rknits huurre | neuleohje muhkeaan pipoon

NEULEOHJEET


Sain muutaman kyselyn tämän pipon perään, joten lupasin kirjoittaa sen ohjeen myös puhtaaksi tänne kaikkien saataville! Mulla jäi tätä Alpaca Cloud* lankaa pari kerää ylitse edellisestä projektista, joten niiden loppuun käyttämistä varten suunnittelin tämän pipon. Valitettavasti ne mun ylijäämä kerät ei riittäneet tähän pipoon ja jouduin tilaamaan lisää lankaa. Niinhän se aina menee :---D Adlibriksen Alpaca Cloud* on yksi pehmeimmistä langoista joita oon käyttänyt ja käy aika hyvänä vaihtarina Dropsin Airin kanssa. Tää on ihanan pehmeä ja lämmin päässä, varsinkin jos resorin tekee kaksinkertaisena.

Mä tykkään itse pitkistä ja muhkeista resoreista, joten mun pipossa resorin on taitettu ns tuplaksi ja on erityisen pitkä, mutta jos haluaa ihan vain yksinkertaisen resorin tää ohje toimii hyvänä pohjana myös! Resorista saa muokattua helposti juuri sen mittaisen ja paksuisen kun haluaa. Erityispiirteenä tässä pipossa on joustinneuleen oikean silmukan neulominen kierrettynä (ohjevideo täällä), jonka ansiosta joustinneule saa uuden ilmeen. Tämä joustinneule muistuttaa vähän patentti neuletta, mutta on huomattavasti helpompi tehdä. Kun oikean silmukan neuloo kiertäen, se muodostuu vähän kireämmäksi ja nurjan silmukan kohta jää leveämmäksi. Tällä tavalla neulottuna joustinneuleen puolet on erinäköisiä, jonka vuoksi tässä pipossa käännetään työ ympäri ennen kuin aloitetaan neuloa sileää neuletta. Tämä on tärkeä kohta tehdä, jos haluaa sen patenttineulemaisen puolen pipon resorin päälle!


*AFFILIATE LINKKI


Lanka: Adlibris alpaca cloud* vajaa 3 kerää. Tässä pipossa väri Brown Bear

Puikot: koko 4,5 (sukkapuikot, tai pyöröpuikko ja kavennuksiin sukkapuikot)

Pipo sopii n 56cm päähän ja venyttämättömänä resori leveys n 20cmLuo koon 4,5 puikolle 90 silmukkaa ja resori neulotaan 1o1n joustinneuleena MUTTA oikea silmukka neulotaan kiertäen oikein! Tämä tarkoittaa että oikea silmukka neulotaan takareunasta (ohjevideo).

Neulo resoria kunnes kappale n 17-18cm pitkä (tällöin resorin voi kääntää kaksin kerroin ja se on aika muhkea). Jos haluat vain kerran käännetyn resorin tulee siitä tehdä lyhyempi. Käännä työ nurinpäin siten että sisäpuoli tulee työn ulkopuolelle. Tämä tehdään jotta resori tulee käännettynä oikein päin.

Jatka sileää neuletta ja neulo kunnes sileän neuleen osuus on 16cm. Kannattaa tässä kohtaa merkitä kerroksen aloitus kohta.


Tämä jälkeen alkaa kavennukset seuraavasti:

1. kavennuskerros: *neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo 3 silmukkaa oikein* ja toista tätä rytmiä kerros loppuun jolloin puikolle jää 72 silmukkaa.


Neulo tämän jälkeen 2 välikerrosta oikein ilman kavennuksia.


2. kavennuskerros: *neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo 2 silmukkaa oikein* ja toista tätä rytmiä kerros loppuun jonka jälkeen puikolle jää 54 s.


Neulo 1 välikerros oikein ilman kavennuksia.


3. kavennuskerros: *neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo 1 silmukkaa oikein* ja toista tätä rytmiä kerros loppuun jolloin sinulle jää 36 silmukkaa puikolle.


4. kavennuskerros: *neulo 2 silmukkaa oikein yhteen* ja toista tätä rytmiä kerros loppuun (eli koko ajan neulotaan kaksi silmukkaa yhteen ilman väli silmukoita) jolloin jää puikolle 18 s.


5. kavennuskerros: *neulo 2 silmukkaa oikein yhteen* ja toista tätä rytmiä kerros loppuun jolloin puikolle jää 9 s.


Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja kiristä reikä umpeen. Päättele ja olet valmis!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229