rknits ula / ohje paksusta langasta neulottuihin lapasiin

Ennenkuin aloitin neulomaan villapaitoja tein pelkästään lapasia ja villasukkia ja voin sanoa, että niitä tuli muutamat neulottua. Pariin vuoteen on ookkaan neulonut lapasia tai villasukkia, mutta tän syksyn jämälankaprojektien myötä niitäkin on taas tullut muutamat tehtyä! Lempparit tällä hetkellä on ehdottomasti nää chunkyt paksusta langasta neulotut lapaset <3 Jos multa kysytään niin kaikki on parempaa paksusta langasta tehtynä haha :--D


Tää on täydellinen jämälankaprojekti, jos villapaidasta on jäänyt vajaa kerä lankaa ylitse! Merkkasin tohon ohjeeseen että vajaa 100g, mutta veikkaisin totuuden olevan lähellä n 50g lankaa. Nimittäin en saanut edes kaikkea jämälankaa tähän käytettyä!

Pakko kyllä myöntää että mulla meinaa aina innostus loppua siinä vaiheessa kun pitäisi tehdä se toinen lapanen, mutta nää valmistuu onneksi niin nopeasti että on helppo motivoida itseään XD

ula lapaset / ohje paksuihin helppoihin lapasiin


  • Vaikeusaste: helppo
  • Koko: naisten lapaset
  • Lanka: Knit at Home nordic wool vajaa 100g
  • Puikot: sukkapuikot koko 7


ULA LAPASET LADATTAVA PDF OHJE

Lapaset neulotaan sukkapuikoilla ja niihin tulee kiilapeukalo. Paksun langan ansiosta nämä valmistuu nopeasti ja ovat ihanan lämpöiset talvella! Lapasten kokoa voi helposti muuttaa tekemällä niistä pidemmät/lyhyemmät tai leveämmät lisäämällä heti alkuun muutaman silmukan.Ohje:

Luo 7 koon sukkapuikolle 24 silmukkaa, 6 per puikko. Neulo näillä silmukoilla 1o1n joustinneuletta 10 kerrosta, tai haluamasi mitta. Neulo sen jälkeen sileää 6 kerrosta. Tämän jälkeen aloitetaan peukalon kiilalisäykset.

Oikean käden lapasessa kiilalisäykset tapahtuu ensimmäisen puikon alussa kun taas vasemman käden lapasessa ne tapahtuu 2 puikon lopussa.

Kiilalisäykset: neulo puikon alussa 2 silmukkaa - langankierto puikolle - 2 silmukkaa - langankierto puikolle - neulo puikko loppuun

Neulo muut puikot normaalisti ja seuraavalla kerroksella neulo langakierrot kiertäen oikein. Kiilalisäyksissä lisäysten väliin jäävien silmukoiden lukumäärä kasvaa ja itse lisäykset pysyy samalla paikalla koko ajan. Toista kiilalisäykset yhteensä 3 kertaa jolloin yhteensä lisääntyy 6 silmukkaa = peukalokiila on yhteensä 8 silmukkaa.

Seuraavalla kerroksella nosta peukalokiilan silmukat langalle (8kpl) odottamaan ja luo peukalon kohdalle puikolle 2 silmukkaa, jolloin työssä on taas 24 silmukkaa.

Neulo näillä 24 silmukalla kunnes pikkurillisi peittyy, jonka jälkeen aloitetaan kärkikavennukset.


Kärkikavennukset:

1. puikko alussa neulo 1 s normaalisti - 2 oikein yhteen - loput s normaalisti

2. puikko neulo kunnes puikolla 3 s - tee ylivetokavennus - neulo viimeinen s normaalisti

3. puikko alussa neulo 1 s normaalisti - 2 oikein yhteen - loput s normaalisti

4. puikko neulo kunnes puikolla 3 s - tee ylivetokavennus - neulo viimeinen s normaalisti


Tällä rytmillä puikon alussa ja lopussa tapahtuvat kavennukset tapahtuu ns vierekkäin (väliin jää 2 normaalia s) ja muodostuu lapasen kärki. Toista kavennuket jokaisella kerroksella kunnes työssä on yht 4 silmukkaa. Vedä lanka 4 silmukan lävitse ja päättele.

Tee vasemman käden lapanen samalla tavalla mutta peukalo tulee peilikuvana 2. puikon loppuun.


Peukalo:

ota odottavat peukalon silmukat puikolle ja nosta peukaloreiän ympäriltä tasaisesti 4s = yht 12s. Jaa s 3 puikolle ja neulo näillä kunnes peukalon kynsi peittyy puoliksi.

Kavennukset tapahtuu jokaisella kerroksella puikon lopussa yli vetokavennuksena. Jatka kunnes jokaisella puikolla on 1 s, vedä lanka niiden lävitse ja päättele


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli