SLOW FASHION STATEMENT | FASHION STATEMENT №2

SLOW FASHION STATEMENT


Oon jo pienen tovin kipuillut sen kanssa, että en oikein koe enää puhdaslinjaista muotiblogia tai blogia ylipäätänsä omakseni. Oon aloittanut blogin kirjoittamisen jo vuonna 2011 ja sen jälkeen en oo koskaan pitänyt taukoa. Blogi on ollut osa mun aikuiselämää aina ja en oikein tiedä mitä mä tekisin tai kuka mä olisin ilman sitä. Ehkä vähän pelottavaa myöntää, miten iso osa blogin kirjoittaminen on mun identiteettiä. Sisällön tuottaminen on jotain mistä nautin edelleen valtavasti ja kun keksin itseä kiinnostavan aiheen ja inspiraatio iskee, mikään ei voita sitä tunnetta. Tai kun kuvat onnistuu juuri sillä tavalla kun toivon ja saan jaettua mun tarinaa ja tunnetta niiden kautta.


Asukuvat on aina olleet mun blogin kantava voima ja pääpaino, mutta huomaan yhä enemmän että ihmiset karkaavat instagramin puolelle asuinspiraation perässä ja asupostaukset blogissa tavoittaa vähemmän yleisöä kuin ennen. Teenhän mä tätä itsekin. Selaan instagramia nopean asuinspiraation perässä ja tallennan mun lemppari asut sinne. Sen sijaan nautin siitä, että voin blogeista lukea pidempiä tekstejä jotka keskittyvät tiettyyn aiheeseen. Näitä myös tykkään itse kirjoittaa paljon enemmän ja huomaan että joka kerta kun oon jakamassa asukuvia, mun pää lyö tyhjää sen suhteen että mitä ihmettä mä kirjoittaisin näiden kylkeen. Itse entistä vähemmän kaipaan blogeista päiväkirjamaisuutta (tiedän toisaalta että tää kiinnostaa lukijoita paljon) enkä oikein koskaan ole kokenut sitä omaksi tyyliksi. En alkuaikoinakaan kirjoittanut päiväkirjamaisesti mun arjesta blogiini, vaan heti ajatuksena mulla oli asukuvien jakaminen ja asuninspiraation saaminen. Tän vuoksi arkinen ja päiväkirjamainen suunta ei varsinkaan tunnu mun jutulta.Mitä jää sitten mulle? En kuitenkaan halua lopettaa bloggaamista, koska kuten sanoin se on niin iso osa mun identiteettiä ja kuka mä oon. En oikein tiedä mitä tekisin sillä vapaa-ajalla jota blogin lopettaminen vapauttaisi?

Oon huomannut omaksi ilokseni sen, että mun neuleohjeet ja diy-henkinen sisältö kerää koko ajan enemmän yleisöä pariinsa. On ihanaa huomata miten neuleohjeilla on jatkuvasti uusia lukukertoja ja on pakko myöntää että se on ehdottomasti sisältöä jota mä itse tykkään myös tuottaa. Ilahdun niin suunnattoman paljon aina siitä, kun joku kertoo että oli lähtenyt kokeilemaan mun villapaitaohjetta tai saan pyynnön jakaa uuden ohjeen johonkin tiettyyn neuleeseen. Neuleohjeiden lisäksi nautin itse hyvin paljon slow fashionista ja eettisemmästä ja ekologisemmasta kulutuskäyttäytymisestä kirjoittamisesta. Viimeaikoina yhä vahvemmin oon vienyt blogia tarkoituksenmukaisesti siihen suuntaan, koska koen että nämä aiheet kiinnostaa mua itseäni ja että näistä mulla on eniten annettavaa.

On ollut mukava huomata, että nää postaukset on saaneet hyvän vastaanoton. En niinkään enää oikein inspiroidu kirjoittamaan mun päivän asuista pelkästään asukuvien kylkeen. Näin melkein 8 vuoden jälkeen tuntuu, että oon kaiken sanottavan asuistani jo sanonut. Ne kerrat kun oon halunnut jotain kirjoittaa asukokonaisuudesta koen deja vu:n, koska olen varmasti saman tekstin kirjoittanut jo moneen kertaan.


kuvat: Sara Vanninen


Kaikki nämä ajatukset on johtaneet siihen, että oon ymmärtänyt mitä haluan fashion statementin olevan tulevaisuudessa.

Haluan että fs on paikka netissä - slow fashion sivusto, joka keskittyy hitaaseen ja eettiseen muotiin, neuleohjeisiin ja vaatteiden itse tekemiseen, minimalistiseen tyyliin ja kapselivaatekaappiin, inspiroimiseen ja second hand löytöihin. Haluan kirjoittaa fs:n mun ajatuksista muodin suhteen ja inspiroida mun lukijoita heidän omasta vaatekaapistaan. Haluan tuoda esille mielenkiintoisia ja ihania suomalaisia eettisen muodin brändejä ja inspiroida ihmisiä lähtemään kirpputorille. Haluan tuoda entistä enemmän esille mun omat Rknits neuleohjeet ja keskittyä niiden kehittämiseen. Haluan myös tulevaisuudessa jakaa enemmän inspiraatiota vaatteiden itse ompelemiseen ja toivottavasti myös julkaista mun ensimmäisiä diy-tutoriaaleja sillä saralla.


Haluan että fs on hidasta mediaa, joka ei ole kertakäyttöistä. Usein valitettavasti tuntuu, että blogisisällöt katoaa yhden lukukerran jälkeen netin syövereihin. Haluan että fs:n sisältöön voi palata kerta toisensa jälkeen ja että se on ajankohtaista niin tammikuussa kuin kesäkuussa. Haluan keskittyä kirjoittamaan ja kuvaamaan laadukasta ja inspiroivaa sisältöä ajatuksella, sen sijaan että koen painetta siihen että mun pitää julkaista jotain kolme kertaa viikossa.

Aluksi mietin, että fashion statement ei kyllä oikein enää toimi tämänkaltaisen sivuston nimenä ja pohdin vakavasti pitäiskö mun muuttaa nimeä, kunnes tajusin että omalla tavallaan tämä aihepiiri jos mikä on statement. Mä tiedän, että tää muutos ei ehkä oo kaikkien mieleen ja voipi olla, että osa teistä nimenomaan jää kaipaamaan sitä mun arkisempaa asukuva puolta. Toivon kuitenkin että jokainen löytää jotain luettavaa täältä jatkossakin ja aivan varmasti tuun jakamaan asukuvia ja asuinspiraatiota täällä jatkossakin, kuin myös mun instan puolella.


Toivon, että te pysytte edelleen mukana ja viihdytte fashion statement №2 parissa!Tykkää-merkinnät

Kommentit

Riikka
Riikka,
Päädyin näin yön pimenevinä tunteina sun blogiin todella pitkien googlettelujen jälkeen. Tykästyin heti sun blogin konseptiin, DIY-henkeen ja slow fashion - muotijuttuihin. Todella piristävää muutosta blogimaailmaan, jossa kulutusta riittää. Itse saan enemmän inspistä just itse tehdyistä vaatteista ja asukuvista, joissa kierrätetään niitä samoja vaatteita, koska omassa arjessakin samat vaatteet on päivästä toiseen käytössä.

Inspiraatiosta puheen ollen, rakastuin tän postauksen villapaitaan ja haluan samanlaisen! https://fashionstatement.fi/miten-oppia-neulomaan-villapaitoja-35274032 Mistä olet löytänyt tähän paitaan ohjeen ja millä langoilla olet paidan neulonut? Näyttää aivan todella hyvälle ja just täydelliseltä talven pakkasiin.

Keep up the good work, girl!
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi vitsit!! Niin ihana kuulla <3 ja samat ajatukset juuri itsellä!! Itse tehdyt vaatteet kunniaan<3 Toi villapaita on itseasiassa yksi mun kirpputori löydöistä, joten en tän suhteen osaa auttaa suoraan :--( Mutta Drops Designin sivuilla on kasapäin pohjoismaisia ohjeita täällä: https://www.garnstudio.com/search.php?action=browse&c=7&lang=fi ja nopealla selauksella nää vois olla vähän samantyylisiä: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=441&cid=11 https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=5320&cid=11 Noissa on käytetty Dropsin alaska ja karisma lankaa ja voin ainakin niitä molempia suositella oman kokemuksen perusteella!
nouw.com/reettapelli
Jjj
Jjj,
"Eksyin" sun blogiin, kun etsin villapaidan ohjetta ja täältä blogista se löytyi. Tykkään siis ihan hirveästi tässä DIY meiningistä, neulejutuista ja tunnelmasta, joka siitä tulee. Itsekin ihan hurahtanut neulomiseen!
ReettaPelli
ReettaPelli,
vitsit niin siistiä että löysit tänne! kiitos<3 ja ahh neulomiseen on niin ihana hurahtaa!
nouw.com/reettapelli
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229