SYYSKUU JA 7. VUOSI OPISKELIJANA

Syyskuu! Vaikka juuri nyt ulkona sataa ja sisällä on keskellä päivää pimeämpää kuin kesäiltoina, tuntuu syyskuu ihanalle. Rakastan kesää, mutta kyllä syksy taitaa olla mun lempivuodenaika. Niin pukeutumisen ja muodin suhteen, kuin myös syksyisen fiiliksen suhteen. Kirpeät aamut mutta vielä lämpimät päivät. Jo pimenevät illat ja viltin alle kääriytyminen hyvän tv-sarjan kanssa. Ja opiskeluiden alkaminen. Jo seitsemättä vuotta peräkkäin.

Eikö mun pitänyt valmistua jo hetki sitten?

Niin hullulta kuin se kuullostaakin, mulla käynnistyy nyt seitsemäs vuosi kauppakorkeakoulussa. Aloitin opinnot 2011 ja tällä tiellä sitä ollaan edelleen. Kaikki kurssit mulla on tosin ollut suoritettuna jo aika pitkään, 2015 joulukuusta lähtien oon ollut gradua vaille valmis. Päätin tosin että eipä sitä jaksa vielä kirjoittaa ja tein yhden ylimääräisen vaihdon, yhden ylimääräisen harjoittelun ja sitten lähdin Uuteen-Seelantiin kolmeksi kuukaudeksi. Sen jälkeen oon yrittänyt henkisesti valmistautua kirjoittamaan gradua ja nyt oon valmis! Haha vihdoinkin.

En koskaan ajatellut että mä oisin se henkilö jonka opinnot 'venähtää' näin pahasti. Oon melkein piinaavan ylisuorittajamainen ihminen. Menin vuotta aikaisemmin kouluun ja suoraan yliopistoon lukion jälkeen. Nytkin mulla on jo enemmän opintopisteitä kasassa kun tarvitsisin koko maisterin tutkintoon. Koin puoltoista vuotta sitten, että en oo ihan valmis vielä valmistumaan ja että kaipaan CVseen ainakin yhden harjoittelun oman alan hommissa ennenkuin otan paperit ulos. Ja seison tän valinnan takana edelleen. Ei mulla vieläkään mikään maailman suurin kiire olisi valmistua, mutta en oikein keksi että mitä muutakaan tässä tekisin. Ja ehkä tää opiskelija elämä ja köyhyys saa riittää ja mä voisin mennä töihin ja tulla aikuiseksi. Eikö sitä sitten muutu aikuiseksi kun valmistuu ja menee töihin?

Nyt kuluva vuosi on ollut varmasti yksi elämän parhaimmista. Oon niin kiitollinen siitä että mulla on ollut mahdollisuus 'lomailla' helmikuusta elokuuhun ja kiitollinen myös itselleni että annoin itseni tehdä sen. Oon ollut 'opiskelu putkessa' jo aika pitkään, jonka päälle on tulleet joka kesäinen kesätyö ja osa-aikatyöt opintojen ohessa. Ei ihme että sitä vähän kaipasi jotain muuta. Mutta nyt tuntuu siltä, että nyt musta tulee maisteri ja ekonomi. On jo aikakin!

Alkuperäinen tavoite mulla oli että valmistuisin jouluksi, mutta saattaa olla etten siihen (tätä vauhtia) enää ehdi. Joten uusi tavoite on valmistua mahdollisimman pian joulun jälkeen :---D Tällä hetkellä ainakin motivaatio on korkealla (mikä saattaa kyllä ajan mittaan pudota) ja tuntuu että mut on luotu kirjoittamaan gradua. Tämäkin saattaa muuttua tässä syksyn mittaan. Samaan aikaan kun oon innoissani siitä että nyt, nyt mä vihdoinkin pian valmistun, on vähän haikea fiilis. Nytkö se on tässä fiilis. Tuntuu hassulle ajatella että tää on pian ohitse, kunhan vaan saan sen gradun valmiiksi.

Mitä sitten sen jälkeen?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli