RKNITS HALLA CHUNKY BEANIE | OHJE HELPPOON MUHKEAAN PIPOON

NEULEOHJEET


Vihdoin sain valmiiksi neuleohjeen muhkeaan isoon chunky beanieen! Muhkea chunky pipo on mun talven essential varuste ja pipojen tekeminen itse on joko kivaa vaihtelua isompiin villapaita projekteihin tai sitten oiva tapa aloittaa neulominen! Tää pipo soveltuu ekaksi projektiksi ja valmistuu nopeasti paksun lankansa ja isojen puikkojen ansiosta. Oon pitkään tahtonut ottaa testiin Novitan uutta Hygge lankaa ja vihdoin joululomalla Suomessa sain sitä käsiini. Novitalta löytyy myös nykyään 10 kokoiset sukkapuikot, jotka ostin myös Suomessa ollessani.

On ehkä vähän hassua, etten oo julkaissut pipo-ohjetta ennemmin RKnits ohjeena, mutta se selittyy sillä, että mun mielestä pipot on vähän vaikeita tehdä. En oo tätä ennen saanut itse toteutettua sitä täydellistä pipoa. Eli mahdollisimman muhkeaa ja paksua, muttei kuitenkaan sellaista joka lörpöttää pään päällä hassusti. Mä henkilökohtaisesti tykkään siitä että pipo on iso, mutten kuitenkaan tykkää siitä jos päälaen päälle jää hassusti tyhjää tilaa pipoon, joka sitten lörpöttää menemään. Tällöin usein myös ne pipot ei oikein tahdo pysyä päässä hyvin, koska ton tyhjän lörpön vuoksi ne alkaa nousta.


Tätä ohjetta saa helposti muokattua sen pituiseksi kuin sen haluaa! Tämä mallipipo on neulottu sen pituiseksi että sen resorin voi kääntää kaksin kerroin ja että se ei ole turhan pitkä päälaella. Jos haluat tehdä pipon jossa resori on vain yksinkertainen suosittelen tekemään 10cm tätä ohjetta lyhyemmän kappaleen ennen kavennuksia (18cm). Jos taas haluaa että pipossa on vähän enemmän pituutta niin suosittelen lisäämään tuohon 28cm n. viisi-seitsemän senttiä lisää. Tällöin uskon myös 2 kerää riittävän pipoon. Tein itse koko pipon 2o2n joustinneuleena, mutta kivalta näyttää myös jos resorin jälkeen vaihtaa sileään neuleeseen.Sitten ohjeen pariin!

Tarvikkeet: 2 kerää Novitan Hygge*(affiliate linkki) lankaa ja sukkapuikot koossa 10*

Koko: yleinen naisen koko. Mulla on n 56cm pää, ja tähän tää on todella passeli.HALLA PIPO - LINKKI PDF OHJEESEEN


Luo 48 silmukkaa, jokaiselle puikolle 12


Neulo 2 o 2 n joustinneuletta kunnes kappaleen mitta on n. 28cm. (tai haluamasi mitta, lue yllä muokkausehdotus). Jos haluat vaihtaa resorin jälkeen sileään neuleeseen niin resoria voi esimerkiksi tehdä 15cm jos haluaa kaksinkertaisen tai 5cm yksinkertaiseen. Suosittelen mallailemaan neulomisen lomassa pipoa kääntämällä resoria (kuten ylläolevassa neulomiskuvassa) ja kokeilemalla omaan päähän koon varmistamiseksi.


Tämän jälkeen aloita päälaen kavennukset seuraavasti:
Joka puikolla kavennetaan 2 silmukkaa ja kavennus kierrosten välissä on yksi kierros normaalisti.

Heti puikon alussa 1 ylivetokavennus (nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s, vedä nostettu s neulotun yli). Neulo puikon loppuun kunnes sinulla on 3 silmukkaa jäljellä. Neulo 2 silmukkaa yhteen ja neulo puikon viimeinen silmukka normaalisti. Joka kerros kaventuu 8 silmukkaa, 2 per puikko.

Välikerros ilman kavennuksia normaalisti. Tämän jälkeen kavennuskerros yllä kuvaillulla tavalla. Koska pipo neulotaan joustinneuleena, ei joustinneule kavennettaessa säily ns. kokonaisena vaan sitä joutuu mukailemaan sitä mukaa kun etenee.

Jatka tällä rytmillä kunnes joka puikolla on vain 2 silmukkaa ja sen jälkeen vedä lanka jäljellä olevien silmukoiden lävitse ja päättele.


Olet valmis!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Hetta
Hetta,
Jes! Mietiskelin just aikaisemmin, että jos mun villapaitaprojektista jää tota Hygge-lankaa jälelle nii neulon siitä ehottomasti pipon. Voi olla et pääsen kokeilemaan tällä ohjeella! 🤗

https://hettaofficial.blogspot.com/
hettaofficial.blogspot.com/
ReettaPelli
ReettaPelli,
no mut täähän meni sit tosi sopivasti! Tähän mulla meni n 1,5 kerää lankaa ja tosiaan kaksinkertaisella käännöksellä, että jos jää reilu puoltoistakerää niin siitä riittänee hyvin kyllä vielä pipoonkin!
nouw.com/reettapelli
Anna_P
Anna_P,
Voi olla, että tällä ohjeella sait tän käsityövihaajankin (tai ei ehkä vihaaja, mutta avuton langan ja puikkojen kanssa) testaamaan oman pipon tekemistä! Tuo pipo on aivan ihana😍
ReettaPelli
ReettaPelli,
ääk vitsit ihan parasta kuulla!! <3 Tää pipo on kyllä ehdottomasti testaamisen arvoinen :----)) Varoitan että tähän touhuun saattaa jäädä koukkuun :--D
nouw.com/reettapelli
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229