TODELLISTA SLOW FASHIONIA

Ootte ehkä huomanneet miten kamalan rakastunut oon Marimekkoon just nyt. Marimekko on kulkenut mun mukana läpi elämän, lapsena parasta oli Marimekon pitkät raidalliset yöpuvut (nyt haaveilen sellaisesta itselle taas!) ja nyt taas voisin vuorata niin kodin kuin itsenikin pelkästään Marimekkoon. Mulle tyypillisesti kun keksin jotain, siitä muodostuu melkein pakkomielle :----D

Mulla on jo hekten ollut keväisemmät asut mielessä ja yksi iso syy siihen on ehdottomasti tämä Marimekon trenssi/mekko, jonka ostin itselleni joulun jälkeisistä alennusmyynneistä. Tää vaatekappale on niin yksinkertaisen nerokas ja toimii joko takkina, mekkona tai tähän tapaan farkkujen kanssa kaftaanimaisesti! Koska tällä tosiaan on ainakin kolme käyttömuotoa, raaskin sijoittaa roposeni tähän. Tää tummansini-vakoinen piccolo/jokapoikapaita kuosi on mun ehdoton lemppari Marimekolta ja tiedän kuulostavani vähän rikkinäiseltä levyltä kun totean, että tää tulee olemaan mun kaapissa varmasti hamaan loppuun saakka. Mutta tää trenssimekko ei oo se mihin tässä otsikossa viittaan.


Puhun nimittäin tästä Marimekon pienestä kassista, joka itseasiassa löytyy heidän tän kevään mallistosta! Mutta tää mun oma on vähintään 10 vuotta vanha, koska muistan saaneeni sen joskus teininä lahjaksi. En oo oikein osannut käyttää tätä veskaa teininä, joten se kulki mukana paikasta toiseen eri käyttötarkoituksissa, kunnes nyt tajusin että tää laukkuhan on ihan täydellinen. Joskus ilmeisesti menee muutama vuosi, ennenkuin tajuaa jonkun tuotteen arvon! No parempi myöhään kuin ei milloinkaan, nyt tää laukku tuntuu erittäin ajankohtaiselta ja tykkään minkälaisen fiiliksen se antaa asuun. Jotain mummolaukun ja ostoskassin väliltä XD Välillä sitä tuntuu unohtavan sen, ettei kaikesta kannata heti luopua jos sitä ei ole käyttänyt vaikka vuoteen. Usein tuntuu että tää ohje keskittyy enemmänkin siihen, että käyttääkö asioita just nyt sen sijaan että tunnistaisi tuotteen mahdollisuuden. Jenni Pupulandia-blogista totesikin osuvasti jossain, että ei ole ehkä niinkään pahasta jos omistaa nyt paljon vaatteita, vaan se että niitä ostaa koko ajan lisää suuressa määrässä. Usein käy ehkä just niin, että kun karsii omaa vaatekaappiaan tuntuu että nythän sinne voi ostaa jotain uutta tilalle. Parempi tosiaankin olisi se, että pitäisi ne vaatteet mitä nyt omistaa ja olisi ostamatta uutta! Mistä sitä oikeasti koskaan tietää, että joku vaate tai asuste saattaa parin vuoden päästä olla se täydellinen. Minimalismi on tietenkin erikseen ja tiedän, että pienemmästä vaatemäärästä on paljon helpompi inspiroitua. Mitä suurempi valinnanvapaus, sitä vaikeampi on usein niitä valintoja tehdä. Mutta tähän ratkaisuksi voisi toimia se, että pakkaa ne vaatteet jotka ei just nyt puhuttele 100% varastoon odottamaan uusia tuulia. Omasta varastostaan voi sitten myöhemmin ns. shoppailla uusia vaatteita käyttöön kun kaipaa jotain vaihtelua. Saatteko kiinni tästä ajatuksesta? Slow fashion on juurikin sitä, että se sama vaatekappale palvelee pitkään, eikä sen välttämättä tarvitse olla ihan joka päiväisessä käytössä koko aikaa!


Oon niin fiiliksissä tästä kokonaisuudesta! Tuntuu että se on mun tyylillisesti pukeutumista parhaimmillaan. Ei oo helppo epäonnistua jos asussa tosin on kaikki sun lempparivaatteet. Kaavailen että tää Marimekon trenssimekko tulee olemaan mun kevään, kesän ja syksyn luottovaate ja se taipuu mun mielestä arki sekä juhlapukeutumiseen. Tykkään erityisesti pitää tätä mekkona siten, että jätän tän vyötärönauhan pois, jolloin se on täydellinen suoralinjainen kaapu.


Mitä mieltä te ootte mekon ja farkkujen yhdistämisestä? Toimii vai ei?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anna,
Aaah Marimekko <3 Ostin itselleni ja äidille just joululahjaksi Marimekon pitkät raitapyjamamekot ja ne on aivan ihanat!! Vielä jopa reilu viisi vuotta sitten Marimekko tuntui liian "aikuiselta" omaan vaatekaappiin, mutta nyt lähes kaikki aina laukuista mekkoihin iskee ja kovaa 😃 Puhumattakaan kaikista ihanista jutuista kotiin. Ja hei Suomen kirppareilta on nyt hyvä bongailla esimerkiksi Jokapoika-paitoja edullisesti ja mitä upeammissa väreissä, tuntuu että niitä näkee aina kirpparikierroksella vähintään yhden!

Oon samaa mieltä, on ehdottomasti fiksua laittaa omia vaatteita joskus varastoon poisheittämisen sijaan, sillä joskus joku juttu joka ei silloin tuntunut omalta, onkin yhtäkkiä ihan oman näköinen. Tosin tässäkin on vaarana että alkaa säilömään ihan törkeetä määrää vaatteita kellariin, mut kohtuu kaikessa 😃 On ihanaa löytää omasta vaatekaapista joku vaate vuosien takaa ja ottaa se takaisin käyttöön!

Muiden päällä mekko+farkut näyttää hyvältä, mut en ole jotenkaan vielä omaksunut tota omaan käyttöön 😃 Tulee ehkä liikaa mieleen muistot ala-asteelta kun tunikat oli muotia ja niitä pidettiin farkkujen kanssa XD
2avlt5.blogspot.fi
ReettaPelli
ReettaPelli,
oijoijoi voisin toivoa synttärilahjaksi sellaista pyjamaa itselle <3 Heh mulla oli pitkään sama fiilis, vaikka oonkin aina tykännyt just tasaraidasta. Tänä vuonna koko mallisto on aivan älyttömän ihana ja iskee tosiaan kovasti! Mä oon yrittänyt bongailla niitä, mutta en ikinä oo löytänyt muuta kuin lasten kokoisia :----DD Pitää kyllä ens suomi visiitillä tehdä kunnon kierros kirppareille ja metsästää niitä! Haaveissa olisi kyllä vielä toinen omaan kokoelmaan.

Jep, kohtuu kaikessa! On ollut jotenkin helpottavaa tajuta, ettei kaikesta tarvitse luopua! Mä jossain vaiheessa ehkä vähän hurahdin minimalismiin/konmarittamiseen ja ajattelin että kaikki vaan pois mikä ei oo aktiivi käytössä, sitten vain huomatakseni että tarvitsin just sitä mistä olin luopunut muutama kk myöhemmin. Paremmin sujuu kun ottaa vähän harkintaa peliin ja tosiaan kierrättää vaatteita. Laadukkaat klassiset vaatteet on aina hyvännäköisiä, vaikka ne hetkellisesti kyllästyttäisikin!

Haha en kestä tunikoita XD Mäkin olin pitkään sitä mieltä, ettei tää toimi itsellä mutta piti ilmeisesti vaan löytää oikeat farkut ja mekko, jotta se toimi ;--)
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli