SYKSYN 2018 TRENDIT JA MIKSEI NIITÄ NÄHDÄ MUN PÄÄLLÄ

SLOW FASHION

Mulla on ollut tapana puhua aina vaihtuvista trendeistä mun blogissa. Oon joko listannut sen hetken parhaimpia trendejä tai jakanut inspiraatiota miten niitä voi pukea. Toisaalta en halunnut että tämä vuosi olisi poikkeus sen suhteen, mutta toisaalta tuntuu että mun blogiin ei oikein sovellu tämäntyylinen kestämättömien trendien esille tuominen. En sano, että olisin niitä ennenkään tuonut esille siinä valossa, että tässä on nää tän syksyn trendivaatteet ja näitä ei voi sitten enää joulun jälkeen käyttää, vaan oon aina pitänyt sitä tärkeänä että trendeistä valitsee ne itselleen sopivimman. Niin mä oon erityisesti tänä syksynä tehnyt.

Ja todennut ettei mikään niistä istu mun tyyliin siten että se kestäis aikaa.

Vaikken ookkaan erityisesti trendejä tälle syksylle metsästänyt, en oo voinut välttyä niiltä suurimmilta. Leopardikuosilta, vakosametilta, ruskealta, isoilta ja rumilta muhkulenkkareilta, käärmekuosilta, tweediltä, nahalta ja cowboy bootseilta näin muutaman mainitakseni. Eläinkuosi on tänä syksynä ollut ihan joka paikassa, vaatteissa ja asusteissa, kuin myös eri värisinä ja eri eläiminä. Se varmaan on se tän hetken ehdoton ykköstrendi, joka onneksi on suhteellisen ajaton ja ei koskaan mene pois muodista. Tuntuu että eri tekstuurit on nyt erittäin vahvasti näkyvillä ja teddytakit ja tekoturkikset on enemmän in kuin koskaan. Toisaalta teddytakki on ollut mun mielestä the-takki jo kahtena edellisenä talvena ja tekoturkis on kanssa omalla tavallaan klassikko. Tänä vuonna näitä näkee ehkä räväkimmissä väreissä kuin ennen ja esimerkiksi tekoturkista oon nähnyt takkien lisäksi muun muassa laukkuna.

Tuntuu että se hetkellinen minimalistinen kausi muodin suhteen on vähän ajanut itsensä ohi ja nyt mottona on että mitä isompaa ja näyttävämpää, sen parempi. Ehkä juuri tän vuoksi musta tuntuu, että mikään näistä näyttävistä trendeistä ei oikein sovellu mulle, varsinkin kun en oo edes tän syksyn trendivärin ruskean kovin fani! Tai sitten oon löytänyt sen oman tyylini ja ne jutut joille mun sydän tykyttää.

Tykkään ajatuksen tasolla jokaisesta näistä trendeistä! Vakosametti näyttää törkeän hyvältä oikeiden henkilöiden päällä, kuin myös leopardikuosi, mutta siinä se ongelma onkin. Se näyttää hyvältä muiden päällä, mutta en oikein tiedä toimisiko se mulla. Se voisi toimia tasan sen yhden blogikuvan ajan ja sen jälkeen olisin sormi suussa sen suhteen, että miten mä käytän tätä nyt omassa arjessa. En oikein voisi kuvitella että menisin leopardikuosisessa hameessa tai vakosametti setissä töihin. On hyvin helppo sokaistua ja lähteä trendeihin mukaan. Tiedän että mä oon ainakin niin tehnyt ennen ja sitten tajunnut hetken päästä että tää kyseinen trendi ei nyt sitten oikein sopinutkaan mun vaatekaappiin pidemmällä aikavälillä. Näin kävi viime vuonna kietaisupaitojen kanssa, jotka iski blogeihin ja instaan kuin sata volttia ja mä olin myyty. Nyt tänä vuonna tajusin että ei ne oikein oo mun juttu ja harmikseni totesin menneeni ansaan tän trendin suhteen. Myöskään off-the-shoulder paidat ei loppujen lopuksi ollutkaan se mun juttu ja nyt harmittaa, että halusin niitä käyttää vain sen vuoksi että se oli in. Huomaan vanhoja kuvia katsellessa sen niin piinaavan selvästi, että mitkä vaatteet on olleet mulla vain siksi että ne oli trendikkäitä ja mitkä toimii oikeasti.

En tiedä onko muilla tälläistä ongelmaa? Voi olla että tää on ns. ammattitauti tai sitten täysin normaali ilmiö nykyään microtrendien maailmassa, jossa kuluttajalle syötetään uusi trendi viikottain ja jossa viikon päästä on jo jotain uutta ja kiinnostavaa tarjolla. Vaikka mäkin oon usein sanonut sitä, että valikoin todella tarkasti mitä trendejä päädyn ostamaan omaan kaappiini, en voi väittää että olisi onnistunut siinä kovin isolla prosentilla. Ehkä vietän aivan liian paljon aikaa blogeja ja instagramia selaten, koska tuntuu että mua on liian helppo aivopestä trendien suhteen. Ei mene kauaa, ennenkuin muutan mielipidettäni en tykkää tästä-vaiheesta, ei vitsit mäkin haluan tuollaisen-vaiheeseen.

Tänä vuonna oon tehnyt päätöksen, että en aio ostaa mitään edellä mainituista trendeistä. Poikkeuksena tähän on teddytakki, jonka vihdoin tänä talvena päätin kahden vuoden haaveilun jälkeen lisätä omaan takkikokoelmaani. Tuntuu vähän huvittavalta että mun pitää tehdä tietoinen päätös etten osta mitään näistä trendeistä, mutta uskon että se tekee päätöksessä pysymisen helpommaksi. Pelkään että oon nyt vasta siinä vaiheessa, että mikään näistä trendeistä ei niinkään kiinnosta mua, mutta etenen jossain vaiheessa syksyä siihen pisteeseen, että jokin näistä trendeistä alkaa houkuttamaan. Sen vuoksi onkin helppo tehdä nyt päätös, jota voi sitten kirota myöhemmässä vaiheessa.

Tuntuu vähän oudolta tässä mun "asemassa" muotibloggaajana sanoa, että nää syksyn trendikkäimmät jutut on mun mielestä vähän niin ja näin. Enhän mä nyt oikeastaan niin oo sanomassakaan, mutta oman roolin vaihtuminen korostuu jotenkin erittäin paljon itselle tän postauksen myötä. Siinä missä ennen olin tosiaankin kiinnostunut ja innostunut uusista trendeistä ja seurasin niitä ennen kausien vaihtumista, tällä hetkellä tilanne on täysin toinen. En ole aktiivisesti oikeastaan ollenkaan seurannut tän syksyn trendejä, eikä mua oikeastaan kiinnosta ne suuremmalla tasolla. Oon erittäin onnellinen just nyt omasta tyylistäni ja korkeintaa iloinen siitä, että jos omasta kaapista löytyykin jotain joka onkin nyt "trendi".


Onko muita jotka ei oo innostunut tän syksyn it-vaatteista tai muita, jotka on ajatuksen tasolla lopettaneet trendien seuraamisen ja kuluttamisen?

Likes

Comments

SaraV
SaraV,
Ähh, kirjotin juuri pitkän kommentin tähän tekstin ja onnistuin pyyhkimään sen pois täysin...😩 Mutta siis aivan super hyvä teksti! Itse olen herännyt viime vuosina omaan kulutukseeni ja siihen kuinka vähän tai ei lainkaan käyttökertoja osa vaatteistani saa. Osin käyttökertojen vähyys johtuu varmasti vaatteiden määrästä, osin siitä jos ne ovat olleet trendikkäitä ja osin siitä, etteivät ne yksinkertaisesti sovi yhteen. Vaikka kauheasti en ole pelkkien trendien perässä juossut, niin nykyään olen entistä kriittisempi niiden suhteen. Tänä syksynä aion pukeutua rakastamaani ruutuun, ruskean vaaleisiin sävyihin ja leopardikuvioisiin kävelykenkiin. Kävelykengät ovat mun vaatekaappini käytetyimpiä kenkiä, ja tuosta leopardista olen tykännyt jo pidemmän aikaa - mutta ennen sitä ei löytänyt mistään. Nyt kun törmäsin noihin kenkiin, niin en voinut jättää niitä ostamatta!nouw.com/sarav
FashionStatement
FashionStatement,
Kiitos! Mulla on vähän sama tilanne, että koska vaatteita on vaan aika paljon niin toisille vaatteille tulee tosi vähän käyttökertoja. Toisaalta se on ehkä ihan hyvä, koska silloin ne periaatteessa kestää käytössä pidempään (ainakin jos ne vielä vuosienkin jälkeen miellyttää silmää). Ja osa mulla on myös sitä, kuin sullakin, että ne on ns. eläneet jo aikansa ohitse. Tän vuoksi oonkin nyt alkanut kiinnittämään siihen paljon huomiota, etten sijoittaisi niihin kaikista trendikkäimpiin juttuihin, jotta ne olisi vielä vaikka kahden vuoden päästä itselle mieluisia. Se on ihan parasta, jos käy niin että jokin juttu josta itse on tykännyt aina tuleekin muotiin, jolloin sitten valikoima sen ostalta kasvaa paljon suuremmaksi ja saattaa löytää just sen jutun mitä on jo pitkään etsinyt! nouw.com/fashionstatement
Ripsu
Ripsu,
Hei! kiva teksti! Tosin mulle käy lähes kaikki tämän syksyn trendit 😬, tän kauden lähes kaikki trendit ovat ihme kyllä todellakin minun maun mukaisia. Luultavasti kuitenkaan en aio investoida ruskeaan enkä ruudulliseen. Leopardiin hurahdin pitkän tauon jälkkeen ja hankin Gannin ihanan silkkimekon. Cowboybootseja rakastan, mut niitä on ennestään. Vakosametti on mulle nostalgiaa sieltä 60-luvulta 😍 ja kietaisupaidat ja -hameet/mekot ovat edelleen käytössä. Ja muhkurasneakersit ovat älyttömän hyvät kaupungillakävelyjalkineet. Mutta tässä se on, nyt olen ostolakossa! stadinainen.com
FashionStatement
FashionStatement,
Moi! Kiitos paljon, ihana kuulla että tää teksti herätti ajatuksia! Mutta se onkin sitten vähän eri juttu, jos kaikki tän kauden trendit tuntuu 'omilta' ;---) Parasta musta on just ne hetket, kun löytää omasta kaapista sen trendivaatteen ja usein sitten sitä alkaa käyttämään uudella innolla! Yks asia minkä oon tässä vähitellen oivaltanut ja oppinut on myös se, että vaikka jokin asia olisikin aivan ihana niin ei se tarkoita että mun on pakko se omistaa. Kaikkea ihanaa ei tarvitse omistaa, ainakaan heti! Voi olla että kun jää odottelemaan jonkin asian kohdalla, himotus siihen meneekin ohi tai sitten löytyykin just se omaan tyyliin sopiva versio vähän myöhemmin :--))nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229

lue myös nämä