WEAR YOUR VALUES + ALEKOODI

POSTAUS TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ STORE OF HOPE KANSSA

lynn broderie top - gifted

Oon asettanut itselleni tavoitteeksi sen, että mun vaatekaappi ja kulutustottumukset on tulevaisuudessa eettisempiä ja sellaisia joiden takana voin ylpeästi seistä. Tämä teema on näkynyt yhä enemmän ja enemmän myös blogin puolella ja slow fashion on yksi teema, jota haluan markkinoida eteenpäin. Slow fashion tarkoittaa mulle fast fashionin vastakohtaa, eli sitä että pidennetään jokaisen vaatteen käyttöikää ja pyritään pois siitä kulttuurista, että vaatteet on kertakäyttöisiä niin laadullisesti kuin myös tyylillisesti. Vaikka seuraankin trendejä, pyrin ehdottomasti siihen, että jokainen trendi johon lähden mukaan on sellainen, jonka tiedän miellyttävän mua vielä vuosienkin päästä. Mun oma tyyli on suhteellisen minimalistinen ja yksinkertainen, minkä vuoksi harvemmin ostan edes mitään kovin 'trendikästä' ja nopeasti vanhenevaa, vaan sen sijaan haluan vaatekaappiini tuotteita jotka näyttävät hyvältä ja minulta vielä ensi vuonna.

Toinen teema jossa halaun olla vielä parempi on ethical fashion, mikä tarkoittaa suuripiirteisesti sitä, että tuote on tuotettu eettisesti niin ihmisiä kuin maapalloa ajatellen. En usko että kukaan meistä kannattaa tai puolustaa esimerkiksi kyseenalaisia työskentelyolosuhteita, jotka usein valitettavasti on liitetty halpoihin hintoihin ketjuliikkeissä. Valitettavan usein halpa hinta ja nopea hyvänolontunne sokaisee meidät, minut itseni mukaan lukien. En ole itse täydellinen kuluttaja, ostan toisinaan ketjuliikkeistä vaatteita, mutta pyrin kokoajan parempaan. Oon jo kulkenut pitkän matkan siitä miten kulutin juuri täysi-ikäistyttyäni, jolloin mitä enemmän vaatteita omistin ja mitä halvemmin ne sain ostettua oli parempi. Jatkossa haluan pyrkiä siihen että slow fashion ja ethical fashion kulkisi mun arjessa käsikädessä mun valinnoissa. Jo nyt ostan paljon käytettynä ja jokainen vaate jonka ostan on tarkoitettu mun vatekaappiin pysyvästi. Oon sitä mieltä, että paras asia minkä voi jokainen meistä tehdä sen suhteen, että saavuttaa eettisemmän vaatekaapin on se, että jatkaa niiden vaatteiden käyttämistä jotka jo omistaa niin pitkään kuin on vain mahdollista. Mutta tämän lisäksi haluan laajentaa omaa tietämystäni niistä brändeistä ja toimijoista, joiden eettisiin arvoihin voin samaistua ja joiden toimintaa voin tukea ylpeänä. Tällä hetkellä mun oma tietämys eettisistä brändeistä on vielä lapsenkengissä ja tämän vuoksi olin erittäin otettu ja innoissani kun sain sähköpostia Store of Hope -nimiseltä yritykseltä. Tuntuu mahtavalta, että mun arvot joihin uskon, välittyy myös blogin kautta omaa itseään pidemmälle!

Store of Hope on vastuullisten tuotteiden verkkokauppa, maahantuoja ja eettinen brändi, jonka tavoitteena on yhdistää kuluttajat, joille ekologiset ja eettiset arvot ovat tärkeitä, pieniin paikallisiin toimijoihin kehittyvissä maissa. Ja juuri tämänkaltaisia yrityksiä ja toimijoita mä haluan tuoda blogissani esille! Totesin aikaisemmin, että koen omaksi velvollisuudekseni puhua näistä asioista ja yhteistyö tämänkaltaisen arvomaailmaltaan täysin samanlaisen yrityksen kanssa, tekee mun työn melko helpoksi. Store of Hope tarjoaa laajan valikoiman eettisesti tuotettuja vaatteita, asusteita kuin myös kodinsisustusta, miehille ja naisille ja vaikka yleensä mä nimenomaan vältän sitä, että kannustaisin teitä lukijoita ostamaan, niin tällä kertaa teen poikkeuksen. Tällä kertaa sanon, että jos eettinen muoti kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan tän liikkeen, koska koodilla "FashionStatement" saat -15% koko tilauksesta 💗

//

I have set as a goal to myself that in the future my closet and my spending habits are more ethical and something I can stand for proudly. This theme has been more and more visible in my blog and slow fashion is one of the themes, which I want to focus and spread information about. Slow fashion means to me the opposite of fast fashion. Each single item has a long life cycle and I am trying to go as far as I can from the thinking that fashion is disposable both in quality and trend vise. Even though I follow trends, I absolutely aim at that every trend I take part in to, is something that I know I'll like next year and the year after. My own style is very minimal and simple, which is why I seldom buy anything trendy or quickly outdated. Instead of that, I want my closet to be full of items, that look good and look like me in years to come.

Another theme which I feel is important and in which I need to be better is ethical fashion. Ethical fashion is about ensuring that the item has been produced ethically, keeping the environment and the people in mind. I don't believe that any one of us supports or defends for example the questionable working environments, which unfortunately are connected to the cheap prices on the high street. Sadly we are sometimes blinded by the cheap price and quick feel-good feeling we get from buying, me included. I am not the perfect example of a consumer and I occasionally buy items from the high street, but I strive for better all the time. I have already come a long way with my spending habits, when comparing how I used to shop when I was 18. Then the more i owned and the cheaper I could get it was better. In the future I want have slow fashion and ethical fashion walking hand in hand in my life and in my choices. Already I buy a lot second hand and every item I buy is bought with the intention to stay in my closet for a long time. I think that actually the best thing anyone of us can do regarding and ethical wardrobe is to continue using the clothes they already own for as long as it is possible. In addition to this, I want to widen my knowledge about the brands and actors, who have the same ethical values as I do and whose business I can support with a good conscience. At the moment my knowledge about ethical brands is minimal and because of that I was vary excited when I got email from a brand called the Store of Hope.

Store of Hope is a online store, importer and an ethical brand of responsible items and their goal is to connect the ethical consumers to small local entrepreneurs in developing countries. This is exactly the kind of brand I want to promote in my blog! Store of Hope offers a wide selection of ethically produced clothes, accessories and home decor to both women and men. Even though I normally stay clear from promoting buying something, I am doing a exception this time. This time I will say, that if you are interested in ethical fashion, I would highly recommend checking this brand and because with code "FashionStatement" you get -15% off from your order!

Sain valita heidän valikoimastaan itselleni mieluisen tuotteen ja voin kertoa, ettei se ollut mikään helppo homma. Heidän kokoelmassaan on toinen toistaan upeampia luomuksia, joistä näkee heti että ne on tehty kestämään niin käyttöä kuin vallitsevia trendejä. Halusin itselleni vaatteen, joka näyttää multa ja päätyy mun päälle uudelleen ja uudelleen, mutta myös jotain jota voi käyttää niin arjessa kuin juhlassa. Uskon siihen, että kauniit ja juhlavat vaatteet ei ole pelkästään tarkoitettu juhliin, vaan että niitä voi yhtä hyvin pitää myös arjessa yhdistelemällä niitä rennompiin vaatekappaleihin. Totuus kuintekin on se, että arki valtaa suurimman osan meidän elämästä ja jos alamme säästelemään niitä parhaita vaatteita saa ne loppujen lopuksi aika vähän käyttöä.

Valitsemani valkoinen pitsipusero on varmasti kaunein pusero jonka omistan! Ja se täydellinen kesäpusero. Vaikken tavallisesti pukeudukkaan kovin romanttisiin vaatteisiin, on tää täydellinen juurikin rentojen farkkujen kanssa puettuna. Oon tänä vuonna ollut erittäin ihastunut farkkujen ja juhlavampien toppien ja puseroiden yhdistämiseen, koska tällä keinolla saa asuun heti mielenkiintoa ja syvyyttä kuin myös juhlaville topeille enemmän käyttöä.

Valitsemani pusero on alunperin People Tree-nimiseltä brändiltä, 100% fair trade ja valmistettu orgaanisesta puuvillasta. Orgaaninen puuvilla on huomattavasti parempaa kuin tavallinen puuvilla. Sen valmistamiseen ei käytetä esimerkiksi vaarallisia kemikaaleja ja lannoitteita, minkä vuoksi sen viljelijät voivat pysyä itse suojassa ja suojella myös ympäristöä. People Tree:n mukaan orgaaninen viljely sitoo vuosittain maaperään 1.5 tonnia O2, johtaen siihen, että tämä minun nyt omistama puseroni on hiilineutraali. Paljon puhutaan siitä, miten tärkeää on sotoksilla kiinnittää huomiota siihen, että ostaa vain luonnonkuituja, mutta hyvin vähän on puhetta siitä, miten esimerkiksi puuvillan viljely vaikuttaa ympäristöön. Tämän vuoksi mä pyrin aina jatkossa ostamaan vain juurikin orgaanista puuvillaa, jonka usein tunnistaa eri kaupoissa siitä että tuote on merkitty ns. hyväksi valinnaksi (Monki Cares, Gina Tricot Good Project, Lindex Sustainable jne).

//

I got to choose one item from their selection and I can say that it was not easy. They had a marvelous selection of beautiful clothes, which were clearly made to last use as well as trends. I wanted to choose something, which looks like me and would therefore become one of my go to items and something which would be both everyday and party appropriate. I believe that beautiful party items, should not be only used in times of a celebration! You can definitely wear something pretty everyday, if you just combine it with the right relaxed items. The truth is that every day is what we most of the time have and if we save away our prettiest clothes will they almost never be worn.

The white lace top I chose, must be the most beautiful item I own. And it is the perfect summer top! Even though I don't normally wear very romantic clothes, I feel this is the perfect top to be worn with relaxed denim. I have been absolutely in love with the combination of relaxed denim and a fancy top lately, because it is such an easy way to get something going for the outfit and also wear your party items more often.

The item i chose is from brand called People Tree, made 100% fair trade and organic cotton. Organic cotton is considerably better than commercial cotton. To grow organic cotton, you don't use harsh chemicals or fertilizers, which ensures the safety of the farmers and the land used. According to People Tree, the farming of organic cotton holds 1.5 tons of Os every year, making the shirt I now own carbon neutral. A lot is being discussed how we should prefer natural fibers when we buys something, but not so much about how farming cotton effects the environment. Because of this, I will in the future try to only buy organic cotton, which is available in multiple stores already.

Wear your values. Oon tässä postauksessa puhunut paljon siitä mitä mä haluan tehdä, siitä että mun arvoihin kuuluu niin slow fashion kuin myös ethical fashion. En halua, että mun kuluttaminen tarkoittaa sitä, että joku toinen kärsii ja sen vuoksi mahdollisuuksieni mukaan haluan tukea tulevaisuudessa eettisiä brändejä. Kuluttamisesta puhuttaessa usein tosin unohtuu se, että se kaikista eettisin valinta on se, ettei osta mitään. Jos haluat aloittaa eettisen vaatekaapin rakentamisen, ei se tarkoita että sun pitäisi ostaa sinne vain eettisiä vaatteita, vaan juurikin sitä että käyttää niitä jo omistamiaan vaatteitaan rakkaudella niin pitkälle kuin on mahdollista ja ei osta mitään uutta. Jolloin voi sitten tulevaisuudessa ostaa harkitummin, vähemmän ja eettisemmin.

Mun tavoitteena oli tän postauksen myötä saada teidät kiinnostumaan eettisestä muodista ja esitellä teille yksi suomalainen vaihtoehto. Mä oon ainakin kokenut että on ollut vaikea löytää sitä ns. aloituskohtaa ja bongata niitä eettisiä merkkejä, joten sen vuoksi tähän nettikauppaan tutustuminen on ollut mulle erittäin antoisaa. Mä en halua todellakaan syyllistää ketään tai nostaa itseäni minkäänlaiselle jalustalle, vaan ennemminkin kannustaa ja saada teidät ajattelemaan sitä, että mitkä on teidän omat arvot muodin suhteen?


ps. muista että saat koodilla "FashionStatement" 15% pois sun tilauksen loppusummasta Store of Hope-nettikaupasta

//

Wear your values. I have in this post talked a lot about what I want to do and how my values include slow and ethical fashion. I don't want that just because I am consuming, someone else has to suffer and because of that to my best capability in the future I want to support ethical brands. When talking about ethical spending, it is often forgotten how the best choice you can make is not to buy anything. If you want to start building an ethical wardrobe, it doesn't mean that you need to replace your old belongings with new and ethical ones, but instead wear what you own as long as you can and don't buy anything new. And after that you can start buying with more though, less in quantity and more ethically.

My goal with this post was to generate interest towards ethical fashion and introduce one Finnish option to you. I have been finding it difficult previously to find a good starting point or to find ethical brands, which is why it was so useful to come across this web shop. I am absolutely not blaming or judging anybody and staying as far as I can form lifting myself up as the perfect example. My aim is just to encourage you and make you think about your own values when it comes to fashion.


ps. Remember that you get 15% off from your order with code "FashionStatement" from the Store of Hope website!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

ESSIESOPHIE
ESSIESOPHIE,
Ihana asu ja tosi kaunis pusero! <3
nouw.com/essiesophie
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi kiitos!<3 tää pusero on kyllä super kaunis!
nouw.com/reettapelli
IlonaK,
Tykkäsin tästä postauksesta tosi paljon. On niin hienoa, että yhä useampi tyylistä ja muodista kiinnostunut herää slow fashioniin. On myös hienoa, että tuot sitä täällä blogissasi esille. Ja niin tärkeää kuin eettinen kuluttaminen onkin, on minusta hyvä myöntää siinä myös heikkoutensa. Ostan nykyään HUOMATTAVASTI vähemmän ketjuliikkeistä kuin ennen, mutta hairahduksia tapahtuu silti. Päälinja kuitenkin pysyy suomalaisessa ja eettisessä tuotannossa - ja sekin on mielestäni alku. Kiitos muuten vinkistä tähän verkkokauppaan, täytyy kyllä tutustua. 😊
nennesitajasetata.blogspot.com
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos, ihana kuulla että tää postaus oli hyvä! Sitä jotenkin jännittää aina postata tästä aiheesta, koska se ei kuitenkaan ole sitä mitä kovin moni tekee ja koska itsekään ei ole täydellinen. Mä oon sitä mieltä, että tärkeintä on just se, että ostaa vähemmän määrällisesti ja mä en ainakaan lähde tuomistemaan ketään, joka toisinaan ostaa ketjuliikkeistä! On erittäin hienoa mun mielestä että ostat jo pääsääntöisesti suomalaista ja eettistä! Siihen mäkin haluan pyrkiä 😊
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli