VUODEN 2018 KÄYTETYIMMÄT VAATTEET


Sain instan yksityisviesteihin älyttömän hyvän postausidean jokin aika sitten ja tarkoituksena oli julkaista tämä recap viime vuoden käytetyimmistä vaatteista jo vähän aikaisemmin uuden vuoden kunniaksi. Mutta koska tälläisen postauksen kirjoittaminen vie vähän tavallista enemmän aikaa, jouduin vähän joustamaan haluamastani aikatalusta. Jokatapausessa, parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja vaikka tää nyt ei ihan uuden vuoden alkupäiville ehtinyt on tää kuitenkin mielenkiintoinen aihe!


On yllättävän vaikeaa lähteä miettimään mitä vaatteita on käyttänyt vuoden aikana eniten. Muutama vaate nousee heti selkeästi mieleen, mutta usein käy niin että ajatuksissa painottaa niitä vaatteita joita on sattunut käyttämään viime kuukausina paljon. Yritin parhaani mukaan tehdä selvitystyötä tutkailemalla asuja tältä vuodelta, joita oon blogiin postannut, mutta pyrin sen lisäksi miettimään vaattita joita pidän melkein päivittäin, mutta jotka ei koskaan päädy blogin puolelle. Oletan että mulla on myös tavallista enemmän vaatteita (vaikka katsottuani Netfliksistä Kon Mari siivousohjelman, en olekkaan siitä enää niin varma) minkä vuoksi kovin moni vaate ei joudu pakon edessä tehokäyttöön, vaan mun on mahdollista kierrättää vaatteita mielen mukaan. Ja tätä pyrinkin tekemään, yritän vaihdella niitä vaatteita joita käytän päivästä toiseen hyvissä sykleissä, jotta kaikki vaatteet pääsee kiertoon. Mutta onhan se nyt vaan fakta, että jotkut vaatteet on niitä lemppareita ja päällä useammin kuin toiset. Ja tässä on mun lista!

Tässä yllä oleva kuva antaakin aika hyvän kattauksen niistä jokaisesta.... :----D

alaosat

Monkin Taiki-farkut pitää aivan varmasti kaikkien vaatteiden ykkössijaa! Mun ehdottomat lempparifarkut ja jos saisin pitää vain yhdet farkut niin nää ois ne. Mun on pitänyt ostaa pitkään jo nää kaikissa muissa väreissä, mutta oon vielä malttanut haha. Suosittelen tätä farkkua ehdottomasti munlaisille, joilla on iso reisi+lantio alue, mutta pieni vyötärö. Tän mallin kuvauksessakin lukee, että nää on reippaan kokoiset reisistä ja tää on mulle pelastus! Mikään muu malli ei oikeastaan istu näin kivasti kuin tämä ja koska tykkään juurikin tästä vähän rennomasta lyhyestä mallista, on Taikit täydelliset. Oon käyttänyt näitä non-stop elokuusta 2017 ja edelleen ihan uuden veroiset. Näitä on saatavilla monessa eri värissä ja jopa kuosissa, mutta tää vaaleansininen on mun lemppari. Mieluusti toki ottaisin näistä myös sen tummemman sinisen ja mustan omaan kaappiin. Mulla nää on koossa 30.

Tarviiko näistä enempää sanoa? Nää on varmasti jo tutut teillekin kaikista asuista viime vuodelta! Alaosissa kunniamaininnan saa myös nyttemmin jo haaroista rikkoontuneet vintage levikset (joita vieläkin yritän salaa vähän käyttää) ja mun tummansiniset puvunhousut, joita valehtematta oon käyttänyt töissä varmasti syksystä lähtien vähintään 3 kertaa viikossa. Oon tosiaan niin farkkutyttö kuin voi olla ja tähän listaan olisi voinut nostaa muutamat muutkin farkut, kuten valkoiset farkut joita käytin kesällä super paljon!

yläosat

Yläosissa tää homma menee vähän haastavaksi, jos en halua listata tähän puolia mun villapaidoista. Valkoinen itseneulottu 'ganni'villapaita on yksi mun ehdottomista lemppareista ja oon käyttänyt sitä tänä vuonna paljon. Sen kanssa paljon käytettyjen listalle pääsee isän vanha musta poolovillapaita (vas.) ja ohuempi puuvillainen pooloneule. Nää kaksi on sellaisia jotka ei kovin usein ole blogikuvissa, mutta mulla aina reissussa mukana ja töissä päällä.Tän lisäksi käytetyimpiin yläosiin pääsee valkoinen lyhythihainen kauluspaita, jota käytin koko kesän! Niin päivänselvää, että se toimii ihan kaiken kanssa, koska kyseessä on valkoinen kauluspaita! Mutta jokin tässä on erityistä, koska se tuo asuun vähän jotain lisää verrattuna vaikka valkoiseen teepaitaan. Jätin tarkoituksella valkoiset ja mustan teepaidan tästä listauksesta pois, vaikka ne onkin varmasti mun käytetyimpiä vaatteita. Riittänee varmaan, että mainitsen siitä näin sivulauseessa haha. Tajuan tätä listausta tehdessä että oon vähän onneton kun en oo villapaidassa ja että mun on vaikea ilman kuvia muistaa mitä oonkaan kesällä pitänyt yläosana. En ainakaan asukuvien perusteella oo mitenkään erityisesti johonkin tiettyyn yläosaan jumittunut ja tässä vaiheessa mun muisti pettää. Innostuin viime kesänä ompelemaan kesätoppeja, joten muistaakseni viihdyin aika hyvin niitä vaihdellen, mutta en voi sanoa että joku niistä nousis mun käytetyimpien vaatteiden listalle. Yläosiin laskin mukaan myös bleiserit ja vuosi 2018 oli mulle ainakin bleisereiden vuosi! Käytetyin oli mun ruudullinen yksilö, joka on yksi niistä vaatteista jotka toimii kaiken kanssa ja tekee asusta kuin asusta huolitellun näköisen!

hameet / mekot / haalarit

En oo kovinkaan iso mekko/hame ihminen, joten tää kategoria oli kaikista helpoin koota hah! Molemmat näistä on kirpparilta ostettuja ja just mun näköisiä! Käytin tätä punaista mekko ihan koko kesän ja odotan jo kevättä, että voin vihdoinkin pukea sen päälle! Samaa voin sanoa tästä midihameestakin ja henkilökohtaisesti oon sitä mieltä, että se onkin parhaimmillaan villapaidan kanssa.

En tainnut julkaista tän haalarin kanssa enempää asukuvia kuin vain nämä yhdet (vas), mutta eihän se nyt hirveän erilaiselta näytäkkään asukokonaisuuksissa :---D Siitä huolimatta, tää haalari oli kanssa yksi tän kesän lemppareita ja pidin sitä kolme päivää peräkkäin päällä (mitä ei yleensä koskaan tapahdu mulle)!


takit

Takit on myös niin haastava kategoria, koska te tiedätte että takit on mun heikkous. Niitä löytyy muutama mun kaapista :---D Valitsin tähän listaan kaksi ohutta takkia ja kaksi talvitakkia, jotta pysytään kohtuuden rajoissa! Trenssi ja farkkutakki on mulle ne _the_ takit ja nää kaksi yksilöä on mun lempparit! Trenssi on kirpparilta ja täydellinen kevyen asun kanssa mutta myös ihan villapaidankin kanssa. Mulle tuttuun tapaan rennon kokoinen, joten sinne mahtuu muhkeampikin villapaita alle. Farkkutakki on muutama vuosi sitten Monkista ostettu ja tää on mun silmissä myös se täydellinen farkkutakki ja käytän sitä aina kesällä. Paitsi viime kesänä, koska oli niin kamalan kuuma! Se toimii niin farkkujen kuin mekkojen parina ja malliltaan sopivan oversized. Mä sanon, että jos kaipaat hyvää farkkua niin Monki on ehdottomasti mun suositus.Talvitakeista tuskin tulee yllätyksenä että mukana on mun teddytakki. Vaikka ostin tän vasta syksyllä, niin uskon että oon käyttänyt sitä ainakin yhtä paljon kuin tätä harmaata villakangastakkia. Oon jotenkin hämmästynyt miten paljon talviasua muuttaa se, että takki on valkoinen ja se onkin innostanut mua pukeutumaan vähän värikkäämmin tänä talvena. Ainakin joskus! Karvatakki on Lindexistä, mutta luulen valitettavasti sen myyneen aika pian jo loppuun. Tykkään tästä mun takista erityisesti siksi, että se on siistin takin-mallinen kauluksineen ja napituksineen. En myöskään oo kovin iso laatikkotaskujen ystävä ja tuntuu että monessa mallissa taskut on juurkin kankaan päälle liimatut neliöt, eikä kunnon saumaan asetellut.

Tää harmaa villakangastakki on täydellinen villakangastakki ja omistaisin tän erittäin mieluusti myös mustana. Malli on just eikä melkein, täydellinen pituus, kaulukset ja leikkaus, sekä materiaalit on laadukkaat. Tää on ostettu Weekdaysta ja luulisin, että heiltä löytyy jotain vastaavaa tänä vuonna myös. Klassinen ja ajaton takki, joka näyttää aina hyvältä on mun mielestä sijoitus ja tykkään itseasiassa harmaasta väristä tässä erittäin paljon. Ehkä vähän yllättäen mulla ei oikein ole mustia takkeja, vaan oon yrittänyt niiden avulla tuoda väriä muuten yleensä värittömään asukokonaisuuteen!


Kenkälistan ykkönen ei myöskään varmaan tule yllätyksenä! Rakastan mun Dr. Martinseja ja vaikka nämäkin oli vasta loppuvuoden ostos, niin näitä on käytetty kyllä senkin edestä. Mulla on nää melkein aina töihin mennessä jalassa, mikä tekee jo 5 käyttäkertaa per viikko! En voi muuta sanoa kuin että nää on olleet mitä parhain ostos ja tiedän, että nää tulee pysymään kovassa käytössä monta vuotta vielä. Parasta näissä ehkä on se, että nää ei oo niinkään vain talvi tai syksy kengät vaan nään nää niin hyvin kesämekkojen kanssa ens kesänä!

Toinen kenkäpari tässä listassa ei myöskään oo varmaan yllätys, mun mustat Vagabondin nilkkurit on myös mun vakikenkäpari ja mun mielestä se täydellinen musta nilkkuri. Nää on niin minimalistiset että melkein itkettää ja sen vuoksi ne näyttää hyvältä ihan kaiken kanssa. Siinä missä ennen olin lenkkarityttö henkeen ja vereen, niin nykyään oon ehdottomasti nilkkuri/bootsi/avokas kenkien käyttäjä. Pääasia että ne on nahkaa ja mustat!


Käytetyimmät kengät nro 3 ja 4 on mun mustat kirpparilta löytyneet herrainkengät ja converset. Lenkkarit on tosiaan vähän jääneet käytöstä tänä vuonna ja palasin mun juurille conversien pariin. Ostin uudet mustat matalat conssit mun edellisten yli 10v palvelleiden tilalle ja tykkään siitä ilmeestä ihan super paljon!

Mustat herrainkengät on mun mukavimmat kengät javoin kävellä näillä koko päivän ilman rakkoja! Sitä en voi sanoa kovin monista kengistä, koska melkein kaikki tekee mulle jossain vaiheessa rakon. Tykkään pitää näitä joko ilman sukkia tai sitten ihan varrellisen sukan kanssa ja varsinkin kuviollinen / värikäs sukka saa aikaan kivan ilmeen muuten maskuliinisen kengän kanssa. Bonuksena tähän listaan haluan vielä mainita mun Birkenstockit, jotka on mun lempparikengät kesällä. Ja oikeestaan tälläkin hetkellä käytetyimmät kengät, koska mulla on ne töissä työkenkinä!

asusteet

Asusteista mulla ei oo kovin paljoa sanottavaa, koska en oo kovinkaan asuste-tyyppejä. En oo niinkään laukkuihminen, eikä asukokonaisuuksien asustaminen kuulu mun vahvuuksiin. Mutta kipparihattu on mulla se mikä löytyy melkein aina päästä! Kesät talvet, vaikka kesäisin villasekoite materiaali on vähän turhan lämmin haha.....

Laukuista sen verran, että Karla aka mötkylä tulee varmasti lunastamaan paikkansa käytetyimman laukun paikalla ensi vuonna, koska se on mun tän hetkinen silmäterä <3 oon vähän rakastunut marimekkoon tällä hetkellä ja heidän kevätmallistokin aiheutti aika pahoja sydämentykytyksiä! Kolmas asuste joka on ns. vakkari on vasemmassa kuvassa näkyvät pyöreät aurinkolasit, jotka on mun lempparit mun pienestä kokoelmasta.Tässä siis mun listaus! Oliko yllätyksiä tai jäikö jokin puuttumaan mitä ajattelitte olevan tällä listalla? Postauksen ensimmäinen kuva tosiaan summaa aika hyvin tän vuoden lemppari vaatteet <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

sjomette
sjomette,
Oi kun kiva postaus! Alkoi tässä itseksin miettimään mitä on tullut pidettyä eniten... Hankalaa tässä on se kun muistaa vaan syys- ja tavliasut ;D
nouw.com/sjomette
ReettaPelli
ReettaPelli,
ihana kuulla, että tää postaus oli kivaa luettavaa! Niinhän se just menee, että muistaa vain mitä on pitänyt viime kuukausien aika paljon :--D Blogin kautta jää onneksi jotain todistusaineistoa, mutta eihän se kerro aina mitä sitä pitää jatkuvasti kun kuvia ei tuu otettua!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli