VOIKO TÖIHIN PUKEA KUKALLISEN HOUSUPUVUN?

SLOW FASHION


Työpukeutuminen ja pukukoodi on ollut viimeaikoina aika paljon mun mielen päällä. Oon jakanut blogiin työasuja ja miettinyt niitä kotona aamuisin. Ehkä kyllästyin siihen ainaiseen puvunhousut villapaita kokonaisuuteen tai sitten mulla on jo kevättä rinnassa, koska alkaa olla jo aika valoisaa päivisin. Tosin ennen seiskaa kun yritän kaivaa kaapista jotain puettavaa pimeässä (etten herätä poikaystävää) on tosiaan vielä aika pimeää. Mutta vitsit mua kutkuttaa se ajatus, että kohta on valoisaa silloin kun lähden töihin. Pienestä sitä kai ilo loppupeleissä on kiinni. Joten ehkä näiden syiden takia kaipaan jotain muutosta. Tarkemmin sanottuna sitä, että käytän mun vaatekaapin vaatteita monipuolisemmin ja vähän uskaliaammin. En sitä, että lähtisin ostamaan uusia vaatteita, mikä olisi voinut tapahtua vielä pari vuotta sitten niinä hetkinä kun kaipasin muutosta.


Muistan joskus sanoneeni jollekin jolla oli töissä kukallinen housupuku päällä, että vitsit mäkin tarvitsen tuollaisen työpaikan johon voin pukeutua noin! (kukallinen housupuku symboloi mulle täydellistä vapautta) Mulla ei oo kokemusta kovinkaan tiukasta pukukoodista töissä, mutta tän nykyisen paikan pukukoodi on varmasti kaikista rennoin. Joten miksi ihmeessä en voisi todeta, että mähän oon juuri sellaisessa työpaikassa jossa voi tulla toimistolle kukallinen housupuku päällä?


Tiedätte etten oo kovinkaan räväkkä pukeutuja, joten tuntuukin vähän hassulta että oon arastellut pukeutua täysin omanlaisesti töihin tullessa. Oon ottanut vähän varman päälle ja pukeutunut samantyylisesti kuin muutkin toimistolla. Yksinkertaisiin perusvaatteisiin, hyviin sellaisiin, mutta ehkä vähän mielikuvituksettomiin. Vaikka tykkäänkin erittäin minimalistiseta ja yksinkertaisesta ilmeestä, siinä pitää olla sitä jotain aina mukana. Ja tää jotain multa jäi pois. Vaatteillaan kun viestii ihan älyttömän paljon itsestään ja ammatillisessa tilanteessa myös ammattitaidostaan. Vaatteiden avulla pystyy helposti pääsemään sisään johonkin porukkaan ja olemaan ns. Samalla viivalla. Ei oo tosiaankaan mitenkään merkityksetöntä mitä pukee päällensä. Eikä mikään ihme, että se tuottaa ongelmia ja päänvaivaa.

Mutta kuten sanoin ylempänä, mä tarvitsen muutosta. Tarvitsen sitä, että mun työasut on myös yhtä mielenkiintoisia ja tekevät mulle olon että tää-on-minä, kuin mun muut asut. Joten päätin alkaa pukeutumaan töihin ihan siten miten mä haluan ja näissä kuvissa onkin näkyvissä eka kokonaisuus. En olisi ennen pukenut tätä poolopaita kauluspaita komboa töihin, koska se on vähän liian fashion, mutta nyt se tuntui just oikealta. Eikä kukaan varmaan töissä kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Toisena päivänä laitoin hiuksiin pannan, mitä en olisi ennen viitsinyt tehdä siinä pelossa että se tekee musta jotenkin tyttömäisen ja lapsenomaisen.


Viime vuonna jaoin yhden jokapoikapaita+poolopaita asukokonaisuuden blogiin ja koska se on niin hyvä kombo tässä vielä toinen eri tavalla stailattuna. Viime kerran farkkujen sijasta valitsin jalkaan puvunhousut, mikä tekee kokonaisuudesta vähän suoraviivaisemman ja minimalistisemman. Maiharit taas tekee kokonaisuudesta arkisemman ja musta oversized villakangastakki sitoo kokonaisuuden yhteen. En toki ulkovaatteita pitänyt töissä päällä haha. Viihdyin tässä kokonaisuudessa niin hyvin! Tää on just mun näköistä pukeutumista, yksinkertaisia kokonaisuuksia pienellä tvistillä. Ei ehkä vielä niitä kukkahousupukuja, vaikka sellainenkin kyllä multa vaatekaapista löytyy. Ehkä sitten kesän korvilla!


Onko sulla jotain hyvää vinkkiä siihen, miten työpukeutuminen pysyy omannäköisenä?


Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229