rknits reine | neuleohje helppoon pipoon

ohje helppoon muhkeaan pipoon


Syksyn eka pipo neulottu ja ohje kirjoitettu! Oli ihana kuulla instan puolella kuinka moni oli kiinnostunut tästä ohjeesta, minkä vuoksi otin itseäni niskasta kiinni ja kirjoitin sen heti puhtaaksi. Muistakaa tägätä teidän työt @reettapelli ja #rknits #rknitsreine


Ajatuksissa on jo viime talvesta lähtien ollut testata ns. kolmio kavennustapaa pipoon ja vihdoin sain inspiraation siihen viime viikolla. Tän pipon esikuvana toimii löyhästi Samsøe Samsøen pipo, jota näkyy ihan kaikkialla. Nyt sulla on mahdollisuus tehdä se itse!


Pipo on neulottu kokonaan 1o1n resorilla ja kaksinkertaisella langalla, mutta oikea silmukka neulotaan kiertäen, minkä vuoksi joustinneuleesta tulee vähän mielenkiinoisempi ja "patenttineulemaisempi". Pipon resorin jälkeen koko työ myös käännetään ympäri, jotta sitten resorin oikea puoli tulee päälle käännettäessä. Muuten tää on aika yksinkertainen malli, joten jos oikea ja nurja silmukka luonnistuu sekä kavennukset, niin tää ohje sopii myös aloittelijalle.


Lankana mulla oli tässä joku vanha alpakkalanka jota ei saa enää mistään, mutta löysin aika hyvät korvaavat vaihtoehdot joilla uskon että lopputuloksesta tulee samanlainen. Alpakkalanka on ihanan pehmeää ja vähän pörröistä joten suosittelen tähän pipoon joko Adlibriksen Baby Alpaca-lankaa tai Dropsin Puna-lankaa. Jos taas haluaa tehdä villasta niin Dropsin Karisma on samantyylinen lanka. Mun langan tiedot niitä kaipaaville on 50g=125m, puikkosuositus 4-4,5 ja neuletiheys: 21x25.

EDIT: Kokeilin tehdä tän pipon Adlibriksen alpaca cloud langasta yksinkertaisena ja se toimi oikein hyvin! Lankaa meni n kerän verran :--))

Ladattava PDF-ohje täällä!samsoe samsoe pipo ohje
rknits reine neuleohje
rknits reine neuleohje


Ladattava PDF-ohje täällä


Koko: päänympärys 56cm, pipon leveys venyttämättömänä 22cm

Lanka: Adlibris Baby Alpaca tai Drops Puna

langan menekki 150g

Puikot: 3,5 pyöröpuikko pituus 40cm, 3,5 sukkapuikot


Ohje:


Luo 100 silmukkaa kaksinkertaisella langalla koon 3,5 40cm pyöröpuikolle.


Neulo 1o1n resoria (oikea silmukka kiertäen) kunnes työn mitta on n 18cm. Tässä pipossa resori on käännettynä kaksinkerroin, mutta resorista voi tehdä niin pitkän tai lyhyen kuin omasta mielestä näyttää kivalta.


Kun työ on 18cm pitkä, käännä koko työ ympäri ns. nurinpäin. Tällöin työn nurjapuoli tulee päälle ja jatka joustinneuleen neulomista samalla tavalla kuin resorissa.


Kun työ on 28cm pitkä aloitetaan kavennukset. Ensin lisätään työhon tasavälein 4 merkkiä. Aseta ensimmäinen merkki kerroksen 1. oikeaan silmukkaan. HUOM. Merkki asetetaan silmukkaan, eikä 2 silmukan väliin. Koska työssä on 100s, tulee merkit 25 silmukan välein, mutta lisää aina merkki oikeaan silmukkaan.


Kavennusrytmi:

Neulo kunnes ennen merkkiä on jäljellä 5 silmukkaa. Neulo 2 seuraavaa silmukkaa oikein yhteen. Neulo seuraavat 7 silmukkaa normaalisti joustinneuletta ja sen jälkeen nosta yksi silmukka oikein, neulo seuraava silmukka oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun ylitse.

Kavennusten väliin jää siis 7 silmukkaa. Ennen merkkiä tulevassa kavennuksessa neulotaan 2 oikein yhteen, merkin jälkeisessä kavennuksessa tehdään yliveto kavennus.

Kavennuskerroksella kaventuu 8 silmukkaa.


HUOM. koska aloitat kavennuskerroksen 1 merkistä, ensimmäinen kavennus tapahtuu vasta merkin jälkeen. Eli kerroksen alussa neulo 4 silmukkaa, nosta 1 silmukka oikein ja neulo seuraava s oikein. Vedä nostettu silmukka neulotun yli. Tämän jälkeen neulo kuten kavennusrytmi ohjeistaa.


Toista kavennukset joka toisella kerroksella, eli kavennuskerrosten välissä tulee 1 normaali kerros ilman kavennuksia. Vaihda sukkapuikkoihin siinä vaiheessa kun silmukat ei enää riitä 40cm puikolle.


Jatka tällä tavalla seuraavat 18 kerrosta (9 kavennuskerrosta) kunnes jäljellä on 28 silmukkaa. Lopuksi kavennukset kohtaavat merkkien välissä ja viimeisellä kavennuskerroksella joudut ns. neulomaan kavennuskohdat yhteen.


Neulo 28 silmukalla 1 normaali kerros. Tämän jälkeen seuraavalla kerroksella neulo jokainen silmukka oikein yhteen = 14 silmukkaa jää jäljelle.


Vedä lanka loppujen 14s lävitse ja kiristä. Päättele langanpätkät ja höyrytä pipo. Olet valmis!

rknits reine neuleohje

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli