SYKSYN KAPSELIVAATEKAAPPI

Syksy on ehdottomasti mun lemppari vuoden aikaa pukeutumisen suhteen ja se näkyy myös tän syksyn kapselissa! Musta on inspiroivaa koota näitä minikapseleita ja kuvata ne myös blogiin, vaikka todellisuudessa mulla on enemmän vaatteita käytössä jokaisessa kapselissa. Nää ois kuitenkin mun valinnat jos pitäisi valita tän syksyn The-vaatteet. Toivottavasti nämä on teille myös inspiroivia!


Jaoin nämä tuttuun tapaan ala ja yläosiin ja vielä erikseen ulkovaatteisiin ja kenkiin. Yläosia on tällä kertaa tuplasti enemmän kuin alaosia, mutta yläosia vaihtamalla näyttää ne samat farkut aina uudelta! Oon takki-ihminen, joten sen vuoksi tässä on taas suhteessa enemmän takkeja kuin muita vaatteita. En yksinkertaisesti voi vastustaa hyvää takkia ja varsinkin näin syksyisin se on mitä asusta usein on pelkästään näkyvissä.

Alaosissa ylläri ylläri farkut. Oon farkkutyttö henkeen ja vereen, joten tää on aika toistuva osa mun kapselissa. Huijasin vähän ja valitsin tähän kahdet tän hetken lempparifarkut, vaaleat ja keskisiniset. Mustien farkkujen aika tulee kunnolla vasta sitten talven kapselissa. Toinen alaosa valinta on sekin aika yllätyksetön, nimittäin mustat puvunhousut. Ne on mun vaatekaapin yksi vahvimmista tukipilareista (niiden farkkujen lisäksi) ja ne näyttää hyvältä ihan jokaisessa tilanteessa. Kolmas alaosan on ehkä villikortti ja ei tuu tietenkään toimimaan enää kun ilman viilenee lopullisesti. Kuviollinen midimittainen hame on täydellinen pari villapaitojen kanssa, joten sekään tuskin tulee isona yllätyksenä. Oon itseasiassa yrittänyt hyötykäyttää vielä kesämekkoja nyt syksyllä pukemalla vain niiden päälle villapaidan! Hameen helmat ja syksy on jotenkin niin täydellinen pari, vaikkakin välillä vaikea toteuttaa. Onneksi helmojen alle voi aina pukea kalsarit lämmittämään.

Olisin hyvin voinut kasata jo syksyn kapselin täysin villapaidoista, mutta halusin haastaa itseäni! Koska oon nyt töissä, vaikka voin kyllä lähteä sinne villapaidassa, halusin lisätä tähän kapseliin muutaman ns. siistimmän vaatteen. Marimekon jokapoika paita on mun lemppari ja täydellinen töissä mustien puvunhousujen parina! Jokapoika on mun mielestä klassikko, joka tulee pysymään mun käytössä varmasti vuosikymmeniä ja rakastan omani syvää tummansinistä väriä. Pilkullinen pusero on tän kapselin juhlavaate, vaikkei nyt mitenkään juhlavimmasta päästä. Oon ehkä vähän huono pukeutumaan nätisti, joten mun mielestä tää farkkujen tai puvunhousujen kanssa on tosi kiva illanvietto asu. (ei sillä että mulla olisi muita illanviettoja kovin usein, kuin sohvalla peiton alla blogin kirjoittaminen haha).

Viimeinen vaate tässä rivissä on mun täydellinen vintagebleiseri! Tää on äidin vanha ja omin tän nyt tänä syksynä itselleni omaan käyttöön. Katsokaa nyt sen väriä! Todellisuudessa se on ehkä vähän oranssimpi kuin mitä se näissä kuvissa on ja aivan täydellinen sävypari farkun kanssa. Lisäsin sen just tähän kapseliin siksi, että muistaisin pukea sen päälle useammin. Turvaudun aika usein siihen mun tuttuun ja turvalliseen ruudulliseen bleiseriin, vaikka tääkin menisi kaiken sen kanssa kuin se ruudullinenkin.

Ja sitten päästään asiaan, nimittäni villapaita osastolle! Yritin hillitä itseäni ja valtia tähän vain ohuita neuleita, jotka on oikeasti järkeviä tähän säähän. Oon yrittänyt säästellä mun paksuja neuleita vielä viileämmille säille, että silloin on sitten jotain mitä lyödä vielä pöytään. Mun valinnat on siis musta puuvillainen poolo, harmaa ohut villaneule ja mun rakas omatekemä vaaleansininen kuvioneule. Musta ohut poolo menee aivan kaiken kanssa ja sen voi pukea myös kaiken alle. Tämä mun oma on itseasiassa ostettu Dressmannista ja voin suositella sitä lämmöllä! Ihan superhyvä laatuinen eikä myöskään ollut hinnalla pilattu. Usein miesten puolen vastaavat tuotteet on paljon korkeampi laatuisia verrattuna naisten vaatteisiin, koska (niin tyhmää kuin se onkin) ne on tehty kestämään kun taas naisten vaatteet on tehty ns. kulumaan jotta nainen ostaisi lisää. Neule nro. 2 on harmaa neule, koska harmaat neuleet on mun heikkous. Tämä on itseasiassa kirpparilöytö ja täydellinen ohut hieman oversized yksilö. Siitä ei tarvi varmaan muuta sanoa, kuin että farkut tai mustat housut ja tää on täydellinen joka päivä, unohtamatta sitä kuviollista hametta!

Ja viimeisenä mun lemppari. Oon tosiaan vielä vältellyt paksuja neuleita, mutta koska tää on niin reikäinen niin tää menee varmaan haha. Yhdistän tän varmaan tän värin vuoksi vähän kevääseen (ja koska tein sen myös viime keväänä) mutta jäänsinien on myös ihan täydellinen talviväri. Tää ja farkut on asu joka toimii aina.

Oon sanonut varmaan joka kategoriasta, että tää on se mun lemppari haha. Mutta ne takit, mun elämän rakkaus (kenkien ja villapaitojen ja tietty poikaystäväni rinnalla). Oon niitä tyyppejä jotka yrittää pitkittää talvitakkien käyttöönottoa, koska niitä saa sitten käyttää taas kyllästymiseen asti. Tykkään myös ihan super paljon villapaidan ja kevyemmän takin yhdistelmästä, jonka vuoksi tässä kapselissa on vielä trenssi ja nahkatakki mukana. Molemmat niistä on mun parhaimpia kirppislöytöjä, mikä osoittaa että varsinkin niitä kalssikkoja kannattaa etsiä kirpparilta. Trenssi on ihan no brainer, se on mun perustakki aina syksyisin. Tykkään siitä että se on vähän pidempi (mun omat melkein nilkkoihin asti), koska mikään ei ole parempaa kuin kietoutua pitkään takkiin kun viima on vähän pureva. Tää nahkatakki on aivan upea, mutta en oo viime vuosina ollut nahkatakkityttö, jos tiiätte mitä tarkoitan? Tiedän, että jonkin ajan kuluttua mun tyyli saattaa siirtyä vähän vasemmalle ja silloin nahkatakki voi olla se täydellinen takki. Sitä odotellessa haluan kuitenkin haastaa itseäni pitämään sitä useammin ja sen vuoksi lisäsin sen tähän kapseliin!

Tästä puuttuu mun varmasti käytetyin takki, eli mun pyöräilytakki joka on mulla aina päällä töihin mennessä. Se on hyvännäköinen urheilullinen parka, mutta ei jotain mitä halusin tähän kapseliin mukaan, koska siinä ei ole kyse muodista tai tyylistä vaan enemmänkin käytännöllisyydestä. I know, crazy. Sen sijaan viimeinen takki on mun ohut ruudullinen villakangastakki, joka on vähän samantyylinen kuni mun ruudullinen bleiseri. Tää ruututakki on mun syksyn go to, kun kaipaan vähän sitä extraa asuun. Ruudut toimii aivan kaiken kanssa!

Kengät. Voin sanoa, että oli kamalan vaikea valita vain kolmea, mutta toisaalta helpoksi sen teki se, että mulla on aina oltava tennarit kädenulottuvilla. Punaiset tennarit on vähän ehkä villi valinta, mutta koska ne toimii niin hyvin farkun kanssa niin ne toimii sen vuoksi melkein mun koko kapselin kanssa. Yllättäen en ole enää niin tennarityttö kuin olin muutama vuosi sitten, jolloin pidin ainoastaan tennareita. Nykyään tykkään ehkä vähän enemmän mustista nahkakengistä, koska osaan käyttää oikeastaan vain mustia kenkiä haha. Nämä mustat herrainkengät on mun käytetyimmät kengät. Nämä on alkujaan myös kirpparilta ja ehkä myös koon liian isot, mutta ne on siitä huolimatta (tai sen vuoksi) maailman parhaat jalassa. Nämä on mun mukavimmat kengät ja lisäksi ne on älyttömän hyvännäköiset ihan kaiken kanssa. En voi kun suositella mustia herrainkenkiä, jos sun tyyli on vähänkään samatapainen (tai jotain ihan muuta) kuin mun. Ne tuo asuun sitä jotain extraa, vähän maskuliinisuutta ja vähän minimalistisuutta.

Jos tiedät mun tyylin ja mitä kenkiä mulla on kaapissa, huomasit varmasti sen että mun kaappiin on päässyt uudet kengät. Uskalsin vihdoin ostaa omat Dr. Martensit. Oon lykännyt tätä ostoa jo vuosia, koska tiesin että ne tulisi syömään mun jalat elävältä. Martensit on tunnettuja siitä, että ne tekee rakkoja jokaiselle käyttäjälle ja että niissä menee aikaa ennenkuin ne on muokkaantuneet sun jalkaan sopiviksi. Siitä huolimatta oon haaveillut näistä jo pitkään ja tiesin että nää ois kengät jotka sopisi mun tyyliin täydellisesti. Mun edelliset varrelliset ja nauhalliset saappaat oli mun ruskeat Timberlandit ja koska oon käyttänyt niitä myös haikkaamiseen, ne on nykyään aika pahan näköset. Ne toimii loistavasti edelleen haikkauksessa, mutta en oikein oo kehdannut pitää niitä 'asuissa'. Tän kaiken lisäksi kuulin myös, että nykyään on saatavilla myös pehmeä nahkaisia Martenseja, joten pääten että nyt uskallan. Ja vitsit se kannatti! Nää ei oo tehnyt mulle rakon rakkoa, ne ei oo hiertäneet mistään ja aivan yllättäen nämä on maailman mukavimmat jalassa. Oon niin tyytyväinen näihen ja tiedän että tuun käyttämään näitä varmasti loppuelämäni! Kenkien koosta sen verran, että oon ärsyttävästi puoli koko näissä, joten päädyin ottamaan 39, kun normaalisti on 38. Tää koko toimii kuitenkin loistavasti ja on talvella varmasti myös hyvä, koska sisään mahtuu lämmin pohjallinen.

Ja lopuksi, pari asustetta. Jos taas tiedätte mut, niin tiedätte etten oo kovin asuste ihminen. En yksinkertaisesti osaa käyttää laukkuja taikka muita asusteita, vaan mulla on aina kello ranteessa ja mun vakio korvakorut. Silmälasit tekee toki aika paljon asuun ja tykkäänkin vaihdella niitä joka päivä. Tähän valikoitui mun kultaiset pyöreät, jotka olisi varmaan mun valinta jos saisin vain yhdet. Ehkä. Tän syksyn the-hattu on mulle ehdottomasti baskeri (en sano sanaakaan kipparilakista, koska se on mulla aina päässä). Yritän vieläkin selvittää miten sitä kuuluu pitää päässä ja pelkään joka kerta kun mulla on baskeri päässä, että se näyttää vähän hassulle haha. Päästä puheenollen, paksu hiuspanta on mun mielestä edelleen tosi kivannäköinen ja tuo vähän eloa täysin tavalliseen asuun.


Miltä tää kapseli näyttää teidän silmään? Onko siinä juttuja jotka vois kuulua teidän kapseliin? Ja kertokaa myös, että saatteko näistä kapselivaatekaappi postauksista irti inspiraatiota? 

Ihanaa viikonloppua!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli