 (8) 10 silmukkaa jää kaulalle odottamaan.


HIHAT:

Tämän jälkeen neulotaan hihat. Luo 22 (28) 32 silmukkaa 40cm pyöröpuikolle (sukkapuikot käy myös) ja neulo 1 o, 1 n, joustinneuletta 8 kerrosta suljettuna neuleena. Sen jälkeen lisää yhteensä 13 (12) 13 silmukkaa tasavälein seuraavalla kerroksella neuloen edelleen joustinneuletta. Yhteensä kerroksen lopussa on 35 (40) 45 silmukkaa. Tämän jälkeen neulo hihaa kunnes se on 48 cm pitkä. Suosittelen vähän mittaamaan hihaa omaan käteen/toiseen paitaan, jotta se on varmasti tarpeeksi pitkä. Tämän jälkeen aloitetaan kavennukset.


Ensin takapuoli ja etupuoli hihasta jaetaan ja neulotaan erikseen. Takapuoli päätellään heti tässä vaiheessa, yhteensä 17 (20) 23 silmukkaa. Päättele silmukat löyhästi! Etupuolelle neulottavaksi jää yhteensä 18 (20) 22 silmukkaa. Neulo etupuoli hihasta tasona.


1. kerros = neulo kaikki s oikein

2. kerros = neulo kaikki s nurin

3. kerros = päättele kerroksen alusta 2 s, neulo loput s oikein

4. päättele kerroksen alusta 2 s, neulo loput s nurin

5. kerros = neulo kaikki s oikein

6. kerros = neulo kaikki s nurin

7. kerros = päättele kerroksen alusta 2 s, neulo loput s oikein

8. päättele kerroksen alusta 2 s, neulo loput s nurin


Päättele loput 10 (12) 14 silmukkaa löyhästi.

Tee toinen hiha samoin.

KOKOAMINEN:

Tämän jälkeen kootaan villapaita. Ensin neulotaan kaularesori. Ota odottavat 6 (8) 10 silmukkaa 40cm pyöröpuikolle ja poimi etu- ja takapuolelta sekä molemmilta olkapäiltä silmukoita siten, että saat yhteensä n 48 (50) 52 silmukkaa. Näillä 48 (50) 52 silmukalla neulotaan 1 o, 1 n resoria 15 kerrosta, jonka jälkeen kappale päätellään löyhästi.


Tämän jälkeen alkaa kokoaminen, jonka voi tehdä neulalla ja langalla. Käännä kaulan resori sisäpuolelle, jolloin saat kaksinkertaisen neuleen kaulalle ja lopputulos on muhkea. Halutessasi voit toki jättää yksinkertaisen resorin tai neuloa haluamasi pituisen poolokauluksen villapaidallesi! Sisäpuolelta ompele/yhdistä resori kiinni sen alkamiskohtaan tarpeeksi tiukasti muttei liian tiukkaan, jotta paidan saa vielä päälle. Tämän jälkeen yhdistä olkapää yläpuolelta ja liitä hiha kiinna olkasaumaan. Yhdistä hiha kiinni hihan aukkoon, aloita ylhäältä ja etene ympäri välillä mitaten, koska on helppoa aluksi edetä liian nopeasti hihan kanssa, jolloin on ongelmissa loppupäässä kun kainaloa on vielä paljon jäljellä ja hiha on loppu. Kannattaa mitata työskennellessään, että hiha jakaantuu tasaisesti. Yhdistä toinen hiha samalla tapaa ja päättele irto langanpätkät sisäpuolelle.


Ja olet valmis!


Jos mitään kysyttävää on niin ehdottomasti kommenttia vaan peliin ja mä lupaan auttaa. En ole tekniikoita (kavennukset) yms tähän avannut, mutta jos kaipaa teknistä apua niin Drops:n sivuilta löytyy hyvät ohjeet ja ohjevideot mihin tahansa tekniikkaan!


EDIT: Loppuselvennyksenä kierroksen ja kerroksen ero. Tasona neulottaessa kierros on = oikea nurja + nurja kerros. Ja kerros on vain tosiaan joko oikea / nurja puoli. Kun neulotaan suljettua neuletta yksi rundi jossa neulotaan kaikki silmukat vastaa yhtä kerrosta ja nämä kerrokset lasketaan esim oikeasta silmukasta siten että yksi V=kerros. Oon yrittänyt tähän ohjeeseen kirjoittaa kerrokset ja kierrokset loogisesti, mutta huomasin, että suljetun neuleen kohdalla oon puhunut kierroksista, koska oon tarkoittanut nimenomaan kokonaista rundia kaikilla silmukoilla.


Toivottavasti tästä ohjeesta on jollekkin iloa, niinkuin siitä on ollut mulle. Ja jos toteutat tällä ohjeella ja julkaiset kuvan esimerkiksi instassa, tägää mut siihen, jotta pääsen näkemään lopputuloksen!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Iida
,

Moikka, kuuluuko ton hiha-aukon olla paljon isompi kuin itse hiha? Ihmettelen, että miten saan aukon täytettyä.

ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei! Niiden tulisi olla suurinpiirtein samankokoisia 😊
nouw.com/reettapelli
Iida
,

Höh, joku on sitten tainnut mennä pieleen... Pitääpä keksiä joku kikka millä saan hihat liitettyä paitaan.

Irene
,

Hei, kysymys nyt ei varsinaisesti liity tähän ihanaan villapaitaan (jonka toteuttamisesta myös haaveilen!), mutta tuossa neulekirjassasi on aivan täydellisen palmikkoneuleen kuva ensimmäisellä sivulla (sinulla sininen lakki päässä ja taustalla punaisia venevajoja tms). Olen etsinyt juuri täydellistä palmikkoneuleen ohjetta jo jonkin aikaa (dropsilla piisaa selattavaa mutta ei sitä juuri täydellistä palmikkoa!), onko tuo sinun itse tekemäsi / onko siihen ohjetta jossakin? Vai onko kaupasta ostettu? Kiitos jo etukäteen jos jaksat vastailla!

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Se neule on itseasiassa mun mummon tekemä joskus kauan sitten, joten ohjetta siihen mulla ei valitettavasti ole 🤗 olisin nimenomaan dropsia ehdottanut, siellä on paljon ohjeita! Mutt toinen voisi olla novitan sivuilla olevat ohjeet?

nouw.com/reettapelli
Irene
,

Oih, niin kuin pelkäsinkin! Kiitos vinkistä, jatkan siis etsintää, tai ehkäpä muokkaan jostakin perusohjeesta palmikkoversion. Kiitos kuitenkin!

Elise
,

Heippa!

Uskaltauduin ostamaan langat ja eka villapaita onkin lähtenyt tosi hyvin liikkeelle! Nyt vaan rupes mietityttämään, kun oon tuosta tehnyt vähän pitemmän kuin tässä ohjeessa tuo sun 35cm. Näin ollen kun takakappaleen kainalokavennukset oli tehty ja piti neuloa suoraan, en oikein tiennyt, kuinka pitkään sitä pitäisi tehdä. (En mitannut omaa villapaitaani kainaloissa.) Kuuluisiko etu- ja takakappaleiden olkasaumojen olla suunnilleen samassa tasossa, vai olisiko takakappale vähän pidempi (vai peräti etukappale...?) Osaisitko yhtään arvioida?🤔

Muuten on sujunut tosi hyvin ja ohje on ollut ihana! Sillä viikolla kun langat saapuivat, olin etäkoulussa, joten paita valmistui melkein kokonaan kahdessa päivässä...😁 Nyt viikonlopun aikana on ollut vähän taukoa. Mutta iiik, kohta se kuitenkin on valmis! Hoksasin nyt kysyä tuota kun tajusin, että hihat eivät välttämättä istukaan niiden aukkoihin, jos mulla on liian pitkä/lyhyt takakappale.

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Ihana kuulla että villapaita on valmistunut nopeasti <3 Eli etu ja takakappaleen tulisi olla suurinpiirtein samanmittaisia valmiina, jos takakappale on vähän pidempi niin siitä ei ole suurta haittaa. Oot oikeassa että jos kainaloaukosta tulee paljon ohjetta isompi, voi olla hankala sovittaa hihoja siihen kiinni koska hiha jää tällöin liian "pieneksi". Hihaa voi toki suurentaa jos tekee siitä pidemmän sen jälkeen kun on päätellyt puolet hihasta, eli kavennuskerrosten väliin vaikka neuloo pari extra kerrosta lisää normaalisti! Jos villapaidan pituuksia on vaikea hahmottaa, kannattaa verrata sitä johonkin toiseen omaan paitaan ja ottaa siitä vähän mallia kuinka pitkät tietyt osat on! Toivottavasti tämä selvensi!

nouw.com/reettapelli
Aloitteleva neuloja
,

Moi! 😊

Voisitko vääntää rautalangasta kuinka etu- ja takakappaleen silmukat olisi tarkoitus jakaa aloitettaessa etuosaa tasona? Ymmärrän että puoliksi ja puoliksi, mutta mistä kohtaa ja miten? Jaoin silmukat kerroksen vaihtumiskohdasta laskien vasemmalta puikolta apulangalle ja nyt kun yritän aloittaa tasoneuletta, neulon ''väärinpäin'' oikealta vasemmalle..
ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Tosiaan juuri niin kerroksen aloituskohdasta joka tällöin muodostuu sitten toiseksi kainaloksi. Selkeintä on tehdä niin että neuloo ensin sen puolen joka tulee heti kerroksen alussa ja ottaa sen kerroksen loppupuoliskon toiselle puikolle odottamaan. Eli kun aloitat kerroksen neulot normaalisti puolet silmukoista ja sitten puolessa välissä käännetään työ (toiset puolet odottaa puikolla) ja neulotaan nurjia silmukoita (tai jos helmineuletta niin päinvastaisia silmukoita) takaisin kerroksen aloitus kohtaan! 😊

nouw.com/reettapelli
Lora
,

Moikka! Osaatko sanoa missä lienee ongelma, kun etupuolta neuloessani helmineuleeseen tulee ikään kuin koloja ja nuo neuloksen "helmet" eivät muodostu samalla lailla kuin aiemmin vaan nuo langat ovat jotenkin liian suorassa verrattuna aiempaan neulokseen? Näitä tulee oikealta puolelta katsottuina kuitenkin vain joka toisen silmukkarivin kohdalle. Olen jo muutamaan otteeseen purkanut tuon etupuolen kokonaan ja yrittänyt aloittaa alusta, mutta joka kerta tulee sama juttu. Olen tosiaan vasta aloittanut neulomisen niin pystyisitkö kertomaan yksityiskohtaisesti miten nuo kavennukset ja tasona helmineuleen neulominen onnistuvat tässä ohjeessa, sillä teen selkeästi jotain väärin?

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Kuulostaapa oudolta, ainut mikä tuli mieleen mikä voisi olla ongelmana on se, että kun neulotaan helmineuletta tasona niin rytmitys pitää pitää päinvastaisena myös siellä nurjalla puolella. Eli nurjan silmukan yläpuollelle oikea silmukka ja päinvastoin. Jos nurjalla puolella ei tee päinvastoin kuin etupuolella niin silloin helmineule kuvio ei muodostu samalla tavalla. Tämä voi olla sulla syynä, jos kerran tämä toistuu vain jokatoisella kerroksella = aina nurjalla puolella?


Kavennuksissa ei ole mitään erityistä helmineuleen kanssa, tulee tietenkin huolehtia siitä että jatkaa oikealla rytmityksellä kavennusten jälkeen, jotta kuvio pysyy samana!

nouw.com/reettapelli
Noviisi
,

Moi! 😊

Miten tuo hihan silmukoiden lisääminen tapahtuu, kun silmukoita on 22? Lisätäänkö silmukoita niin että silmukkarytmitys pysyy o, n, o, n... jne.? Täytyykö silmoita siis lisätä sekä oikein että nurin kääntäen? Kiitos jo avustasi!

Noviisi
,

Niin ja teen siis tosiaan helmineuletta!

ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei! Itse lisään silmukat yleensä langankierrolla, jolloin ne neulotaan vasta seuraavalla kerroksella helmineuleen rytmityksen mukaisesti 😊 Koska hihan lisäykset tulee ns resorin viimeisellä kerroksella, on tärkeintä se että ne neulotaan oikeassa rytmissä sitten kun 1 kerros helmineuletta alkaa!
nouw.com/reettapelli
Noora
,

Moikka! Kyselisin vielä noista kavennuksista. Olin siis käsittänyt että tuo 3-2-3-2 tarkoittaa että neulotaan esim. 3 yhteen ja seuraavalla kierroksella 2 yhteen jne. Vasta myöhemmin tajusin että takana puhutaan kavennuksista 2-2-1 eli tarkoittaako tuo luku nyt siis kaventuvien silmukoiden määrää eikä sitä silmukoiden määrää joka esim. neulottaisiin yhteen? Täytyykö nyt siis purkaa ja palata takaisin korjaamaan nuo kavennukset vai onko sillä suuresti merkitystä jos kuitenkin päätyi siihen 30 silmukkaan?

ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei! Nuo kaksi tarkoittaa periaatteessa samaa asiaa, eli että silmukat vähenee tuon luvun verran 😊 Eli ei mitään tarvetta purkaa ja tehdä uudelleen jos silmukkamäärä on oikea!
nouw.com/reettapelli
Julia
,

Moi!

Onko tuo hihan mitta 48cm hiha kokonaisuudessaan vai mitta ilman resoria?

ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei! Kokonaisuudessaan 😊
nouw.com/reettapelli
Johanna
,

Moi! Adlibris felting wool on aika karhea lanka ja pistelee ainakin minun iholla ikävästi. Teetkö valmiille villapaidalle jonkun pehmentävän jälkikäsittelyn?

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! Mulle taas tää lanka on miellyttävä ja pehmeä iholla, jokaisella on niin erilainen "sietokyky". Mutta suosittelisin höyryttämään villapaidan valmiina kunnolla, se usein tekee villasta pehmeämmän ja siloisemman ja toimii ns hoitoaineena villalle!

nouw.com/reettapelli
Jennie
,

Moikka, oon päättänyt aloittaa tekemään ensimmäistä villapaitaa🤩 Osaisitko sanoa että onnistuuko Dropsin Lima ja kid silk langalla tämän paidan teko ja paljon langan hävikki suurinpiirtein olisi?☺️

ReettaPelli
ReettaPelli,

Hei! kumpikaan noista langoista ei ole mulle sillä tavalla tuttu että olisin niistä jotain itse tehnyt, joten vaikea suoralta kädeltä sanoa kumpaankaan vastausta :--D Mutta mitä nyt molempia tutkailin netissä, niin tuntuu että jää jonkun verran ohuemmaksi kuin tässä käyttämäni lanka niiden yhdistelmä jolloin pitää silmukoiden määrää lisätä jonkin verran. Jos helmineule ohje on etsinnässä niin muistelisin että Novitalla on ohuemmalle langalle helmineulevillapaitaohje, joka vois toimia paremmin sitten noille langoille!

nouw.com/reettapelli
Jennie
,

Okeii, kiitos vastauksesta! Ajatuksena on tällä hetkellä ainakin tehdä pelkällä oikealla neuleeella! Osaisitko suositella tähän neuleeseen lankaa, jota pystyisi pestä ja olisi mahdollisesti esim merinovillaa seassa?🤔

ReettaPelli
ReettaPelli,

https://www.garnstudio.com/yarn.php?show=drops-big-merino&cid=11 tää lanka kaksinkertaisena vois olla toimiva! Nimenomaan merinovillaa ja myös kestää pesua 😊

nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli