VAATEPAASTON JATKUMINEN

kuvat: @onarainyday

Otsolakko tosiaan loppui kesäkuun alussa ja tein sen jälkeen/loppumetreillä pari ostosta. Nyt oon ollut lakkoilematta pari viikkoa ja oon ajatellut vähän omaa kuluttamistani enemmän ja tullut siihen tulokseen että haluan periaatteessa jatkaa mun ostolakkoa vielä pidemmälle. En ehkä enää toisaalta puhuisi lakosta, vaan enemmänkin elämäntavasta ja sen muutoksesta.

Lakon aikana oli erittäin helppoa (melkein koko ajan) kieltää itsensä houkutuksilta ja jollain hassulla tapaa vähän kaipaan sitä huolettomuutta ja helppoutta. Ei tarvinnut miettiä haluaako jotain ostaa, koska ei ollut mahdollisuutta. Ei kulunut aikaa kaupoissa kiertelyyn, verkossa tai ihan livenä. On ollut herättävää huomata se, että nyt kun shoppailusta piti vähän taukoa ei tän jälkeen tullut mitään kamalia ostohimoja kuten vähän uumoilin. Jostain syystä nyt alennusmyyntejä vähän selanneena, tuntuu etten oikein edes innostu mistään tarjolla olevasta! Enemmänkin oon kokenut ahdistusta siitä määrästä vaatteita jonka mä omistan. Haluan päästä eroon siitä 'kierteestä' missä oon aina myymässä/kierrättämässä vanhoja vaatteita eteenpäin.

Vaikka puhun nyt ostolakosta, tuskin tuun olemaan sanan oikeassa muodossa lakossa ja ostamatta mitään. Enemmänkin oon välttelyssä, jossa välttelen ostamista haha. Sama sääntö kuin ennenkin on paikallaan, että second handina voin ostaa ns. huoletta, kuin myös toteuttaa diy projektejani. Ja ne on tuntuneet tällä hetkellä olevan ihan riittävät. Tiedän että jossain kohdin tulee varmasti tilanteita, kun en vain löydä haluaamaani asiaa second handinä ja tällöin joudun ehkä ostamaan sen uutena. Mutta luotan siihen, että jos pitkän etsinnän jälkeen en käytettynä ole tuotetta löytänyt, on se ns. tarpeeksi harkittu uutena ostamiseen. Tän vuoksi en niinkään puhuisi lakosta, vaan enemmänkin juuri elämäntavasta jossa pyrin ostamaan mahdollisuuksien mukaan kaiken käytettynä. Tällöin mun ei tarvi myöskään tuntea huonoa omaatuntoa siitä että ostan alkkareita ja sukkia, mikä tuntui vähän huijaamiselta tän viime lakon aikana!

Oon ollut aina sitä mieltä, että lakot on niille ihmisille joilla on ongelma jonkun asian kanssa ja ehkä mun on nyt sitten hyvä myöntyä siihen, että mulla on ollut vähän ongelma ostamisen kanssa. Mulla on kaikki mitä mä tarvitsen ja pakko on myöntää että vielä tähän lakkoon asti ostin yllättävän paljon uusia vaatteita, kunhan halvalla sai. Nyt haluan tehdä enemmän harkittuja ostopäätöksiä ja todellakin ostaa vain tarpeeseen. Tällä hetkellä en tosiaankaan tarvitse yhtään mitään ja tää ois mun oikeesti hyvä pitää mielessä. Uskon, että elämä on paljon helpompaa mitä vähemmän omistaa ja huomaan aina välillä olevani kateellinen niille ihmisille joiden omaisuus mahtuu suunnilleen matkalaukkuun!

Tää hame olisi varmasti yksi niistä mun matkalaukku-vaatteista. Täydellinen niin talvella kuin kesällä, arjessa kuin juhlassa! Tälläinen teeppari+hame kombo on niin mua just nyt, tarpeeksi huoleton näyttääkseen siltä, että nää oli ekat vaatteet mitkä käteen aamulla sattui mutta kuitenkin chic.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Elisa-Maria,
Jeij, ostolakko kunniaan! 😊 Todella hyvä asenne pidempiaikaiseen kulutuskäyttäytymisen muuttamiseen, sehän on mielestäni parempi kuin lyhytaikainen totaalinen lakkoilu.

Kaunis kolttu ja kaunis nainen. 😊
elisa-maria.com
ReettaPelli
ReettaPelli,
Niin samaa mieltä sun kanssa! Sehän se tavoite onkin, että pitkällä aikavälillä tekee paremmin kuin että lyhyellä ajalle tekee loistavasti! Ostolakko on ehkä just hyvä tapa herätellä näitä ajatuksia ihan jokaisessa, sen aikana huomaa paremmin oman suhteen kuluttamiseen :--) Ja kiitos!!! <3
nouw.com/reettapelli
onarainyday
onarainyday,
Tosi hyvä teksti ja hyviä ajatuksia. Itsekin haluaisin toteuttaa juurikin samanlaista ajattelua omassa ostamisessani ja ehdottomasti tehdä itse pari kesävaatetta! Harmi vain en omista ompelukonetta ja kaikki pitäisikin mennä sitten ompelemaan kaverin luo. Ja tosi kivoja kuvia tuli 😉
nouw.com/onarainyday
ReettaPelli
ReettaPelli,
No niin tuli! Oli vaikka kuinka monta hyvää otosta mistä valita ;--) Mullakaan ei omaa konetta oo, vaan aina kotona ollessa ompelen äidin koneella :----D Oon vähän miettinyt omaan koneeseen investointia, ne ihan perusmallit kun ei tuhottoman kalliita ole!
nouw.com/reettapelli
stepstoselflove
stepstoselflove,
Ihana ja simppeli asu!<3 Mä olin myös kuukauden ostolakossa ja se toi juurikin sellaisen helpottavan fiiliksen, kun ei "tarvinnut" ostaa mitään:D ja rahaakin säästyi!
nouw.com/stepstoselflove
ReettaPelli
ReettaPelli,
kiitos!! haha tiedän tunteen! Säästyi paljon energiaa ja tietty myös vähän rahaakin tänä aikana :------DD Ostamisesta on muodostunut jotenkin niin normi yhteiskunnassa ja onkin vähän surullisella tavalla huvittavaa että on helpottavaa lakon aikana kun ei 'tarvitse' ostaa mitään.
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli