TARINAT INSTAGRAM KUVIEN TAKAA PT. 2

Koska niin moni tykkäsi mun edellisestä postauksesta , jossain jaoin tarinoita Instagram kuvien takaa, niin se saa jatkoa! Tuttuun tapaan siis, kuvan kauniita kuvia ja random juttuja mitä tapahtui niiden ottamista varten tai niiden aikana. Musta usein tuntuu, että mulle ei koskaan tapahdu mitään kertomisen arvoista, mutta saatan olla väärässä. Haluan kanssa tähän alkuun todeta sen, että iso osa mun instagram kuvista on tosiaankin suunniteltuja otoksia ja monen eteen nään aika paljon vaivaa. Haluan tietenkin että ne näyttää kuvina tosi huolettomilta ja rennoilta napsaisuilta, mutta koittakaapa itse ottaa kuvaa jossa kohde näyttää rennolta ja satunnaiselta mutta samaan aikaan hyvältä! Välillä oikeasti naurattaa miten paljon nään vaivaa tän kaiken eteen, mutta se on jotain mistä mulle tulee hyvä mieli, niin menköön. Ja sanottakoon vielä, että ilman mun poikaystävä parkaa joka on monen näistä kuvan takana, ette saisi nauttia näistä mestariotoksista.

Olin bongannut tän pellon jo etukäteen ja merkannut ihan Google Mapsiin tän sijainnin. Yhden pitkän päivän jälkeen suostuttelin poikaystävän lähtemään mun kanssa tänne pellolle kuvaamaan mun kanssa auringonlaskun aikaan. Tänne piti siis tietty ajaa autolla hekten aikaa, että mikään pikainen visiitti ei ollut kyseessä. Päästin paikalle ja lykkään kameran poikaystävän käteen, joka sitten varovasti toteaa että hei kuule tässä on nyt ehkä jokin vikana. Mulla tietenkin sydän putoaa vatsanpohjalle ja palat nousee kurkkuun kun totean että mun kamera ilmoitaa korttivirhettä eikä suostu tekemään mitään. Mun oma puhelin pullistelee täynnä ja poistan sitten siinä joitain kuvia että mahtuisi muutama edes kännykkään. Tuskailen kun aurinko alkaa mennä jo uhkaavasti pilvien taakse ja lopulta otetaan kuvat poikaystävän puhelimella. Yritä siinä nyt sitten vääntää hymyä ja näyttää huolettomalta rypsipellossa kun oot ihan paineissa siitä että onko se kamera nyt rikki. Ja koska aurinko on ihan just menossa pilvien taakse niin ei oo paljon aikaa jäädä tätä pohtimaan vaan samalla kun hymyilen kankeana kuin rautakanki mietin että onkohan mulla ne kaikki kuvat muistikortilta tallessa vai ei. Saatan myös tiuskia poikaystävälle, joka yrittää vääntää jotain vitsia saadakseen mut nauramaan. Kuvista tulee silti kivat ja poikaystäväkin onneksi vielä rakastaa mua.

Kun mulla on jokin kuvaidea, niin mä tottavie sen toteutan. Otettiin vähän extemporee jäätelöt poikaystävän kanssa ja keksin heti sillä sekunnilla minkä talon edessä mä haluan kuvan mun jäätelön kanssa. Koska mä tietenkin tiedän jokaisen Porvoon talon ja niiden kuvauslokaatiomahdollisuudet. Painellaan sitten sinä kesän kuumimpana päivänä Porvoon jyrkintä ylämäkeä puolijuoksua eteenpäin, että ehdtiään tähän ennenkuin mun jäätelö sulaa kokonaan. Poikaystävä tietenkin nautti ja söi omansa jo hyvän aikaa sitten. Mulla on tietenkin rakko jalassa uusien kenkien takana ja oon varma, että multa lähtee sen takia pian varvas irti. Tää kuva itseasiassa on kerrankin ns. vahinkokuva, koska siinä yli kolmenkymmenen helteessä ylläriylläri se jäätelö tosiaan sulaa ja valuu kivasti kättä pitkin. Oon just hörppäämässä niitä sulaneita jämiä suuhuni ja onnekseni poikaystävä ottaa just siitä kuvan. Voila ja täydellinen instagram kuva on valmis ja mä pääsin vihdoin syömään sitä mun jäätelöä.

Edelleen about sata astetta lämmintä ja tää muija keikistelee villapaidassa ja hatussa. Oltiin kiivetty tänne vuorenkielekkeelle läkähtymispisteessä tuolta alhaalta asti ja oltiin aivan hiki märkiä. Päästiin onnellisena perille ja mä olin aika innoissani siitä, että tästä saa aika kivoja kuvia. Olin tietenkin raahannut mun norjalaista villapaitaa tässä helteessä tänne ylös asti, koska ei sitä nyt voi olla haikkaus kuvaa Norjassa ilman villapaitaa. Oltiin just päästy asettumaan kun toinen seurue pyyhältää paikalle ja luon poikaystävään katseen, että meidän pitää odottaa tää toinen porukka pois täältä, koska mä en lähde täältä ennenkuin saan ne mun kuvat. Meidän onneksi kukaan siinä toisessa porukassa ei oo bloggaaja tai wannabe instagram tähti ja ne lähtee aika nopeaa pois ja mä pääsen kiskomaan villapaitaa mun hikisen yläkropan päälle ja näitä farkkushortseja jalkaan. Otetaan "muutama" kuva ja sitten vihdoin päästään mekin lähtemään alaspäin.

Jaoinkin Instagramin puolella vähän tätä tarinaa näiden kuvien takaa. Kotimatkalla Lofooteilta huomasin Mäntsälässä tän auringonkukka pellon, mutta siinä hetkessä ei oikein jaksanut enää pysähtyä ottamaan kuvia, joten päätin tulla tänne seuraavana päivänä. No seuraavana päivänä tajusin, että mun muistikortti kaikkine reissukuvineen on rikki ja voitte uskoa sitä pientä paniikkia ja itkua mitä siitä seurasi. Onneksi kaikki päätyi lopulta onnellisesti, mutta tässä hetkessä olin aika maani myynyt. Olin kuitenkin suunnitellut näitä kuvia ja löysin onneksi vanhan muistikortin joka toimi mun kamerassa. Lähdin kaikesta huolimatta sitten Mäntsälään ottamaan näitä kuvia. Naama oli ehkä vähän itkusta turvonnut ja hymy ei ehkä tullut yhtä luontevasti kuin yleensä, mutta kuvista tuli onneksi tosi kivoja. Ei näitä katsoessa vois uskoa, että olin aamun vollottanut! Saatoin myös olla aika hauska näky kun kyykin yksin jalustan kanssa täällä pellossa yleisen tien varressa!

Eihän kukaan nyt oikeasti haikkaa lippu kädessä, mutta kuvassa se on aika kivannäköinen! Ja eihän me tätä siltaa meidän reitillämme ylitetty, mutta bongattiin sen meidän polun varresta ja mä halusin ottaa sen luona kuvia. Muuten kuva onkin sitten kaikessa lavastuksessaan ihan autenttinen, mulla oli nää vaatteet ihan oikeasti päällä haha. Saatoin joutua vähän jo lahjomaan poikaystävää niskahieronnalla näitä kuvia varten.

Ennen Lofoottireissua olin viikonlopun maalla meidän mökillä yksinään häitä juhlimassa. Olin suunnitellut tietenkin että otan kuvia pellossa niinkuin maalla nyt on tapana tehdä. Mun epäonneksi ne oli varmaan juuri edellisenä päivänä ajettu ja jäljellä oli vain korret. Päätin kuitenkin toteuttaa mun vision ja menin istuskelemaan peltoon haha. Meidän mökillä ollessa yleensä missään ei ole ristin sielua, mutta huomasin että noin parikymmentä minuuttia sen jälkeen kun olin oikeanpuoleista kuvaa ottamassa, tuli paalauskone pellolle kasaamaan heinät kokoon. En onneksi enää siinä vaiheessa ollut istumassa tuolla pellolla!!! En ottanut tästä opikseni, vaan halusin vielä kuvata kuvia musta mun häävieras asussa pellossa, koska sen värit sointui niin kauniisti kaurapeltoon (löysin yhden pellon jota ei oltu vielä ajettu). Pompin sinne juhlatamineissa ojien yli ja nokkosten lävitse ja hetken päästä tajuan että mua tuijottaa kaksi perinteistä maajussia tienvarresta. En tiedä kauanko ne mua oli tuijotelleet mutta kun talsin sitten kotiinpäin, he totesivat mulle luulleen että pellolla oli enkeli :------DDD Oli vähän pokassa pitelemistä. Miksi just sinä hetkenä kun mä päätän vähän kuvailla pellossa, koko kylä sattuu paikalle? Varsinkin kun normaalisti tuolla ei ole ketään mailla halmeilla haha.

Itseasiassa meidän Lofootti reissulta ei tullut hirveästi lavastettuja tai pitkälle suunniteltuja kuvia, koska ktelttailussa ja ruuanteossa oli tarpeeksi suunnittelemista haha. Mutta mua aina huvittaa nää kuvat haikeilta, joissa kohde seisoo jossain kaukana kielekkeellä ja kuva on ns. vahingossa joku muu ottanut. Kun todellisuudessa mun reissukaveri jäi seisomaan vähän kauemmas meidän eväspaikkaan kameran kanssa ja mä astuin sitten pidemmälle maisemaan seisoskelemaan. Olin tänne huipulle kanssa varannut villapaidan mukaan (myös lämpösyistä), mutta todellisuudessa olisin tarvinnut ehdottomasti kuoritakkia tänä hetkenä päälle, koska tuolla kylmässä tuulessa hikisenä oli vähän viileä seistä. Mutta villapaita nyt näyttää vaan kivemmalle kuvissa...

Tää kuva näyttää että se olis napattu haikilla jostain vuoren rinteestä, kun todellisuudessa se on otettu tienvarressa olevan levähdyspaikan pientareella. Paikalle saapui pari lammasta ja mä olin alta aikayksikön jahtaamassa niitä kamrean kanssa, että saisin ne ikuistettua haha. Hyvällä rajauksella pääsee niin pitkälle kuvissa ja tällä tavalla alhaalta otettuna, tää kuva antaa tosiaan illuusion jyrkästä vuorenrinteestä ja vaelluksesta.

Tää on kanssa sitä samaa sarjaa, hei pysähdytään tähän tien varteen koska tässä on kiva maisema ja mä haluan kuvan musta tässä kohtaa. Vaihdoin kuvaa varten sopivammat kengät ja takin päälle, vaikka tässäkin kohtaa tais olla melkein 30 astetta lämmintä. Kuvien jälkeen otin ne hikipäissäni heti pois. Todellisuudessa ollaan ihan tien varressa, vaikka kuvan perusteella voitaisiin olla syvällä erämaassa.

Tää kuva oli tän reissun the-kuva, jota olin suunnitellut jo pitkään ennen tänne pääsyä. Mukana oli the-hattu ja sopiva reissupaita kuvia varten. Eihän kukaan nyt oikeesti lähde vaeltamaan hattu päässä! Kuvien perusteella täällä ois pitänyt olla vene, mutta sitä ei poikaystävän onneksi näkynyt missään. Muuten olitaisiin varmasti kuvattu täällä tuplasti enemmän, koska mun olisi pitänyt ehdottomasti päästä sinne veneeseen. Onneksi saatiin nää kuvat otettua ennenkuin tänne tuli meidän seuraksi hirveästi porukkaa. Uskokaa tai älkää, välillä muakin nolottaa se kaikki mitä teen kivan kuvan vuoksi! Poikaystävästä puhumattakaan haha.


Tuleeko yllätyksenä tää vaiva näiden kuvien takaa, vai ootteko te ihan samanlaisia?! :--D Onko nää hauskaa luettavaa, eli haluatteko sitten joskus jatkoa tälle postaussarjalle?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

TheSHE
TheSHE,
Apua, ihan paras postaus😂😂😂😂!!! Niin parasta kun nää kuvat näyttää just niin huolettomilta ja vaivattomilta ja sit kunnon stoorit takana, en kestäää! ehottomasti lisää tämmösiä!!
nouw.com/theshe
ReettaPelli
ReettaPelli,
haha no sepä 😂😂 yleensä niiden vaivattomien kuvien takana on just kamala säätö ensin! Näitä on kyllä hauska jakaa ja muistuttaa myös itseä siitä, että muiden ihmisten täydellisten kuvien takana on varmasti kanssa kamala vaiva!
nouw.com/reettapelli
Hakkarainen,
Hei, tämähän oli mukavan rehellistä tilitystä! Odotin jo maailmaa syleileviä tekstejä siitä, kuinka vaan satuit vahingossa unelmien paikalle, jonka halusit ikuistaa. Koska onhan se nyt vaan ikävä tosiasia, että vahinko-otokset ovat 80 % sympaattisia yhdistelmiä linssin eteen päätyneitä sormia, kaksoisleukoja ja randomihmisten tarkoituksettomia photobombauksia.
aatenarikka.blogspot.com/
ReettaPelli
ReettaPelli,
HAHA en tosiaankaan kovin usein vahingossa satu unelmien kuvauslokaatioon vaan kaiken takana on pitkä taustatyö ja googlaus XD Kaikenlisäksi oon tosi huono-onninen ihminen, niin mun tuurillä näin käy ehkä kerran vuodessa uuden kuun aikaan! Tuntuu hassulta että kaipaan omiin kuviin huolettomuutta ja autenttisuutta ja sen eteen pitää nähdä hirveästi vaivaa.... En tiedä onko mahdollista ottaa esteettisiä vaihko-otoksia?
nouw.com/reettapelli
NennaKalsi
NennaKalsi,
Voisin sanoa, että pitkän maanantain jälkeen iltaan tällanen on ehkä parasta luettavaa mitä voisin keksiä! Kiitos ihanasta postauksesta, joka sai hymyn huulille ☺️🙌🏼
nouw.com/nennakalsi
ReettaPelli
ReettaPelli,
Voi eikä ihana kuulla! Harvoin tulee kirjoitettua mitään ns. hauskaa niin tätä oli kyllä itsellekin kiva kirjoittaa ja vielä parempi se, että se viihdytti muitakin 🙈
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli