WEST NORWAY VLOG & PHOTO DIARY


Matkakuvia perjantai-iltaan! Norja on ihan uskomattoman kaunis maa. Oon tän tiennyt jo aiemminkin, mutta viime reissuilla länsi-Norjaan oon ollut yhä uudestaan häkellyksissä siitä minkälaista täällä on. Suomi on omalla tavallaan karun kaunis ja huomaan kaipaavani lakeuksille, laakeille pelto-aukioille ja humiseviin metsiin. Norjassa on taas jotain omaa majesteettisuuttaan. Vuonot ja vuoret vuorottelevat toisiaan ja tuntuu että joka mutkan takana (sitä tiet täällä tosiaankin on, hyvinkin mutkaisia) on jotain uutta, ihmeellistä ja henkeä salpaavaa. 

Täällä on pakko reissata vielä paljon. Tän hetken must-go haave on ehdottomasti Lofoottenit, joko keskikesällä tai keskitalvella. Tai molempina! 

Kasasin videopätkän meidän roadtripiltä ja se löytyy alta!
Oon jo moneen kertaan sanonut, että tukikohtana meillä oli Karmøy-niminen saari länsirannikolla. Siellä sijaitsee moneen kertaan Norjan yhdeksi kauniimmista rannoista äänestetty Åkrasanden kuin myös mitä ihanin pikkukylä Skudeneshavn. Skudeneshavn on ehdottomasti näkemisen arvoinen, kylä on täynnä pelkästään valkoisia taloja. Meidän epäonneksemme ja onneksemme päivä jolloin kävimme tuolla oli hyvin sateinen. Aurinkoisella säällä tämä paikka varmasti herää henkiin, kirjaimellisesti. Nyt saatiin talsia sateessa katuja melkein täysin yksin. 

Länsi-Norjassa tosin sataa aina. Ei kuulemma ole täydellinen Norja-kokemus, jos ei edes yhtä rankkasadetta saa niskaansa. 


suloisin pikku-satama valkoisine taloineen


Skudeneshavnin satama ja ulkoravintola

mä ja mun keltainen sadetakki! mokkanahka-addut ei ehkä paras valinta sateeseen


nää kadut!! voisin heti muuttaa johonkin näistä taloista


Skudeneshavn ylhäältä päin, valkoisia taloja ja punaisia kattojatrooppisesti valkoista hiekkaa ja turkoosi meri..lämpötilat vaan vähän erilaiset


kauempana sadekuuroja ja pilvien takaa loistava laskeva aurinko


Åkrasanden 


länsi-Norjassa on mahdoton päästä mihinkään ilman lauttamatkaa


haikki Preikestolenille!


noin tunti ja noin 4km ja 400m nousua ja vihdoin perillä! tuli hiki


vuonomaisemat! 


sekä itse Preikestolen


Viimeisen kokonaisen reissupäivän aktiviteettina oli tietenkin haikkaus! Kohteena Preikestolen, joka on Norjan mittakaavassa helppo reissu. Ja sitä se juurikin turistimäärien perusteella olikin. Kaikenlaista kulkijaa tuli vastaan ja välillä tuntui että edetiin pitkässä jonossa kivisiä rappusia pitkin. Onneksi suurinosa oli tässä vaiheessa myöhäis iltapäivästä jo menossa alaspäin. Sanoisinkin, että tonne pitää mennä joko tosi aikaisin tai sit aika myöhään, ettei oo pahimmassa turistirysässä mukana. Itsehän en tietenkään oo turisti. Tää ei tosiaan oo "kovin paha" haikki, vain 400m korkeuseroa ja noin neljä kilsaa matkaa parkkipaikalta tälle kielekkeelle. Hiki kuitenkin tuli heti pintaan kun lähdettiiin :---D Me otettiin tää kävely kyllä ihan tosissaan urheilun kannalta ja paahdettiin menemään aika haipakkaa tahtia ylöspäin. Verkkaisemminkin voi tän reissun tietenkin totetuttaa haha. Mutta vitsit mitkä maisemat siellä ylhäällä on!!!

Tosi-turistit menee tietenkin yllä olevassa kuvassa näkyvälle vasemman puoleselle kielekkeelle istumaan/seisomaan/rimpuilemaan ja sitten joku ottaa heistä kuvan. Mulla selkeesti alkaa ikä painaa, etten todellakaan uskaltanut kuin metrin päähän tästä reunasta :'--D Äiti myös kielsi menemästä liian lähelle reunaa hahah! Hyvät kuvat sain kuitenkin, ilman että piti riskeerata liikaa omaa henkeä. 

Ei kai tässä voi muuta todeta kuin: Norja 

Videolta ehkä pääsee paremmin tunnelmaa, kuin pelkästää näitä kuvia katsomalla, joten jos skippasit videon niin palaa takaisin ylös se katsomaan haha!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Pitkään olen haaveillut reissusta Norjaan ja tämä postaus tosiaan lisäsi matkakuumetta 😃 ihania kuvia ja maisemia
Reetta Pellikka,
haha tää ei tosiaankaan varmasti helpottanut matkakuumetta :---D Suosittelen Norjaan lähtemistä kyllä!! Paras ois, jos vois ajaa etelästä pohjoiseen (tai toistepäin)!
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli