rknits otta / ohje helppoon rentoon kypärämyssyyn


Sain niin paljon kyselyitä tän kypärämyssyn perään joka kerta kun se vilahti instan puolella, joten tietenkin sen ohje piti kirjoittaa puhtaaksi! On ollut ihana nähdä miten kypärämyssyt on tänä talvena olleet supersuosittuja ja ei ihme! Söpöjä ja käytännöllisiä <3


Otta on rento kypärämyssy, jossa kasvot jää paljaaksi. Tää tekee siitä vähän "muodikkaamman" kuin edeltäjästään Haslesta, joka on nimenomaan kypärämyssy kypärän alle :--D Tää on nopea ja helppo projekti ja täydellinen jos on jäänyt vähän jämälankoja muista projekteista!rknits otta

Vaikeusaste: helppo

Koko: naisten koko, 56cm päähän sopiva, hupu pituus 34cm, hupun leveys 20cm

Lanka: Alibris Alpaca Cloud, n 50g (tai mikä tahansa muu varastosta löytyvä lanka n. 5 puikolle)

Puikot: 4,5 pyöröpuikko pituus 40cm


LADATTAVA PDF OHJE TÄÄLLÄ


Kypärämyssy joka istuu rennosti päässä, huppuosa ainaoikeinneuletta ja kaularesori 1o1n joustinneuletta. Kaularesori neulotaan suljettuna neuleena, huppuosa neulotaan tasona ainaoikein. Huppuosassa kavennetaan työn keskeltä takaraivosta silmukoita, jotta saadaan pyöreä muoto. Lopuksi työ päätellään kaksinkerroin kolmen puikon päättelytekniikalla, jotta saadaan huomaamaton saumakohta.ohje:

Luo 86s 4,5 kokoiselle 40cm pyöröpuikolle. Neulo 1o1n joustinneuletta 30 kerrosta n. 12cm (tai haluamasi mitta) ja päättele viimeisellä joustinneulekerroksella kerroksen lopusta ylivetokavennuksella viimeiset 24s.


Jatka 62 silmukalla TASONA ainaoikeinneulosta. Aina oikeinneulos tarkoittaa että molemmat puolet neulotaan oikein (myös "nurja puoli"), jolloin neuleen pintaan muodostuu "aaltomainen" kuvio. Halutessaan voi toki tehdä sileää neuletta (oikea puoli oikein ja nurja puoli nurjin silmukoin). HUOM! Nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka ensin ja vie vasta sitten lanka työn taakse. Tällöin työn reuna muodostuu kauniiksi.


Merkitse työn keskikohta ja kun olet neulonut 8cm tasona lisätään keskikohdan molemmin puolin työhön 1 s seuraavasti = 1s ennen keskikohdan merkkiä tee langankierto ja 1s keskikohdan merkin jälkeen tee langankierto. Langankierrot neulotaan seuraavalla kerroksella kiertäen oikein = 64s.


Neulo lisäysten jälkeen 10cm normaalisti. Tämän jälkeen alkaa kavennukset. Työstä kavennetaan keskikohdan merkin molemmin puolin 1s joka toisella kerroksella seuraavasti = kun ennen merkkiä on jäljellä 3s: neulo 2s oikein yhteen, neulo 1 s normaalisti. Merkin jälkeen neulo 1s normaalisti, 2 s oikein yhteen. Eli kavennusten väliin jää 2 normaalisti neulottua silmukkaa merkin molemmin puolin. Neulo kerros loppuun ja neulo nurjan puolen kerros normaalisti.


Toista kavennukset samalla tavalla oikean puolen kerroksella vielä 4 kertaa, yhteensä työstä kaventuu 10s (5 kavennuskertaa yhteensä) =54s lopuksi. Neulo yksi kierros normaalisti. Huppuosan pituus n 22cm.Tämän jälkeen päätellään huppu kolmen puikon päättelytekniikalla tai normaalisti. Jos päättelee normaalisti joutuu yhdistämään hupun reunat käsin yhteen lopuksi, jos päättelee kolmen puikon tekniikalla yhdistyy puolet päättelyn yhteydessä.


Kolmen puikon päättely(katso video täältä)

= siirrä puolet hupun silmukoista toiselle puikolle jolloin sinulla on ns kaksi osaa hupusta eri puikoilla ja voit asettaa ne päällekkäin. TÄRKEÄÄ = ASETA OIKEAT PUOLET VASTAKKAIN JA PÄÄTTELY TAPAHTUU NURJALLA PUOLELLA. Aseta nämä kaksi osaa päällekkäin vasemmalle kädelle ja ota oikeaan käteen kolmas puikko. Päättely tapahtuu hupun etureunasta takaraivolle päin. Päättele normaalisti ylivetokavennuksin, ainoa ero on se että neulot koko ajan tupla silmukoita. Tällä tavalla osat yhdistyy samaan aikaan kun päättelet. Päättele kaikki silmukat ja viimeistele langanpätkät. Suosittelen katsomaan tästä kolmen puikon päättelytekniikasta muutaman videon, että hahmottaa miten se onnistuu. Tärkeää on että työskentely tapahtuu NURJALLA puolella, koska sauma syntyy sille puolella missä työskentelee. Tällöin oikea puoli näyttää saumattomalta.


Jos tämä tekniikka tuntuu haastavalta, onnistuu hupun päättely myös ihan normaalisti. Tällöin yhdistä lopuksi neulalla ja langalla työn reunat yhteen jotta huppu muodostuu.


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli